Gözde Camii'nin Temeli Atıldı:Yılan Hikayesi Sona Erdi

Yaklaşık yedi yıl önce kurulan Gözde Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin verdiği uzun soluklu mücadele nihayet sonuç verdi. Esentepe Mahallesi’nde cami inşa edilebilecek bir alanın olmaması nedeniyle, imar planında camii yeri ayrılmamıştı. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan Esentepe Mezarlığı'na ait 25 dönümlük alandan 300 metrekarelik bir bölümün derneğe tahsis edilmesi tam yedi yıl sürdü.

Camii yapımına üç yıl önce onay verilmişti ancak daha sonra çeşitli kişi veya grupların müdahalesiyle bu onay iptal edilmişti. Bu durum sürecin uzamasına sebep oldu. Proje ve ruhsat süreci ise sekiz ay sürdü.

Bugün itibarıyla cami projesi, anahtar teslimi olarak hayırsever iş insanı Feramuz Koç’a teslim edildi ve inşaat kendisi tarafından başlatıldı. Dernek tarafından camiye “Feramuz Koç Camii” isminin verileceği de açıklandı.

Dernek Başkanı Semra Ersoy, "Yıllardır süren çabalarımızın karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Feramuz Koç’a mahallemiz adına teşekkür ediyoruz. Camiimizin mahallemize hayırlı olmasını diliyorum," dedi.