Samsun Milletvekili Karaman: Verilen Sözler Tutulsun, Mülakatlar Kaldırılsın!

YEREL 06.12.2023 - 09:26, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 1140+ kez okundu.
 

Samsun Milletvekili Karaman: Verilen Sözler Tutulsun, Mülakatlar Kaldırılsın!

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, meclis genel kurulunda öğretmenlerin sorunlarını dile getirdi.
Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, meclis genel kurulunda öğretmenlerin sorunlarını dile getirdi. İktidarın mülakatları kaldırma vaadini hatırlatan Karaman, mülakat uygulamasının kaldırılması gerektiğini belirterek, “Söz benim ağzımdayken söz benim esirim, söz ağzımdan çıktıktan sonra ben sözümün esiri olurum.”dedi. MÜLAKATLAR KALDIRILSIN! Verilen sözlerin tutulması gerektiğine dikkat çeken Karaman, ‘‘Seçim beyannamenizde dahi paylaşılmadı mı? Bu halka söz verilmedi mi? Evet verildi! O halde neden hala mülakatlar kaldırılmadı? Söz vermek, sizin için kıymetli olmayabilir ama vatandaşımız için kıymetli. Birçok öğretmen adayını daha mesleğinin başında ne hale getirdiğinizin farkında mısınız? Kendilerini güven içinde hissetmiyorlar. Çünkü siz sözünüzü tutmuyorsunuz! Sözünü dahi tutmayan bir iktidarın kontrolündeki mülakata bu gençlerimiz nasıl güvenebilsin? Bu hatadan dönün neden mi? Çünkü bütün siyasi partiler bu konuda söz verdiler ve mülakatları hemen kaldırın!” ifadelerini kullandı. ÖĞRETMENLERİMİZ YOKSULLUKLA MI SAVAŞACAK CEHALETLE Mİ? Konuşmasının devamında öğretmen maaşlarının yoksulluk sınırının altında kaldığını ve öğretmenlerin bu durumu haketmediklerini vurgulayan Karaman, 7354 sayılı Kanunun da bir meslek kanunu olmaktan çok uzak olduğunu ve derhal yeni bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini söyledi. 7354 Sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu yerine aday öğretmenin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar kapsamlı ve kalıcı çözüm sağlayan bir kanunun ivedilikle düzenlenmesi gerektiğinin altını çizen Karaman, şunları kaydetti; ‘‘Meslek kanununda tüm eğitim çalışanlarının görev tanımları net bir şekilde yapılmalı ve öğretmen, başöğretmen, uzman öğretmen, müdür yardımcısı, müdür, şube müdürü, müfettiş vb. hizmet sınıfları arasında maaş dengesizliği düzenlenmeli ve tüm hizmet sınıflarının kariyer basamakları 657 Sayılı Kanunda hüküm altına alındığı üzere Kariyer İlkesine bağlı ve tüm eğitim kademeleri nezdinde şeffaf, rekabete açık, başarıyı ödüllendirme temelli kariyer ve görevde yükselme sistemine geçilmelidir!’’ ÖZEL SEKTÖRDEKİ ÖĞRETMENLER KAPİTALİST PİYASA KOŞULLARINA TESLİM EDİLMEMELİ! Özel sektör öğretmenlerinin de durumunu ifade eden Karaman, özel sektörde çalışan öğretmenlere kapitalist piyasa koşullarına ve işveren insafına bırakılmayacak şekilde kalıcı çözümler getirilmesi gerektiğini söyledi. Ücretli öğretmenlerin asgari ücretin altında ücret aldıklarını belirten Karaman, Öğretmenlerin sorunlarının çözümü için hamaset değil, somut adımların atılması gerektiğini kaydetti.  
Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, meclis genel kurulunda öğretmenlerin sorunlarını dile getirdi.

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, meclis genel kurulunda öğretmenlerin sorunlarını dile getirdi.

İktidarın mülakatları kaldırma vaadini hatırlatan Karaman, mülakat uygulamasının kaldırılması gerektiğini belirterek, “Söz benim ağzımdayken söz benim esirim, söz ağzımdan çıktıktan sonra ben sözümün esiri olurum.”dedi.

MÜLAKATLAR KALDIRILSIN!

Verilen sözlerin tutulması gerektiğine dikkat çeken Karaman, ‘‘Seçim beyannamenizde dahi paylaşılmadı mı? Bu halka söz verilmedi mi? Evet verildi! O halde neden hala mülakatlar kaldırılmadı? Söz vermek, sizin için kıymetli olmayabilir ama vatandaşımız için kıymetli. Birçok öğretmen adayını daha mesleğinin başında ne hale getirdiğinizin farkında mısınız? Kendilerini güven içinde hissetmiyorlar. Çünkü siz sözünüzü tutmuyorsunuz! Sözünü dahi tutmayan bir iktidarın kontrolündeki mülakata bu gençlerimiz nasıl güvenebilsin? Bu hatadan dönün neden mi? Çünkü bütün siyasi partiler bu konuda söz verdiler ve mülakatları hemen kaldırın!” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLERİMİZ YOKSULLUKLA MI SAVAŞACAK CEHALETLE Mİ?

Konuşmasının devamında öğretmen maaşlarının yoksulluk sınırının altında kaldığını ve öğretmenlerin bu durumu haketmediklerini vurgulayan Karaman, 7354 sayılı Kanunun da bir meslek kanunu olmaktan çok uzak olduğunu ve derhal yeni bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini söyledi.

7354 Sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu yerine aday öğretmenin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar kapsamlı ve kalıcı çözüm sağlayan bir kanunun ivedilikle düzenlenmesi gerektiğinin altını çizen Karaman, şunları kaydetti; ‘‘Meslek kanununda tüm eğitim çalışanlarının görev tanımları net bir şekilde yapılmalı ve öğretmen, başöğretmen, uzman öğretmen, müdür yardımcısı, müdür, şube müdürü, müfettiş vb. hizmet sınıfları arasında maaş dengesizliği düzenlenmeli ve tüm hizmet sınıflarının kariyer basamakları 657 Sayılı Kanunda hüküm altına alındığı üzere Kariyer İlkesine bağlı ve tüm eğitim kademeleri nezdinde şeffaf, rekabete açık, başarıyı ödüllendirme temelli kariyer ve görevde yükselme sistemine geçilmelidir!’’

ÖZEL SEKTÖRDEKİ ÖĞRETMENLER KAPİTALİST PİYASA KOŞULLARINA TESLİM EDİLMEMELİ!

Özel sektör öğretmenlerinin de durumunu ifade eden Karaman, özel sektörde çalışan öğretmenlere kapitalist piyasa koşullarına ve işveren insafına bırakılmayacak şekilde kalıcı çözümler getirilmesi gerektiğini söyledi. Ücretli öğretmenlerin asgari ücretin altında ücret aldıklarını belirten Karaman, Öğretmenlerin sorunlarının çözümü için hamaset değil, somut adımların atılması gerektiğini kaydetti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.