Kat karşılığı projeye üçüncü ihale yapılacak !

YEREL 12.08.2023 - 10:44, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 1979+ kez okundu.
 

Kat karşılığı projeye üçüncü ihale yapılacak !

Vezirköprü Belediyesi’nin Pancar Üreticileri Kooperatifi’nden kamu yararına kullanılmak üzere aldığı arsaya, belediye iki yıl önce Belediye Hizmet Binası yapma kararı almıştı.
Vezirköprü Belediyesi’nin Pancar Üreticileri  Kooperatifi’nden kamu yararına kullanılmak üzere aldığı arsaya,  belediye iki  yıl önce  Belediye Hizmet Binası yapma kararı almıştı.   Söz konusu olan arsaya  yapılması planlanan belediye hizmet binasının projesi dahi çizilip,   uzun süre Bilbortlarda reklamları  yapılmıştı.    Diğer projelerde olduğu gibi karar değiştirilerek Esentepe Mahallesi’ndeki arsayı Vezirköprü Belediyesi kat karşılığı müteahhide verme kararı aldı.    Belediye Meclis Üyelerinin çoğunluğunun arsanın konut olarak değerlendirilmesine ve kat karşılığı müteahhide   verilmesine karşı çıkmışlardı.    Başkan Edis’in meclis üyelerini ikna turundan sonra  kat karşılığı müteahhide verilmek üzere ihaleye çıkarıldı.    Ancak ; kat karşılığı verilmek üzere ihaleye çıkarılan  arsaya birinci ve ikinci ihalelerin de giren firma  olmadı.    23 bin 671 metrekare inşaat alanı olması planlanan  projenin yaklaşık maliyetinin 150 milyon lira olarak belirlenmişti.    Arsa payı ile birlikte İnşaatın toplam tutarının  271,5 milyon olarak belirlenmişti.    İkinci kez ihaleye çıkarılan arsa ile ilgili  belediye hoparlörlerinde yapılan ilan da  16 Ağustos 2023 tarihinde Belediye Kültür Merkezi Belediye Meclis toplantı salonunda kapalı zarf usulü ile üçüncü  ihale yapılacağı duyuruldu.    Esentepe mahallesinde bulunan, Pancar Ekiciler Kooperatifi’nden   Vezirköprü Belediyesi’ne geçen arsa Vezirköprü’de gündemin birinci sırasını oturdu.    Vatandaşlar : Yaklaşık 10 dönümlük  kıymetli  arsanın belediye uhdesinde kalmasını istiyoruz.   Kat karşılığı olarak  verilmesine karşıyız.Geçmiş dönemde tören alanındaki arsanın satılmasının  ne kadar  yanlış olduğu  halen konuşuluyor ise; gelecekte de Esentepe’deki gündem  konusu  olan arsa çok konuşulacak.   Beraberinde onlarca soruyu akıllara getirecek .” Diyorlar
Vezirköprü Belediyesi’nin Pancar Üreticileri Kooperatifi’nden kamu yararına kullanılmak üzere aldığı arsaya, belediye iki yıl önce Belediye Hizmet Binası yapma kararı almıştı.

Vezirköprü Belediyesi’nin Pancar Üreticileri  Kooperatifi’nden kamu yararına kullanılmak üzere aldığı arsaya,  belediye iki  yıl önce  Belediye Hizmet Binası yapma kararı almıştı.

 

Söz konusu olan arsaya  yapılması planlanan belediye hizmet binasının projesi dahi çizilip,   uzun süre Bilbortlarda reklamları  yapılmıştı. 

 

Diğer projelerde olduğu gibi karar değiştirilerek Esentepe Mahallesi’ndeki arsayı Vezirköprü Belediyesi kat karşılığı müteahhide verme kararı aldı. 

 

Belediye Meclis Üyelerinin çoğunluğunun arsanın konut olarak değerlendirilmesine ve kat karşılığı müteahhide   verilmesine karşı çıkmışlardı. 

 

Başkan Edis’in meclis üyelerini ikna turundan sonra  kat karşılığı müteahhide verilmek üzere ihaleye çıkarıldı. 

 

Ancak ; kat karşılığı verilmek üzere ihaleye çıkarılan  arsaya birinci ve ikinci ihalelerin de giren firma  olmadı. 

 

23 bin 671 metrekare inşaat alanı olması planlanan  projenin yaklaşık maliyetinin 150 milyon lira olarak belirlenmişti. 

 

Arsa payı ile birlikte İnşaatın toplam tutarının  271,5 milyon olarak belirlenmişti. 

 

İkinci kez ihaleye çıkarılan arsa ile ilgili  belediye hoparlörlerinde yapılan ilan da  16 Ağustos 2023 tarihinde Belediye Kültür Merkezi Belediye Meclis toplantı salonunda kapalı zarf usulü ile üçüncü  ihale yapılacağı duyuruldu. 

 

Esentepe mahallesinde bulunan, Pancar Ekiciler Kooperatifi’nden   Vezirköprü Belediyesi’ne geçen arsa Vezirköprü’de gündemin birinci sırasını oturdu. 

 

Vatandaşlar : Yaklaşık 10 dönümlük  kıymetli  arsanın belediye uhdesinde kalmasını istiyoruz.

 

Kat karşılığı olarak  verilmesine karşıyız.Geçmiş dönemde tören alanındaki arsanın satılmasının  ne kadar  yanlış olduğu  halen konuşuluyor ise; gelecekte de Esentepe’deki gündem  konusu  olan arsa çok konuşulacak.   Beraberinde onlarca soruyu akıllara getirecek .” Diyorlar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.