Vezirköprü’de acısız kesim işlemi başladı

YEREL 09.06.2023 - 16:20, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 1982+ kez okundu.
 

Vezirköprü’de acısız kesim işlemi başladı

HAYTAP Samsun İl Temsilciliği, kentte bir ilke imza atarak Vezirköprü ilçesinde acısız hayvan kesim işlemini başlattı
HAYTAP İl Temsilcisi ve Acısız Kesim Temsilcisi Gül Turan, Samsun’da ilk kez Vezirköprü ilçesinde acısız hayvan kesimini başlattıklarını duyurdu.    Turan Samsun’da bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, “Vezirköprü mezbahasında acısız kesimi başlattık. Gerekli eğitimler verildi. Küçük hayvan bayıltıcı aletle artık ilçedeki kesimler acısız olarak yapılacak. Bütün ilçelerin talip olmasını bekliyoruz” dedi.   DİNİ AÇIDAN SAKINCA YOK   Eyes on Animals Hayvan Refahı Müfettişi Asalet Sancaktaroğlu ise küçük bir mekanizmayla 2 saniyede acısız bir şekilde hayvanın bayıltıldığını ve kesime hazır getirildiğini belirterek, “Boğazından kesilen hayvan en az iki dakika, kan akışı normal yürümezse 10 dakikaya kadar acı çekebilir. Bu aletle hem iş güvenliği açısından hem de hayvanın acı hissetmemesi açısından 2 saniyede işi bitiriyorsunuz. Bütün islam alimleri bu aleti destekliyorlar. Dini açıdan da hiçbir sakıncası yok” diye konuştu.   İYİ ŞARTLARDA YAŞAM HAKLARI VAR   Ayrıca Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın da katıldığı bir programla Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışı yapıldı.    Vali Dağlı, sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda yaşama hakkı olduğuna dikkat çekerek, “Açılışını yaptığımız ve ilimizin dördüncü Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi olan bu tesis de bütün paydaşlarla yapılan ortak bir çalışmanın ürünüdür.” dedi.    Tesisin sadece Vezirköprü ilçesine değil bölgenin tamamına hizmet verecek şekilde planlandığını dile getiren Vali Dağlı, 6 dekar alan üzerine kurulu bu bakımevinde sokak hayvanları için koruma tedavisi, kısırlaştırma, bakım ve beslenme hizmeti verileceğini belirterek, tesisin hizmete alınmasında emeği geçen bütün paydaşlara teşekkür etti.    
HAYTAP Samsun İl Temsilciliği, kentte bir ilke imza atarak Vezirköprü ilçesinde acısız hayvan kesim işlemini başlattı

HAYTAP İl Temsilcisi ve Acısız Kesim Temsilcisi Gül Turan, Samsun’da ilk kez Vezirköprü ilçesinde acısız hayvan kesimini başlattıklarını duyurdu. 

 

Turan Samsun’da bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, “Vezirköprü mezbahasında acısız kesimi başlattık. Gerekli eğitimler verildi. Küçük hayvan bayıltıcı aletle artık ilçedeki kesimler acısız olarak yapılacak. Bütün ilçelerin talip olmasını bekliyoruz” dedi.

 

DİNİ AÇIDAN SAKINCA YOK

 

Eyes on Animals Hayvan Refahı Müfettişi Asalet Sancaktaroğlu ise küçük bir mekanizmayla 2 saniyede acısız bir şekilde hayvanın bayıltıldığını ve kesime hazır getirildiğini belirterek, “Boğazından kesilen hayvan en az iki dakika, kan akışı normal yürümezse 10 dakikaya kadar acı çekebilir. Bu aletle hem iş güvenliği açısından hem de hayvanın acı hissetmemesi açısından 2 saniyede işi bitiriyorsunuz. Bütün islam alimleri bu aleti destekliyorlar. Dini açıdan da hiçbir sakıncası yok” diye konuştu.

 

İYİ ŞARTLARDA YAŞAM HAKLARI VAR

 

Ayrıca Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın da katıldığı bir programla Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışı yapıldı. 

 

Vali Dağlı, sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda yaşama hakkı olduğuna dikkat çekerek, “Açılışını yaptığımız ve ilimizin dördüncü Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi olan bu tesis de bütün paydaşlarla yapılan ortak bir çalışmanın ürünüdür.” dedi. 

 

Tesisin sadece Vezirköprü ilçesine değil bölgenin tamamına hizmet verecek şekilde planlandığını dile getiren Vali Dağlı, 6 dekar alan üzerine kurulu bu bakımevinde sokak hayvanları için koruma tedavisi, kısırlaştırma, bakım ve beslenme hizmeti verileceğini belirterek, tesisin hizmete alınmasında emeği geçen bütün paydaşlara teşekkür etti.    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.