Vezirköprülü Üniversitelilere 11 Yıldır Kesintisiz Destek

Yaşam (Web Sitesi) - Web Sitesi | 13.06.2026 - 21:48, Güncelleme: 13.06.2026 - 21:48 524 kez okundu.
 

Vezirköprülü Üniversitelilere 11 Yıldır Kesintisiz Destek

Ankara & Vezirköprü Platformu, 2025-2026 eğitim döneminde 75 üniversite öğrencisine burs sağladı.
Ankara'da üniversite eğitimi gören Vezirköprülü öğrencilere yönelik sürdürülen Ankara & Vezirköprü Platformu Burs Programı, 2025-2026 eğitim öğretim döneminde de başarıyla tamamlandı. Yaklaşık 161 Vezirköprülü üniversite öğrencisiyle iletişim halinde olan platformun burs programına bu yıl yaklaşık 100 öğrenci başvuruda bulundu. Eğitim Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda başvuru şartlarını taşıyan 75 öğrenci burs almaya hak kazandı. Öğrencilere aylık 2 bin TL ile 7 bin 500 TL arasında değişen miktarlarda burs verildi. Destekler, Eylül 2025 ile Mayıs 2026 tarihleri arasındaki 9 aylık dönemi kapsadı. Ankara & Vezirköprü Platformu Yönetim Kurulu Üyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı mensubu Murat Gülşen, burs programının 11 yıldır hemşehri dayanışmasıyla sürdürüldüğünü belirterek, eğitime yapılan her katkının geleceğe yapılan yatırım olduğunu söyledi. Platformun yönetim kurulu üyelerinden emekli eğitimci İhsan Çınar ise amaçlarının yalnızca maddi destek sağlamak olmadığını ifade ederek, Ankara'da eğitim gören Vezirköprülü öğrencilerin her alanda yanında olmaya çalıştıklarını kaydetti. Ankara & Vezirköprü Platformu Başkanı Mustafa Sezer de burs programının öğrencilere yönelik çalışmaların yalnızca bir bölümünü oluşturduğunu belirtti. Sezer, öğrencilere kariyer planlaması, kurum ziyaretleri, rol model buluşmaları, sosyal ve kültürel etkinlikler, barınma konusunda rehberlik ve çeşitli sosyal destekler sunduklarını ifade etti. 2026-2027 eğitim öğretim yılı için hazırlıklara başladıklarını belirten Sezer, yeni dönem burs başvurularının eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Ankara & Vezirköprü Platformu Üniversite Öğrencileri WhatsApp Grubu ve yerel basın aracılığıyla duyurulacağını söyledi. Yaklaşık 11 yıldır sürdürülen burs programı kapsamında yüzlerce Vezirköprülü üniversite öğrencisine destek sağlayan Ankara & Vezirköprü Platformu, hemşehri dayanışmasıyla gençlerin eğitim hayatına katkı sunmayı sürdürüyor.
Ankara & Vezirköprü Platformu, 2025-2026 eğitim döneminde 75 üniversite öğrencisine burs sağladı.

Ankara'da üniversite eğitimi gören Vezirköprülü öğrencilere yönelik sürdürülen Ankara & Vezirköprü Platformu Burs Programı, 2025-2026 eğitim öğretim döneminde de başarıyla tamamlandı.

Yaklaşık 161 Vezirköprülü üniversite öğrencisiyle iletişim halinde olan platformun burs programına bu yıl yaklaşık 100 öğrenci başvuruda bulundu. Eğitim Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda başvuru şartlarını taşıyan 75 öğrenci burs almaya hak kazandı.

Öğrencilere aylık 2 bin TL ile 7 bin 500 TL arasında değişen miktarlarda burs verildi. Destekler, Eylül 2025 ile Mayıs 2026 tarihleri arasındaki 9 aylık dönemi kapsadı.

Ankara & Vezirköprü Platformu Yönetim Kurulu Üyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı mensubu Murat Gülşen, burs programının 11 yıldır hemşehri dayanışmasıyla sürdürüldüğünü belirterek, eğitime yapılan her katkının geleceğe yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Platformun yönetim kurulu üyelerinden emekli eğitimci İhsan Çınar ise amaçlarının yalnızca maddi destek sağlamak olmadığını ifade ederek, Ankara'da eğitim gören Vezirköprülü öğrencilerin her alanda yanında olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Ankara & Vezirköprü Platformu Başkanı Mustafa Sezer de burs programının öğrencilere yönelik çalışmaların yalnızca bir bölümünü oluşturduğunu belirtti. Sezer, öğrencilere kariyer planlaması, kurum ziyaretleri, rol model buluşmaları, sosyal ve kültürel etkinlikler, barınma konusunda rehberlik ve çeşitli sosyal destekler sunduklarını ifade etti.

2026-2027 eğitim öğretim yılı için hazırlıklara başladıklarını belirten Sezer, yeni dönem burs başvurularının eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Ankara & Vezirköprü Platformu Üniversite Öğrencileri WhatsApp Grubu ve yerel basın aracılığıyla duyurulacağını söyledi.

Yaklaşık 11 yıldır sürdürülen burs programı kapsamında yüzlerce Vezirköprülü üniversite öğrencisine destek sağlayan Ankara & Vezirköprü Platformu, hemşehri dayanışmasıyla gençlerin eğitim hayatına katkı sunmayı sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.