Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Bu yıl Kunduz Yağlı Güreşlerinin Tarih 23 Ağustos

YEREL 28.07.2023 - 18:35, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2155+ kez okundu.
 

Bu yıl Kunduz Yağlı Güreşlerinin Tarih 23 Ağustos

Geçen yıl 16. Yapılan, Geleneksel Vezirköprü Kültür Sanat Doğa ve Turizm Festivali kapsamında Kunduz Yağlı Güreşlerinin bu yıl 23 Ağustos tarihinde yapılacağı duyuruldu.
Geçen yıl 16. Yapılan,  Geleneksel Vezirköprü Kültür Sanat Doğa ve Turizm Festivali kapsamında  Kunduz Yağlı Güreşlerinin   bu yıl 23 Ağustos tarihinde yapılacağı duyuruldu.     Vezirköprü Belediye Başkanı İ. Sadık Edis,  Kunduz Güreşleri Güreş Ağası  Halil İbrahim Çiçek ve güreş komitesinde görevli heyet ile toplantı yaptı. Toplantı çok gergin tartışmalarla geçsese topalntı sonunda fotoğraf verilmesi ve tarih açıklanması sorunların çözüldüğü anlaşıldı. Festival ve Yağlı Güreşlerle ilgili hazırlıklara   başlandığı öğrenildi.   Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Yağlı Güreş Liginde;  Antalya Manavgat, İzmit Sekapark, Gaziantep Şahinbey, Ordu Aybastı Perşembe Yaylası, Balıkesir Kurdeleli, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Yunus Emre Belediyesi yer alırken Vezirköprü Kunduz Yağlı Güreşlerinin aynı kategoride olmayışı   Vezirköprü kümemi düştü sorusunu akıllara getirdi.    Edirne Kırkpınar ve Elmalı Kurt dereli güreşlerinden sonra Vezirköprü Kunduz Yağlı Güreşleri üçüncü sırada yer alırken, şimdi ligde bulunan 7 güreş müsabakalarında olmayışı Vezirköprü’de Yağlı Güreş etkinliklerinin geri planda kalması güreş severleri endişelendiriyor.    16 yıldır yapılan Vezirköprü Kunduz Yağlı Güreşlerinin Kırkpınar Yağlı Güreşleriyle yarışır hale getirilmesinde başladığından bu güne kurucu Göl Belediye Başkanı  Bayram Çiçekdağ, Ahmet Avcı ve Vezirköprü Belediye Başkanları Osman Özer ve İ. Sadık Edis  ve  bütün ağaların emekleri katkıları oldu. Kunduz Yağlı Güreşleri Güreş ağaları Bilal Acar ve Halil İbrahim Çiçek döneminde  daha profesyonellik  yönünde ivme kazandı.   Vezirköprü Kunduz Yağlı Güreşleri’nin , Türkiye Yağlı Güreş Ligi  dışında kalması yeteri kadar yerel yönetimin yeterli desteğinin olmayışı olabilir mi ?    Geçen yıl Kunduz Yaylası'nda geçekleştirilen 16’cı Kunduz Yağlı Güreşlerine  64'ü başpehlivan olmak üzere bine yakın güreşçi katılmıştı.     Finalde İsmail Balaban'ı yenen Mustafa Taş başpehlivan olmuştu. Üçüncülüğü ise Tanju Gemici ile Abdullah Güngör paylaşmıştı.   Açık artırma ile yapılan ağalık ihalesinde güreş ağalığını, güreş  ağası iş insanı Halil İbrahim Çiçek 755 bin lira teklifle kazanmıştı.
Geçen yıl 16. Yapılan, Geleneksel Vezirköprü Kültür Sanat Doğa ve Turizm Festivali kapsamında Kunduz Yağlı Güreşlerinin bu yıl 23 Ağustos tarihinde yapılacağı duyuruldu.

Geçen yıl 16. Yapılan,  Geleneksel Vezirköprü Kültür Sanat Doğa ve Turizm Festivali kapsamında  Kunduz Yağlı Güreşlerinin   bu yıl 23 Ağustos tarihinde yapılacağı duyuruldu.

 

  Vezirköprü Belediye Başkanı İ. Sadık Edis,  Kunduz Güreşleri Güreş Ağası  Halil İbrahim Çiçek ve güreş komitesinde görevli heyet ile toplantı yaptı. Toplantı çok gergin tartışmalarla geçsese topalntı sonunda fotoğraf verilmesi ve tarih açıklanması sorunların çözüldüğü anlaşıldı. Festival ve Yağlı Güreşlerle ilgili hazırlıklara   başlandığı öğrenildi.

 

Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Yağlı Güreş Liginde;  Antalya Manavgat, İzmit Sekapark, Gaziantep Şahinbey, Ordu Aybastı Perşembe Yaylası, Balıkesir Kurdeleli, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Yunus Emre Belediyesi yer alırken Vezirköprü Kunduz Yağlı Güreşlerinin aynı kategoride olmayışı   Vezirköprü kümemi düştü sorusunu akıllara getirdi. 

 

Edirne Kırkpınar ve Elmalı Kurt dereli güreşlerinden sonra Vezirköprü Kunduz Yağlı Güreşleri üçüncü sırada yer alırken, şimdi ligde bulunan 7 güreş müsabakalarında olmayışı Vezirköprü’de Yağlı Güreş etkinliklerinin geri planda kalması güreş severleri endişelendiriyor. 

 

16 yıldır yapılan Vezirköprü Kunduz Yağlı Güreşlerinin Kırkpınar Yağlı Güreşleriyle yarışır hale getirilmesinde başladığından bu güne kurucu Göl Belediye Başkanı  Bayram Çiçekdağ, Ahmet Avcı ve Vezirköprü Belediye Başkanları Osman Özer ve İ. Sadık Edis  ve  bütün ağaların emekleri katkıları oldu. Kunduz Yağlı Güreşleri Güreş ağaları Bilal Acar ve Halil İbrahim Çiçek döneminde  daha profesyonellik  yönünde ivme kazandı.

 

Vezirköprü Kunduz Yağlı Güreşleri’nin , Türkiye Yağlı Güreş Ligi  dışında kalması yeteri kadar yerel yönetimin yeterli desteğinin olmayışı olabilir mi ? 

 

Geçen yıl Kunduz Yaylası'nda geçekleştirilen 16’cı Kunduz Yağlı Güreşlerine  64'ü başpehlivan olmak üzere bine yakın güreşçi katılmıştı.  

 

Finalde İsmail Balaban'ı yenen Mustafa Taş başpehlivan olmuştu. Üçüncülüğü ise Tanju Gemici ile Abdullah Güngör paylaşmıştı.

 

Açık artırma ile yapılan ağalık ihalesinde güreş ağalığını, güreş  ağası iş insanı Halil İbrahim Çiçek 755 bin lira teklifle kazanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.