18 Mart Çanakkale Şehitleri anıldı

YEREL 20.03.2023 - 16:26, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 3009+ kez okundu.
 

18 Mart Çanakkale Şehitleri anıldı

Vezirköprü ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.
Vezirköprü ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.   Belediye Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen programda Vezirköprü Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu.   Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Bülent Çam; "Çanakkale bir ruhtur, Çanakkale bir duadır, Çanakkale İslam’ın son kalesinin savunmadır. Çanakkale umuttur. Önce bize umut olmuş o umutla Milli mücadele ateşi yanmış; sonra sömürge altındaki diğer milletlere umut olmuş ve güneşi batmayan imparatorluğun güneşini batırmış, kendi sınırlarına göndermiştir.   Çanakkale ağıttır. Tokat’ın adı bilinmeyen bir köyünde 15 yaşındaki anaların çocuklarını Çanakkale’ye gönderirken ellerine yaktığı kınadır. Çanakkale inançtır. Doğu cephesinde sınırdaki birliklere cephanelik götüren yaşları 12 ile 17 arasında değişen çocukların kararlılığıdır. O mermi gidecek düşman memlekete giremeyecek diyen çocukların inancıdır. Kısaca Çanakkale kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle ve çocuğuyla Türkün iman dolu serhattinin ete kemiğe bürünmüş hali, asra Türk mührünün vurulduğu yerdir.  Başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehidim rahat uyu emanetin emin ellerde kıyameti görecektir." ifadelerine yer verdi.   Konuşmanın sonrasında şiirler okundu ve okul korosunun seslendirdiği Çanakkale türkülerinin yanı sıra tiyatro oyunları da katılımcılara sahnelendi.   Okullara arası düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona eren törene Vezirköprü Kaymakamı Halid Yıldız, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcısı Hamza Ocak, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Rıdvan Koç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar, Ak Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Mehmet Kurt, Gelecek Partisi Vezirköprü İlçe Başkanı İbrahim Durmaz, kurum ve kuruluşların müdürleri, gaziler, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Vezirköprü ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Vezirköprü ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

 

Belediye Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen programda Vezirköprü Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Bülent Çam; "Çanakkale bir ruhtur, Çanakkale bir duadır, Çanakkale İslam’ın son kalesinin savunmadır. Çanakkale umuttur. Önce bize umut olmuş o umutla Milli mücadele ateşi yanmış; sonra sömürge altındaki diğer milletlere umut olmuş ve güneşi batmayan imparatorluğun güneşini batırmış, kendi sınırlarına göndermiştir.

 

Çanakkale ağıttır. Tokat’ın adı bilinmeyen bir köyünde 15 yaşındaki anaların çocuklarını Çanakkale’ye gönderirken ellerine yaktığı kınadır. Çanakkale inançtır. Doğu cephesinde sınırdaki birliklere cephanelik götüren yaşları 12 ile 17 arasında değişen çocukların kararlılığıdır. O mermi gidecek düşman memlekete giremeyecek diyen çocukların inancıdır. Kısaca Çanakkale kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle ve çocuğuyla Türkün iman dolu serhattinin ete kemiğe bürünmüş hali, asra Türk mührünün vurulduğu yerdir.  Başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehidim rahat uyu emanetin emin ellerde kıyameti görecektir." ifadelerine yer verdi.

 

Konuşmanın sonrasında şiirler okundu ve okul korosunun seslendirdiği Çanakkale türkülerinin yanı sıra tiyatro oyunları da katılımcılara sahnelendi.

 

Okullara arası düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona eren törene Vezirköprü Kaymakamı Halid Yıldız, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcısı Hamza Ocak, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Rıdvan Koç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar, Ak Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Mehmet Kurt, Gelecek Partisi Vezirköprü İlçe Başkanı İbrahim Durmaz, kurum ve kuruluşların müdürleri, gaziler, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.