ORKİDE ÇİÇEKÇİLİK 30.12.2024

DİKKAT ; Zirai Don Başvurularında Son gün 18 Nisan

YEREL (Web Sitesi) - Web Sitesi | 16.04.2025 - 18:25, Güncelleme: 16.04.2025 - 18:25 15499 kez okundu.
 

DİKKAT ; Zirai Don Başvurularında Son gün 18 Nisan

Vezirköprü’de son günlerde yaşanan don olayı nedeniyle tarım arazileri ve meyve bahçelerinde ciddi tarımsal zararlar meydana geldi. Özellikle gece saatlerinde düşen ani sıcaklıklar, ürün gelişimini olumsuz etkileyerek pek çok üreticiyi mağdur etti.
Vezirköprü’de mevsim normallerinin dışında yaşanan soğuk hava nedeniyle oluşan don afeti, ilçede tarım arazilerinde ve meyve bahçelerinde önemli ölçüde zarara yol açtı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, don olayından etkilenen üreticilerin zarar tespit çalışmalarına katkı sağlayabilmeleri için 18 nisan tarihine  kadar başvuru yapmaları gerektiği bildirildi. Yapılan açıklamada:” İlçemizde meydana gelen don afeti nedeniyle tarım arazilerinde ve meyve bahçelerinde önemli ölçüde tarımsal zarar oluşmuştur. Don zararından etkilenen, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı olan ve arazi bilgileri uyumlu olan çiftçilerimizin 18 Nisan Cuma gününe kadar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir. Ayrıca, TARSİM sigortası yaptırmış olan üreticilerimizin zaman kaybetmeden poliçelerini düzenleyen sigorta acentelerine başvurmaları büyük önem taşımaktadır.” İfadeleri yer aldı.
Vezirköprü’de son günlerde yaşanan don olayı nedeniyle tarım arazileri ve meyve bahçelerinde ciddi tarımsal zararlar meydana geldi. Özellikle gece saatlerinde düşen ani sıcaklıklar, ürün gelişimini olumsuz etkileyerek pek çok üreticiyi mağdur etti.

Vezirköprü’de mevsim normallerinin dışında yaşanan soğuk hava nedeniyle oluşan don afeti, ilçede tarım arazilerinde ve meyve bahçelerinde önemli ölçüde zarara yol açtı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, don olayından etkilenen üreticilerin zarar tespit çalışmalarına katkı sağlayabilmeleri için 18 nisan tarihine  kadar başvuru yapmaları gerektiği bildirildi.

Yapılan açıklamada:” İlçemizde meydana gelen don afeti nedeniyle tarım arazilerinde ve meyve bahçelerinde önemli ölçüde tarımsal zarar oluşmuştur. Don zararından etkilenen, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı olan ve arazi bilgileri uyumlu olan çiftçilerimizin 18 Nisan Cuma gününe kadar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir. Ayrıca, TARSİM sigortası yaptırmış olan üreticilerimizin zaman kaybetmeden poliçelerini düzenleyen sigorta acentelerine başvurmaları büyük önem taşımaktadır.” İfadeleri yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.