Çamlık Parkı Vezirköprü Halkınındır!

Siyaset (Web Sitesi) - Web Sitesi | 12.09.2026 - 10:38, Güncelleme: 12.09.2026 - 10:38 404 kez okundu.
 

Çamlık Parkı Vezirköprü Halkınındır!

Vezirköprü Belediyesi’nin Eylül ayı Meclis toplantısında, 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Parkı’nın (Çamlık Parkı) genişletilerek mesire alanına dönüştürülmesi kararı alındı.
Yeni Parti Vezirköprü İlçe Başkanlığı karara tepki gösterdi. Öncelikle şunu açıkça ifade ediyoruz: Çamlık Parkı’nın büyütülmesine ve geliştirilmesine sonuna kadar destek veriyoruz. Çocuk oyun alanlarının artırılması, yeşil alanların genişletilmesi, ailelerin kullanabileceği modern sosyal tesislerin yapılması hepimizin ortak talebidir. Ancak asıl sorumuz şu: Çamlık Parkı Neden Mesire Alanı Oluyor? Başarılı bir şekilde belediye tarafından işletilen, Vezirköprü halkının aileleriyle birlikte ücretsiz veya uygun şartlarda faydalandığı bu alanın neden park statüsünden çıkarılmak istendiğini bilmek istiyoruz. Bu değişiklik Vezirköprü halkına ne sağlayacaktır? Giriş Ücretli Mi Olacak? Çamlık Parkı mesire alanına dönüştürüldüğünde, gelecekte giriş ücreti alınacak mıdır? Vezir Suyu Tabiat Parkı veya Şahinkaya Kanyonu gibi ücretli bir kullanım modeli mi uygulanacaktır? Çamlık Parkı’nın halkın ortak kullanımından çıkarılarak ücretli bir alana dönüşmesini istemiyoruz. Özel İşletmeye Devredilecek Mi? Mesire alanlarının farklı işletme modelleriyle işletilebilmesi, kamuoyunda bir başka soru işareti oluşturmaktadır. Bugün belediyenin işlettiği Çamlık Parkı, yarın ihale yoluyla özel kişi veya şirketlere devredilecek midir? Herhangi bir kişi veya kurumu suçlamıyoruz. Ancak Vezirköprü halkının ortak kullanımındaki bir alanın geleceği konusunda şeffaflık istiyoruz. Yarın İmara Açılacak Mı? Bir diğer önemli konu ise genişletilecek alanların geleceğidir. Bugün yeşil alan veya mesire alanı olarak düzenlenen bölgenin, ileride yapılacak plan değişiklikleriyle konut veya işyeri imarına açılmayacağının güvencesi nedir? Vezirköprü halkı bu sorunun da cevabını bilmek istemektedir. Biz Ne İstiyoruz? Biz Çamlık Parkı’nın büyütülmesine evet diyoruz. Daha fazla oyun alanına, daha fazla yeşile, daha modern sosyal tesislere evet diyoruz. Ancak park statüsünden çıkarılarak mesire alanına dönüştürülmesine hayır diyoruz. Belediyeden beklentimiz; bu kararın gerekçesini, gelecekteki işletme modelini, ücretlendirme olup olmayacağını ve alanın gelecekteki imar durumunu Vezirköprü halkına açıkça anlatmasıdır. Çünkü Çamlık Parkı sadece bir park değildir. Çamlık Parkı, Vezirköprü halkının nefes aldığı ortak yaşam alanıdır. ÇAMLIK PARKI VEZİRKÖPRÜ’NÜNDÜR, VEZİRKÖPRÜ HALKININDIR!    
Vezirköprü Belediyesi’nin Eylül ayı Meclis toplantısında, 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Parkı’nın (Çamlık Parkı) genişletilerek mesire alanına dönüştürülmesi kararı alındı.

Yeni Parti Vezirköprü İlçe Başkanlığı karara tepki gösterdi.

Öncelikle şunu açıkça ifade ediyoruz:

Çamlık Parkı’nın büyütülmesine ve geliştirilmesine sonuna kadar destek veriyoruz.

Çocuk oyun alanlarının artırılması, yeşil alanların genişletilmesi, ailelerin kullanabileceği modern sosyal tesislerin yapılması hepimizin ortak talebidir.

Ancak asıl sorumuz şu:

Çamlık Parkı Neden Mesire Alanı Oluyor?

Başarılı bir şekilde belediye tarafından işletilen, Vezirköprü halkının aileleriyle birlikte ücretsiz veya uygun şartlarda faydalandığı bu alanın neden park statüsünden çıkarılmak istendiğini bilmek istiyoruz.

Bu değişiklik Vezirköprü halkına ne sağlayacaktır?

Giriş Ücretli Mi Olacak?

Çamlık Parkı mesire alanına dönüştürüldüğünde, gelecekte giriş ücreti alınacak mıdır?

Vezir Suyu Tabiat Parkı veya Şahinkaya Kanyonu gibi ücretli bir kullanım modeli mi uygulanacaktır?

Çamlık Parkı’nın halkın ortak kullanımından çıkarılarak ücretli bir alana dönüşmesini istemiyoruz.

Özel İşletmeye Devredilecek Mi?

Mesire alanlarının farklı işletme modelleriyle işletilebilmesi, kamuoyunda bir başka soru işareti oluşturmaktadır.

Bugün belediyenin işlettiği Çamlık Parkı, yarın ihale yoluyla özel kişi veya şirketlere devredilecek midir?

Herhangi bir kişi veya kurumu suçlamıyoruz. Ancak Vezirköprü halkının ortak kullanımındaki bir alanın geleceği konusunda şeffaflık istiyoruz.

Yarın İmara Açılacak Mı?

Bir diğer önemli konu ise genişletilecek alanların geleceğidir.

Bugün yeşil alan veya mesire alanı olarak düzenlenen bölgenin, ileride yapılacak plan değişiklikleriyle konut veya işyeri imarına açılmayacağının güvencesi nedir?

Vezirköprü halkı bu sorunun da cevabını bilmek istemektedir.

Biz Ne İstiyoruz?

Biz Çamlık Parkı’nın büyütülmesine evet diyoruz.

Daha fazla oyun alanına, daha fazla yeşile, daha modern sosyal tesislere evet diyoruz.

Ancak park statüsünden çıkarılarak mesire alanına dönüştürülmesine hayır diyoruz.

Belediyeden beklentimiz; bu kararın gerekçesini, gelecekteki işletme modelini, ücretlendirme olup olmayacağını ve alanın gelecekteki imar durumunu Vezirköprü halkına açıkça anlatmasıdır.

Çünkü Çamlık Parkı sadece bir park değildir.

Çamlık Parkı, Vezirköprü halkının nefes aldığı ortak yaşam alanıdır.

ÇAMLIK PARKI VEZİRKÖPRÜ’NÜNDÜR, VEZİRKÖPRÜ HALKININDIR!

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.