AFAD’DAN ORKUT EKİPLERİNE EĞİTİM

YEREL (Web Sitesi) - Web Sitesi | 19.03.2024 - 17:04, Güncelleme: 19.03.2024 - 17:04 4293+ kez okundu.
 

AFAD’DAN ORKUT EKİPLERİNE EĞİTİM

Amasya Orman bölge müdürlüğüne bağlı Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde kurulan ORKUT ekiplerine Samsun Afad İl Müdürlüğü tarafından “Depremde Hafif Arama Kurtarma Eğitimi” verildi
ORKUT Orman Arama Kurtarma Ekipleri orman yangını, deprem ve sel gibi afet durumlarına karşı  aldıkları eğitimlerle hazır hale getirildi. Ülkemiz genelinde meydana gelebilecek orman yangınları başta olmak üzere ihtiyaç duyulması halinde deprem, sel gibi afetlerin olumsuz etkilerinin ivedilikle ortadan kaldırılmasına yönelik olarak Orman Genel Müdürlüğü talimatıyla İşletme Müdürlüklerinde İşletme Şefi komutasında yangın ilk müdahale işçilerinden oluşturulan Orman Arama Kurtarma Ekipleri (ORKUT) aldığı eğitim ve tatbikatlarla oluşabilecek olumsuzluklara  karşı hazırlanıyor.  Samsun İl Afet ve Acil durum müdürlüğünde görevli uzmanlar tarafından Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ORKUT ekibine Samsun AFAD İl Müdürlüğü yerleşkesinde  arama kurtarma öncesi alınması gereken tedbirler, müdahale için gerekli araç gereç ve malzemelerin tanıtımı, kullanımı, planlama ve hareket, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri, afet sonrası için yapılması gereken işlemler görsel ve teorik olarak anlatıldı.
Amasya Orman bölge müdürlüğüne bağlı Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde kurulan ORKUT ekiplerine Samsun Afad İl Müdürlüğü tarafından “Depremde Hafif Arama Kurtarma Eğitimi” verildi

ORKUT Orman Arama Kurtarma Ekipleri orman yangını, deprem ve sel gibi afet durumlarına karşı  aldıkları eğitimlerle hazır hale getirildi.

Ülkemiz genelinde meydana gelebilecek orman yangınları başta olmak üzere ihtiyaç duyulması halinde deprem, sel gibi afetlerin olumsuz etkilerinin ivedilikle ortadan kaldırılmasına yönelik olarak Orman Genel Müdürlüğü talimatıyla İşletme Müdürlüklerinde İşletme Şefi komutasında yangın ilk müdahale işçilerinden oluşturulan Orman Arama Kurtarma Ekipleri (ORKUT) aldığı eğitim ve tatbikatlarla oluşabilecek olumsuzluklara  karşı hazırlanıyor.

 Samsun İl Afet ve Acil durum müdürlüğünde görevli uzmanlar tarafından Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ORKUT ekibine Samsun AFAD İl Müdürlüğü yerleşkesinde  arama kurtarma öncesi alınması gereken tedbirler, müdahale için gerekli araç gereç ve malzemelerin tanıtımı, kullanımı, planlama ve hareket, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri, afet sonrası için yapılması gereken işlemler görsel ve teorik olarak anlatıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.