BİLSEM ve MTAL Öğrencilerinden Ortak Tübitak Bilim Sergisi
BİLSEM ve MTAL Öğrencilerinden Ortak Tübitak Bilim Sergisi
Vezirköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Vezirköprü Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencilerinin ortaklaşa hazırladığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, düzenlenen törenle açıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik, büyük bir katılıma ve coşkuya sahne oldu.
Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen fuarın açılışına; Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, Belediye Başkanı Av. Murat Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Nurettin Edis, kurum amirleri, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Protokol üyeleri, kurdele kesimiyle yapılan açılışın ardından stantları gezerek öğrencilerin hazırladığı projeleri yakından inceledi. Öğrenciler, fuar kapsamında geliştirdikleri projeleri katılımcılara sunarak bilgi verdi.
Mini Konserle Taçlandı
Fuar etkinlikleri kapsamında, öğrenciler tarafından hazırlanan mini konser de büyük beğeni topladı. Konser öncesi konuşan Vezirköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fazıl Gezer, “Bugün burada öğrencilerimizin öğretmenleriyle birlikte büyük bir emekle hazırladıkları projeleri görüyoruz. Bu projeler, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin vizyonunu ortaya koymaktadır. Tüm öğrencilerimizi özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum,” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata ise konuşmasında, “Yaklaşık üç yıl önce açılan BİLSEM’in ve Vezirköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı bu projeler bizleri gururlandırıyor. Bu etkinliklerle hedeflediğimiz noktaya ulaştığımızı görmek mutluluk verici. BİLSEM’e desteklerinden dolayı Kaymakamımız Özgür Kaya’ya teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
BİLSEM’e Ziyaret
Etkinliğin sonunda Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya ve Cumhuriyet Başsavcısı Emre Kaya, Vezirköprü Bilim ve Sanat Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyaret esnasında BİLSEM Okul Müdür Veki Banu Sevi’den bilgi alan protokol üyeleri, merkezin çalışmaları hakkında memnuniyetlerini dile getirdi.
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, öğrencilerin bilimsel düşünme ve üretme yeteneklerini sergilemeleri açısından önemli bir platform olma özelliği taşırken, ziyaretçilerden de tam not aldı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.