CHP’den Vezirköprü’de Ortak Basın Açıklaması
CHP’den Vezirköprü’de Ortak Basın Açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı ile Vezirköprü İlçe Başkanlığı, Vezirköprü’de ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.
Açıklamaya CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, CHP Vezirköprü İlçe Başkanı Nazım Kale, İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Kaptan ve partililer katıldı.
Köprülü Mehmet Paşa Parkı önünde gerçekleştirilen açıklamada konuşan İlçe Başkanı Nazım Kale, mart ayının ilk haftasında Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Gölge Tarım Bakanı Sencer Solakoğlu’nun katılımıyla ilçede tarımsal sorunların ele alınacağı bir program planladıklarını belirtti. Etkinliğin daha geniş kitlelere duyurulması amacıyla Vezirköprü Belediyesi’nden hoparlör sistemi üzerinden ilan yapılmasını talep ettiklerini ifade eden Kale, bu talebin “siyasi içerik” gerekçesiyle reddedildiğini söyledi.
Kale, belediyeden yazılı gerekçe talep ettiklerini belirterek, gönderilen yanıtta etkinliğin bilgilendirme amaçlı bir toplantı olarak değerlendirildiğini ve salon tahsisinin uygun görüldüğünü, ancak ilan yapılmasının uygun bulunmadığının ifade edildiğini aktardı. Buna karşın, AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanlığı’nın yeni hizmet binası açılışına ilişkin ilanların belediye hoparlörlerinden yapıldığını savunan Kale, bu durumun çifte standart oluşturduğunu öne sürdü.
Belediyelerin tüm vatandaşlara eşit hizmet sunmakla yükümlü olduğunu vurgulayan Kale, kamu kaynaklarının tarafsız ve eşitlik ilkesi çerçevesinde kullanılması gerektiğini kaydetti.
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ ise yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş’ün Samsun’da yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.
Özdağ, emekli, işçi ve çiftçilerin yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çekerek, Türkiye’de emekli sayısının 15,9 milyonu aştığını ve büyük bölümünün asgari ücretin altında gelirle geçinmeye çalıştığını söyledi. Asgari ücretli çalışanların alım gücünde ciddi kayıplar yaşandığını belirten Özdağ, çiftçilerin ise artan maliyetler karşısında zor durumda olduğunu ifade etti.
Samsun’daki tarımsal üretime de değinen Özdağ, fındık ve çeltik fiyatlarının üretim maliyetlerini karşılamadığını savundu. Ayrıca, Samsun’da bazı sağlık tesislerinin özelleştirme listesine alınmasına tepki gösteren Özdağ, sağlık hizmetlerinin kamusal bir hak olduğunu vurguladı.
Açıklamasında sert ifadeler kullanan Özdağ, “Salonlarda yapılan tartışmalar yerine, halkın gerçek sorunlarına çözüm üretilmesi gerektiğini” dile getirdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

