Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Havzalılar’dan Tirit Gecesi

YEREL (Web Sitesi) - Web Sitesi | 12.03.2024 - 23:09, Güncelleme: 12.03.2024 - 23:09 4240 kez okundu.
 

Havzalılar’dan Tirit Gecesi

Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen tirit gecesinin bu yıl 18'ncisi gerçekleşti.
Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezinde düzenlenen gece Samsun Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekiplerinin yöreye ait halk oyunları oynamasıyla başladı. Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yahya Bozkurt yaptığı açılış konuşmasında tirit yemeğinin tarihi süreci hakkında bilgi verdi. Bozkurt, “Seneler önce kış mevsimlerinde gerçekleştirilen tirit yemeğini dünden bugüne yaşatan yapılışı değil dostlarla birlikte yenilişidir diyerek başlamıştık. O günden bugüne 18 yıl geçti. Bugün 18. Geleneksel Tirit Gecesi’nde beraber olmaktan çok mutlu ve gururluyuz. Gecemize destek veren başta Er-Ay inşaat sahibi Aydın Kaya ve diğer yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi.   "TİRİT ARTIK SAMSUN'A AİT MİLLİ BİR YEMEK OLDU"   Cumhur İttifakı Ak Parti Havza Belediye Başkan Adayı Av. Murat İkiz ise, "Bu geceyi düzenleyen ve hemşerilerimiz ile bizleri buluşturan organize eden tüm yetkilere çok teşekkür ediyorum. Tirit gecelerini ben 20 yıl önce 2004 yılında Havza Belediye başkanı seçildiğimde başlattım. Havza'da başlattığımız tirit geceleri Samsun, Ankara, Bursa, İzmir, İstanbul başta olmak üzere yurt içinde pek çok ilde devam ederken, biz Tirit gecelerini Avrupa'ya da taşıyarak hemşerilerimizin yaşadıkları Almanya, Hollanda, Fransa ve Belçika'da gerçekleştirdik. Değerli hemşerilerim tirit gecelerini yapmaktaki amacımız tirit yemek değildi. Tirit bahaneydi. Asıl olan mesele bir araya gelmek, birlik içerisinde olmak ve Havzamızın, Samsunumuzun sesini tüm Türkiye'ye duyurmaktı. Öte yandan 15 yıl önce bir taraftan tirit geceleri yaparken diğer taraftan da özellikle Samsun'un iç bölgeleri olan Havza, Vezirköprü, Ladik, Asarcık ve Kavak olarak Türk Patent Kurumuna Samsun olarak tirit yemeğinin patentini almak için başvurduk ve patentini de aldık. Bugün patenti Samsun'a ait olan tirit yemeğimiz gastronomide yerini alırken bölgemizde tirit evleri açıldı ve artık lokantalarda tirit yemeği menülere de girmiş bulunuyor. Allaha şükür 20 yıl önce başlayan tirit yemeğimiz artık milli bir yemek haline gelmiştir" dedi.   Düzenlenen geceye Ak Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Cumhur İttifakı Ak Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Cumhur İttifakı Ak Parti Havza Belediye Başkan Adayı Av. Murat İkiz, İyi Parti Atakum Belediye Başkan adayı Adem Bektaş, Ak Parti Atakum İlçe Başkanı Abdulkadir Köstek, MHP Havza İlçe Başkanı İbrahim Yüksel ile çok sayıda davetli katıldı.    
Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen tirit gecesinin bu yıl 18'ncisi gerçekleşti.
Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezinde düzenlenen gece Samsun Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekiplerinin yöreye ait halk oyunları oynamasıyla başladı. Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yahya Bozkurt yaptığı açılış konuşmasında tirit yemeğinin tarihi süreci hakkında bilgi verdi. Bozkurt, “Seneler önce kış mevsimlerinde gerçekleştirilen tirit yemeğini dünden bugüne yaşatan yapılışı değil dostlarla birlikte yenilişidir diyerek başlamıştık. O günden bugüne 18 yıl geçti. Bugün 18. Geleneksel Tirit Gecesi’nde beraber olmaktan çok mutlu ve gururluyuz. Gecemize destek veren başta Er-Ay inşaat sahibi Aydın Kaya ve diğer yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi.
 
" TİRİT ARTIK SAMSUN'A AİT MİLLİ BİR YEMEK OLDU"
 
Cumhur İttifakı Ak Parti Havza Belediye Başkan Adayı Av. Murat İkiz ise, "Bu geceyi düzenleyen ve hemşerilerimiz ile bizleri buluşturan organize eden tüm yetkilere çok teşekkür ediyorum. Tirit gecelerini ben 20 yıl önce 2004 yılında Havza Belediye başkanı seçildiğimde başlattım. Havza'da başlattığımız tirit geceleri Samsun, Ankara, Bursa, İzmir, İstanbul başta olmak üzere yurt içinde pek çok ilde devam ederken, biz Tirit gecelerini Avrupa'ya da taşıyarak hemşerilerimizin yaşadıkları Almanya, Hollanda, Fransa ve Belçika'da gerçekleştirdik. Değerli hemşerilerim tirit gecelerini yapmaktaki amacımız tirit yemek değildi. Tirit bahaneydi. Asıl olan mesele bir araya gelmek, birlik içerisinde olmak ve Havzamızın, Samsunumuzun sesini tüm Türkiye'ye duyurmaktı. Öte yandan 15 yıl önce bir taraftan tirit geceleri yaparken diğer taraftan da özellikle Samsun'un iç bölgeleri olan Havza, Vezirköprü, Ladik, Asarcık ve Kavak olarak Türk Patent Kurumuna Samsun olarak tirit yemeğinin patentini almak için başvurduk ve patentini de aldık. Bugün patenti Samsun'a ait olan tirit yemeğimiz gastronomide yerini alırken bölgemizde tirit evleri açıldı ve artık lokantalarda tirit yemeği menülere de girmiş bulunuyor. Allaha şükür 20 yıl önce başlayan tirit yemeğimiz artık milli bir yemek haline gelmiştir" dedi.
 
Düzenlenen geceye Ak Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Cumhur İttifakı Ak Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Cumhur İttifakı Ak Parti Havza Belediye Başkan Adayı Av. Murat İkiz, İyi Parti Atakum Belediye Başkan adayı Adem Bektaş, Ak Parti Atakum İlçe Başkanı Abdulkadir Köstek, MHP Havza İlçe Başkanı İbrahim Yüksel ile çok sayıda davetli katıldı.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Mert ADAM
(13.03.2024 09:03 - #1413)
Tirit falan hikaye ama orda paylaşılan bir hakikat ve birliktelik var ve bir kucaklaşma var bunu görebilen baştan- ayağa ben köprülüyüm diyen herkese bir mesaj var gaflet yoksa biz de. Paylaşmak güzeldir, yemekten ten daha çok lezzet vardır ve bereket vardır bunu Havzalılar anlamışlar biz de geç olmadan anlarız. "Dava adamlığı; bir şeye inanmışsa inanmışlığını, ego, hırs ve itibarının yeri geldiğinde önüne geçirebilme düşüncesidir." Bilhassa köprümüze yönetici olan herkesin en lüks düşüncesi ve vizyonu bu olsun yoksa ölüm var ve hakikat çocuklarınız mezarınızın başında geldiğinde sizlere ve bizlere beddua okumasınlar. Kim olursa olsun anahtar vizyon budur, patron sizsiniz.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.