TMO Geçici Alım Merkezini Kuracak

YEREL 21.06.2023 - 09:59, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2986+ kez okundu.
 

TMO Geçici Alım Merkezini Kuracak

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2023 yılı hasat sezonunda buğday ve arpa alımı için geçici alım merkezini Vezirköprü'de kuracak.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2023 yılı hasat sezonunda buğday ve arpa alımı için geçici alım merkezini Vezirköprü'de kuracak.   Vezirköprü'de buğday ve arpa hasat sezonunun yaklaşması ile Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, TMO yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde Vezirköprü'ye alım merkezi açılmasını kararlaştırdıklarını söyledi.   3 Temmuz 2023 tarihinden itibaren Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Adatepe Kantarında geçici alım merkezinin açılacağını ifade eden Başkan Kaya; "Toprak Mahsulleri Ofisi geçici alım merkezi 2023 yılı hasat sezonunda geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da kurulacak. Aynı zamanda Karakaya LİDAŞ firması da TMO adına ilçemiz Pazarcı Mahallesindeki tesisinde alım yapacaktır. 2023 yılı hasat mevsimi hayırlı olsun. Çiftçimize bol ve bereketli, kazasız, belasız bir hasat dönemi diliyorum." dedi.   Alım fiyatlarını da hatırlatan Başkan Kaya, Buğday alım fiyatının 8 bin 250 Tl/ton ve 1.000 Tl/ton devlet desteği, Arpa alım fiyatının 7 bin Tl/ton ve 500 Tl/ton devlet desteği şeklinde olacağını ekledi.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2023 yılı hasat sezonunda buğday ve arpa alımı için geçici alım merkezini Vezirköprü'de kuracak.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2023 yılı hasat sezonunda buğday ve arpa alımı için geçici alım merkezini Vezirköprü'de kuracak.

 

Vezirköprü'de buğday ve arpa hasat sezonunun yaklaşması ile Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, TMO yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde Vezirköprü'ye alım merkezi açılmasını kararlaştırdıklarını söyledi.

 

3 Temmuz 2023 tarihinden itibaren Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Adatepe Kantarında geçici alım merkezinin açılacağını ifade eden Başkan Kaya; "Toprak Mahsulleri Ofisi geçici alım merkezi 2023 yılı hasat sezonunda geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da kurulacak. Aynı zamanda Karakaya LİDAŞ firması da TMO adına ilçemiz Pazarcı Mahallesindeki tesisinde alım yapacaktır. 2023 yılı hasat mevsimi hayırlı olsun. Çiftçimize bol ve bereketli, kazasız, belasız bir hasat dönemi diliyorum." dedi.

 

Alım fiyatlarını da hatırlatan Başkan Kaya, Buğday alım fiyatının 8 bin 250 Tl/ton ve 1.000 Tl/ton devlet desteği, Arpa alım fiyatının 7 bin Tl/ton ve 500 Tl/ton devlet desteği şeklinde olacağını ekledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.