Hayvan Destek Başvuruları Başlıyor

2024 yılı 2. Dönem hayvan destek başvuruları başlıyor. Desteklemeler, 2024-2026 Yıllarında Yapılacak Hayvancılık Desteklemelerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı (2024/8760) ve 2024 Yılı Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği (2024/23) kapsamında gerçekleştirilecek. Bu çerçevede, 2024 Yılı Buzağı/Malak ve Kuzu/Oğlak Desteklemeleri için 2. dönem başvuruları resmen başlıyor.

Hayvan desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiriciler için başvuru süreci şöyle işleyecek:

Bireysel başvuru yapmak isteyenler, herhangi bir yetiştirici/üretici örgütü veya kooperatif üyeliği bulunmuyorsa İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen başvurabilir. Bir yetiştirici/üretici örgütüne veya kooperatife üye olan yetiştiriciler, başvurularını bağlı bulundukları örgüt veya kooperatif aracılığıyla yapabilecekler.

Başvuru süreci 7 Nisan 2025 ile 16 Haziran 2025 tarihleri arasında devam edecek olup, belirtilen tarihler içinde başvuruların tamamlanması gerekmektedir.