Yabani Zeytin (Delice) Aşılaması Yapıldı

Ekonomi 20.10.2023 - 16:54, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 7079+ kez okundu.
 

Yabani Zeytin (Delice) Aşılaması Yapıldı

Vezirköprü’de 20 hektarlık alanda yabani zeytin (delice) aşılaması yapıldı.
Vezirköprü’de 20 hektarlık alanda yabani zeytin  (delice) aşılaması yapıldı.   Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü Ormanların Güzelliklerini ve Tıbbi Aromatik Özelliklerini Geliştirmek için Çalışıyor. Amasya Orman Bölge Müdürlüğü  sorumluluk bölgesindeki ormanların özelliklerini, güzelliklerini,  değerlerini ortaya çıkararak toplumun hizmetine sunmak ve  ülke ekonomisi için katma değer üretmek için çalışmalarına devam ediyor.   İşletme Müdürlükleri tarafından ormancılık faaliyetleri yürütülen bölgelerde odun dışı ve bitkisel ürünlerin değerlendirilmesi,  yaygınlaştırılması ve ekonomiye kazandırılması için yeni projeler geliştirerek hayata geçiriliyor. Bu kapsamda; Vezirköprü  Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma şefliği tarafından bölge ormanlarında doğal olarak yetişen gelir getirici orman  ürünlerinin hayata ekomiye kazandırılması kapsamında  Susuz köyü mevkiinde 20 hektarlık alanda  Yabani Zeytin (Delice)  aşılaması gerçekleştirildi.   Geliştirilen projeler  orman köylüsünün yüzünü güldürecek.   Yabani Zeytin (Delice) Rehabilitasyonu Eylem Planı ile orman alanlarında aşılanan yabani zeytin ağaçları  ve diğer yabani gelir getirici türler orman köylüsüne yeni gelir kaynağı olacak.    Doğada kendiliğinden yetişen zeytin ağacına, yabani zeytin veya delice (oleaster) deniliyor.    Delice, aşılanıp ıslah edilerek kültür bitkisine dönüştürülüp verimli hale getirilerek orman köylüsüne yeni bir ekonomik gelir kapısı oluşturmak için Vezirköprü OİM çalışmalarını sürdürüyor.
Vezirköprü’de 20 hektarlık alanda yabani zeytin (delice) aşılaması yapıldı.

Vezirköprü’de 20 hektarlık alanda yabani zeytin  (delice) aşılaması yapıldı.

 

Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü Ormanların Güzelliklerini ve Tıbbi Aromatik Özelliklerini Geliştirmek için Çalışıyor.
Amasya Orman Bölge Müdürlüğü  sorumluluk bölgesindeki ormanların özelliklerini, güzelliklerini,  değerlerini ortaya çıkararak toplumun hizmetine sunmak ve  ülke ekonomisi için katma değer üretmek için çalışmalarına devam ediyor.

 

İşletme Müdürlükleri tarafından ormancılık faaliyetleri yürütülen bölgelerde odun dışı ve bitkisel ürünlerin değerlendirilmesi,  yaygınlaştırılması ve ekonomiye kazandırılması için yeni projeler geliştirerek hayata geçiriliyor.
Bu kapsamda; Vezirköprü  Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma şefliği tarafından bölge ormanlarında doğal olarak yetişen gelir getirici orman  ürünlerinin hayata ekomiye kazandırılması kapsamında  Susuz köyü mevkiinde 20 hektarlık alanda  Yabani Zeytin (Delice)  aşılaması gerçekleştirildi.

 

Geliştirilen projeler  orman köylüsünün yüzünü güldürecek.

 

Yabani Zeytin (Delice) Rehabilitasyonu Eylem Planı ile orman alanlarında aşılanan yabani zeytin ağaçları  ve diğer yabani gelir getirici türler orman köylüsüne yeni gelir kaynağı olacak. 

 

Doğada kendiliğinden yetişen zeytin ağacına, yabani zeytin veya delice (oleaster) deniliyor. 

 

Delice, aşılanıp ıslah edilerek kültür bitkisine dönüştürülüp verimli hale getirilerek orman köylüsüne yeni bir ekonomik gelir kapısı oluşturmak için Vezirköprü OİM çalışmalarını sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.