ORKİDE ÇİÇEKÇİLİK 30.12.2024

Vezirköprü’de Ziraat Odası’ndan Çiftçilere Anız Yakma Uyarısı

YEREL (Web Sitesi) - Web Sitesi | 02.07.2025 - 13:56, Güncelleme: 05.07.2025 - 17:46 3572 kez okundu.
 

Vezirköprü’de Ziraat Odası’ndan Çiftçilere Anız Yakma Uyarısı

Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Aslan Kaya, hasat sezonunun devam ettiği şu günlerde çiftçilere önemli bir çağrıda bulundu. Kaya, anız yakmanın hem doğaya hem de toprağa ciddi zararlar verdiğini belirterek bu uygulamadan kesinlikle kaçınılması gerektiğini vurguladı.
Anız yangınlarının sadece toprağa değil, aynı zamanda arazideki ağaçlara da zarar verdiğini söyleyen Kaya, bu durumun bölgedeki kuraklığı artırabileceğine dikkat çekti. Kaya, “Anız yakmak toprağın verimini düşürüyor. Bu da çiftçilerimizin uzun vadede daha fazla masraf yapmasına yol açıyor. Ayrıca toprağın içinde yaşayan faydalı canlılar da yok oluyor,” ifadelerini kullandı. Bazı çiftçilerin yabancı otlardan kurtulmak amacıyla anız yakmaya başvurduğunu ancak bunun uzun vadeli sonuçlarının göz ardı edildiğini dile getiren Kaya, yangınların artan hava sıcaklıklarıyla birlikte çok daha kolay yayılabileceğini söyledi. “Çiftçilerimiz ve vatandaşlarımızdan ricamız; bu konuda daha duyarlı davranmalarıdır,” diyen Kaya, herkesin bu konuda sorumluluk alması gerektiğinin altını çizdi.
Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Aslan Kaya, hasat sezonunun devam ettiği şu günlerde çiftçilere önemli bir çağrıda bulundu. Kaya, anız yakmanın hem doğaya hem de toprağa ciddi zararlar verdiğini belirterek bu uygulamadan kesinlikle kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Anız yangınlarının sadece toprağa değil, aynı zamanda arazideki ağaçlara da zarar verdiğini söyleyen Kaya, bu durumun bölgedeki kuraklığı artırabileceğine dikkat çekti. Kaya, “Anız yakmak toprağın verimini düşürüyor. Bu da çiftçilerimizin uzun vadede daha fazla masraf yapmasına yol açıyor. Ayrıca toprağın içinde yaşayan faydalı canlılar da yok oluyor,” ifadelerini kullandı.

Bazı çiftçilerin yabancı otlardan kurtulmak amacıyla anız yakmaya başvurduğunu ancak bunun uzun vadeli sonuçlarının göz ardı edildiğini dile getiren Kaya, yangınların artan hava sıcaklıklarıyla birlikte çok daha kolay yayılabileceğini söyledi.

“Çiftçilerimiz ve vatandaşlarımızdan ricamız; bu konuda daha duyarlı davranmalarıdır,” diyen Kaya, herkesin bu konuda sorumluluk alması gerektiğinin altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.