Vezirköprülü Güreşçi Aksu, Avrupa Şampiyonu Oldu
Vezirköprülü Güreşçi Aksu, Avrupa Şampiyonu Oldu
Samsun’un Vezirköprü ilçesinden yetişen genç güreşçi Yusuf Yaser Aksu, İtalya’da düzenlenen U15 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atarak Avrupa Şampiyonu oldu.
25-28 Haziran tarihleri arasında İtalya’nın Caorle kentinde gerçekleştirilen şampiyonada 85 kilogramda mindere çıkan Aksu, tüm rakiplerini mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.
Vezirköprü Kaymakamlığı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Kulübünde yetişen, güreş eğitimine Kavak’ta bulunan Yaşar Doğu Sporcu Eğitim Merkezi’nde devam eden Yusuf Yaser Aksu, daha önce de Kocaeli’nin Gebze ilçesinde düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda birincilik elde ederek dikkatleri üzerine çekmişti.
Türkiye’yi ve memleketi Vezirköprü’yü başarıyla temsil eden genç sporcunun şampiyonluğu ve İtalya’da İstiklal Marşı’nı çaldırması, Vezirköprü’de büyük gurur ve sevinçle karşılandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.