Ziraat Odası Başkanı Kaya -‘Sulamada hibe için başvuru başladı’

YEREL 04.04.2023 - 12:03, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2679+ kez okundu.
 

Ziraat Odası Başkanı Kaya -‘Sulamada hibe için başvuru başladı’

Meyveciliğin geliştirilmesi projesi kapsamında üreticiye sulama sistemleri için hibe destek verilecek.
Meyveciliğin geliştirilmesi projesi kapsamında üreticiye sulama sistemleri için hibe destek verilecek.   Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, ceviz, çilek ve zeytin üretmek isteyen üreticilerin sulama teşkilatı için yüzde 70 hibe desteği verileceğini söyledi.   Başkan Kaya yaptığı açıklamada; "Meyveciliğin geliştirilmesi projesi kapsamında en az 5 dekar olmak üzere ceviz fidanı için ana boru, sulama borusu, damlama borusu, sulama tankını içeren tüm sistem yüzde 70 hibe, yüzde 30 çiftçi katkısı olacak şekilde verilecek.   Proje kapsamında en az 3 dekar olmak üzere çilek fidesi için malç naylonu, ana boru, damlama borusu, sulama tankı ve damlama aparatlarını içeren tüm sistem yüzde 70 hibe, yüzde 30 çiftçi katkısı olacak şekilde verilecek.   Zeytin Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında ise en az 3 dekar olmak üzere zeytin fidanı, sulama tankı, ana boru, damlama borusu içeren sistem yüzde 70 hibe, yüzde 30 çiftçi katkı payı olacak şekilde verilecek." dedi.   Kaya, Projeden yararlanmak isteyen üreticilerin 3-12 Nisan tarihleri arasında Vezirköprü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini de ekledi. 
Meyveciliğin geliştirilmesi projesi kapsamında üreticiye sulama sistemleri için hibe destek verilecek.

Meyveciliğin geliştirilmesi projesi kapsamında üreticiye sulama sistemleri için hibe destek verilecek.

 

Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, ceviz, çilek ve zeytin üretmek isteyen üreticilerin sulama teşkilatı için yüzde 70 hibe desteği verileceğini söyledi.

 

Başkan Kaya yaptığı açıklamada; "Meyveciliğin geliştirilmesi projesi kapsamında en az 5 dekar olmak üzere ceviz fidanı için ana boru, sulama borusu, damlama borusu, sulama tankını içeren tüm sistem yüzde 70 hibe, yüzde 30 çiftçi katkısı olacak şekilde verilecek.

 

Proje kapsamında en az 3 dekar olmak üzere çilek fidesi için malç naylonu, ana boru, damlama borusu, sulama tankı ve damlama aparatlarını içeren tüm sistem yüzde 70 hibe, yüzde 30 çiftçi katkısı olacak şekilde verilecek.

 

Zeytin Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında ise en az 3 dekar olmak üzere zeytin fidanı, sulama tankı, ana boru, damlama borusu içeren sistem yüzde 70 hibe, yüzde 30 çiftçi katkı payı olacak şekilde verilecek." dedi.

 

Kaya, Projeden yararlanmak isteyen üreticilerin 3-12 Nisan tarihleri arasında Vezirköprü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini de ekledi. 

Habere ifade bırak !
Özlem Köşe Yazarı Mustafa ERDEN / SGK Başmüfettişi
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.