Vezirköprü’de Doğu Türkistan ve Filistin için Protesto Yürüyüşü Gerçekleşti
Vezirköprü’de Doğu Türkistan ve Filistin için Protesto Yürüyüşü Gerçekleşti
Vezirköprü’de Filistin ve Doğu Türkistan’daki mağduriyetlere dikkat çekmek ve yardım amacıyla düzenlenen “Hayır Çarşısı”, şehir yürüyüşüyle sona erdi.
Köprülü Mehmet Camii önünden başlayan yürüyüşe Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Ahmet Muştu, Vezirköprü Belediye Başkanı Av. Murat Gül, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar, AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Av. Ali Faik Çamurcu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Yanğa, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
Katılımcılar, yürüyüş boyunca sloganlarla İsrail’i protesto etti. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Hayır Çarşısı’nda son bulan yürüyüşün ardından, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.
VEMİR( Vezirköprü Milli İrade Platformu ) adına Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Ahmet Yılmaz, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirirken, AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Ahmet Muştu ve Vezirköprü Belediye Başkanı Av. Murat Gül, konuşmalarında Filistin ve Doğu Türkistan’daki zulme dikkat çekerek birlik ve dayanışma çağrısında bulundu.
Etkinlik, İlçe Müftüsü Naci Yalçınkaya’nın yaptığı dua ile sona erdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.