15 TEMMUZ VEZİRKÖPRÜ’DE COŞKUYLA KUTLANDI
15 TEMMUZ VEZİRKÖPRÜ’DE COŞKUYLA KUTLANDI
Vezirköprü'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Vezirköprü’de de coşku ve gururla anıldı.
Program, protokol üyeleri ve vatandaşların Köprülü Mehmet Camii’nde topluca kıldığı akşam namazıyla başladı. Namazın ardından Köprülü Mehmet Paşa Camii’nden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren Millî Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki anma etkinliği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Ovacık Mahallesi Hüseyin Hafız Camii İmam Hatibi İrfan Çetiner Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu. İlçe Müftüsü Naci Yalçınkaya’nın yaptığı dua ile program manevi bir atmosfer kazandı.
Vezirköprü Belediye Başkanı Av. Murat Gül, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Devletimiz geçmişte pek çok darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır. Bunlar, milletimizi geri götürmek amacıyla planlanmış hain girişimlerdi. Ancak Elhamdülillah, bu tuzaklardan alnımızın akıyla çıktık. 15 Temmuz’da milletimiz dış güçlerin beklentisine boyun eğmeyip dimdik durdu. Bugün de aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’müz kutlu olsun.”
Etkinlikte öğretmenler ve öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine dair şiirler okunarak duygu dolu anlar yaşatıldı.
Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya da konuşmasında, yoğun katılım gösteren Vezirköprü halkına teşekkür ederek şunları söyledi:
“15 Temmuz’un 9. yıldönümünde, göğsünü siper ederek şehadet şerbetini içen tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Aziz milletimize ve şehitlerimizin kıymetli ailelerine başsağlığı, gazilerimize acil şifalar diliyorum. O karanlık gece, milletimizin iradesiyle aydınlığa dönüştü. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Sütçü İmam’ı, Hasan Tahsin’i çıkaran bu topraklar, 15 Temmuz’da Ömer Halisdemir’i, Alaçamlı Sevgi Yeşilyurt’u, Mahir Ayabak’ı ve nice kahramanı daha bağrından çıkardı. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize emanet ettiği bu vatanı aynı inançla korumaya devam edeceğiz. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’müz kutlu olsun.”
Program kapsamında, vatandaşlara protokol üyeleri tarafından ikramlarda bulunuldu. Ardından 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan bir video gösterimi yapıldı. Son olarak, İlahi-Ezgi Grubu tarafından ilahi dinletisi sunuldu.
Etkinliklere; Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, Belediye Başkanı Murat Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mehmet Karababa, İlçe Baro Temsilcisi Av. Oğuz Bakır, Emniyet Müdürü Ahmet Çelik, Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Mustafa Çavuş, Merkez Karakol Komutanı Teğmen Seyfettin Turğut, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Feride Paşayiğit, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özata, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yasin Sağlam, Vezirköprü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mevlüt Güven, Türk Kızılayı İlçe Başkanı Bekir Kurtoğlu, daire amirleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.