“Ağacı kendi kurdu çürütür.”
Bir topluluğu çökertecek şey yine kendi içinde gizli gizli çalışan ögelerdir. Size zarar veren şeyleri uzakta değil yakınınızda arayın.
Bu olaylar toplumsal kuruluşlarda, devletlerde ve benzeri insanın bir amaç uğruna birleştiği, alanlarda görülür.
İnsanlar işsizlik, yoksulluk, ekonomik sıkıntılar içinde iken yine kendi toplumumuz içindeki çıkar çevreleri kendi halkına zarar veriyor. “Ağacın kurdu içinde olur.”
“Ağacı kurt insanı dert yer.” Atasözü boşuna söylenmemiştir. Herkes dertli. Bu dert yaşantımızın her yönü ile ilgilidir.
Hayatımızda Doğru Düşünce – Yanlış Düşünce Vardır. Düşüncelerin doğruluğu ve yanlışlığı ancak özgür bir ortamda ölçülüp tartışılır. Ülkemizdeki ortam siz hiç düşünmeyin ben sizin yerinize düşünürüm diyor. Eğer aksini düşünüp, tartışırsan başınıza her şey gelebilir.”Tuzun koktuğu, sözün bittiği yerdeyiz.” Referansımız Akıl, bilim çağdaşlık milli ve manevi değerler değil de tarikat ve cemaatlerin uydurduğu dini dinden çıkarttıkları çağ dışı düşüncelerle bizi yönetmek istiyorlar. Atatürkçülük, laiklik, demokrasi, hak-hukuk konuşulmasın isteniyor.
Her şehire açılan apartman üniversitelerinde öğretim görevlisiz, laboratuvarsız ne yapılabilir?
Ülke ihtiyaçlarına cevap vermeyen yerlerde (bölümlerde) çocuklarımızın 4-5 yılını yiyoruz. Mezun olunca işsizler ordusu yaratıyoruz. Bu fakülteler neden kapatılmaz? Beceri açığımız %39 5 yıl içinde becerilerimizin tamamını kaybedeceğiz. %70 çalışanlarının yeni becerilerle donatmalıyız ki YENİ İŞLERE adapte olabilelim.
ARANAN MESLEKLER:
SAĞLIK VE BAKIM EKONOMİSİ (Hemşirelik-Sosyal hizmet uzmanı danışmanları-kişisel bakım asistanları)
EĞİTİM SEKTÖRÜ: Teknoloji ile ilgili veri uzmanları – finansal teknoloji mühendisleri- Yapay zeka ve makine öğrenimi uzmanları – Yazılım ve uygulama geliştirme Otonom ve elektrikli araç uzmanları – Yenilenebilir enerji uzmanlığı, deprem ülkesi olan ülkemizde jeoloji ve jeofizik mühendisliklerine ihtiyaçları vardır.
GERİLEME OLACAK MESLEKLER; Sekreterlik - büro işleri – kasiyerlik – yönetici sekreterliği – posta hizmetleri – banka veznedarlığı – veri giriş çalışanlarında azalma beklenmektedir.
ÖĞRENMEDE YARATICILIK SÜREKLİ ÖĞRENME – ESNEKLİK başarının anahtarı olacaktır.
Ahlak konulu AKP iktidarında 1743 Yüksek lisans tezi yazıldı. Konu dağılımları okul öncesinden üniversiteye dindar nesil ahlak araştırmaları öne çıktı. Yeni bilimler icatlara yönelinmedi. Okullarda özgür düşünce kalmadı. 2025 – 2030 Dünya Ekonomik Forumu Raporunda 170 milyon iş yaratılması beklenirken 92 milyon işin kaybolacağı açıklandı. Ülkemizde iyiye giden bir şey yok.
Bu kötü durumları yaratanlar kendi içimizde. Kendi çıkarları için ülke insanına yapmadıklarını bırakmıyorlar.
Ekonomik sıkıntıların yanında adli sıkıntılar korku ve baskı uygulamaları hat safhada. Yani “Ağacın kurdu içinde” boşuna denmiyor. Halkımız baskı uygulayanlara karşı direnerek umutsuzluğa düşmeyecektir. “KÖTÜLÜK, ADALETİN GÜÇLÜ OLANIN ELİNE GEÇTİĞİ ANDAN İTİBAREN BAŞ GÖSTERMİŞTİR.” Fuat Kav
İŞÇİLERİMİZİN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜNÜ KUTLUYORUM.