Vezirköprü Özlem

  ">
Tıkla ve git

HABER İHBARLARINIZ İÇİN TEL : 0.362 647 21 40

Bugün: 5 Eylül 2010

Sık kullanılanlara ekle - Anasayfan yap




">
Tıkla ve git

Ziyaretçi sayısı
Online
Bugün
Bu ay
Bu yıl
Toplam
 

Editör yazı-yorum
Yazan editor: [ Yakup CEYLAN ] Editöre mesaj gönder
Bütün haberlerini listele
Bütün yazı-yorumlarını listele

EĞİTİMDE NELER YAPILMALI…
Atatürk” Eğitim ve öğretimde bilgi, insan için bir süs,tahakküm aracı veya medeni bir zevk yerine yaşamda başarılı olmayı sağlayan bir araç olarak kabul edilmelidir.” der.



EĞİTİMDE NELER YAPILMALI…



Atatürk” Eğitim ve öğretimde bilgi, insan için bir süs,tahakküm aracı veya medeni bir zevk yerine yaşamda başarılı olmayı sağlayan bir araç olarak kabul edilmelidir.” der.


Atatürkçü düşünce doğrultusunda 1923’te eğitim için belirlenen ilkelerin tamamı hayata geçirilmedikçe başarılı olunamaz.


Eğitim; ULUSAL,BİLİMSEL,LAİK,KARMA       ve UYGULAMALI olmalıdır. Köy Enstitüleri bu ilkeleri içerisine almıştı. Ne yazık ki bu okullar kapatıldı. Yeni açılan öğretmen okulları da zamanla kapatılarak öğretmen yetiştirmede gerilemeler oldu.


Eğitimin daha ileri gitmesi için yukarıdaki ilkelerle birlikte:


1-Öğretmen yetiştirme yeniden gözden geçirilerek öğretmen adaylarına psikoloji,sosyoloji,felsefe,teşkilat ve idare,iletişim,teknoloji kullanımı konuları öğretilip yaparak,yaşayarak metodu etkili kılınmalıdır.


2-Eğitim fakültelerinden mezun gençler,çeşitli kurslardan geçirilerek boş bulunan 200 bin öğretmen kadrosuna atanmalıdır.


3-Eğitimde vekalet dönemi sonlandırılmalı kadrolar gerçek sahiplerine verilmelidir.


4-Vekil,sözleşmeli,ücretli öğretmen görevlendirmelerine son verilmeli,sözleşmeli öğretmenler kadroya geçirilmelidir.


5-Devlet okulları temel alınıp donatılmalı,çocukların yetiştirilmesinde birinci derecede yer aldırılmalıdır.


6-Fiziki yetersizlikler giderilmeli,2’li öğretime son verilmelidir. Maaşlar yeterli düzeye getirilmeli.


7-Öğrenciler dershanelere bağımlı olmaktan çıkarılmalı


8-Sınav sistemleri değiştirilmeli SBS’ye son verilmeli


9-Üniversite sınavları da yeniden kalıcı bir şekilde düzenlenmeli


10-Üniversite enflasyonuna son verilmeli,ülke ihtiyaçlarına göre bölümler açılmalı


11-Üniversiteler idari,mali,akademik açıdan olduğu kadar özgür düşünce açısından da özerk olmalıdır.


12- Öğrencilerin burs,barınma ve yemek ihtiyaçlarını karşılayacak düzeye getirilmeli,devlet yurtları çoğaltılmalı


13-Milli Eğitimle ilgili makamlara donanımsız yandaşlar değil,liyakat sahibi hak edenler atanmalı


14-Öğretmenlerin yılsonu seminerlerine bilimsellik getiril meli,zamanı doldurmak ve ücret için öğretmenler bekletilmemeli


15-Programlar bilginin yanında ağırlıklı olarak sosyal,kültürel,sağlıklı yaşam dersleri artırılarak geliştirilmeli kitaplar birikimli,bilgili uzman kişilerden oluşanlara yazdırılmalı


Bu sorunlar iyi niyet,içtenlik  ve empati ile gideri lir.Sonuçta babalar işsiz çocuklar babasız kalmaz.Ülkemiz savaşsız,barış içinde ilerler.


2.Dünya savaşının 5 yıllık sürecini barış içinde geçirmemizi sağlayan İNÖNÜ’ye küçük bir kız “Sen bizi şekersiz bıraktın!”sözüne karşılık İNÖNÜ “Ama seni babasız bırakmadım” sözü unutulmamalıdır.


“Vatanın bütün ümidi ve geleceği size,genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır. Gençliği yetiştiriniz,onlara ilim ve kültürün müspet fikirlerini veriniz İstikbalin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.


Hür fikirler uygulama mevkiine konduğu vakit


“ TÜRK MİLLETİ YÜKSELECEKTİR “ ATATÜRK


3 Temmuz 2010 - 12:10:25 - 64 günlük
Ekleyen editör:
Yakup CEYLAN

Okuyan: [286] Yorumlayan: [1] [Yazdır]

Yorumlar:

[ Yorum yap ]


Yazan: Ahmet Ural ahmetural2005@hotmail.com - IP kayıtlı

06.07.2010 - 12:00:19

Sayın Yakup Ceylan Bey'i toplumumuzun 1 numaralı sorunu EĞİTİM konusundaki başarılı yazısından dolayı kutlar, yazısındada belirttiği konuların yanında DEVLET ve MİLLET olarak ÖĞRETMENLERİMİZE GEREKEN DEĞERİ VERELİM EL ÜSTÜNDE TUTALIM ONLARI. SAYGILAR,

Sayfa: 1

">
Tıkla ve git

Haber ara



[Detaylı arama]


">
Tıkla ve git



Online editörler

Sitede hiç editör yok / Son 5 dk. içinde

 

Anket

Vezirköprü`nün Amasya`ya Baglanmasini Istermisiniz?
Son Durum
Pollemik - Anket Sitesi

">
Tıkla ve git

 


Vezirköprü Özlem Gazetesi İletişim: 0.362 647 21 40 - 2006 ©
En iyi görüntü için; ekran ayarınız 1024x768 olmalıdır.

EnigmaASP