Samsun Süper Amatör Ligi Tamamlandı

Spor (Web Sitesi) - Web Sitesi | 28.02.2024 - 11:24, Güncelleme: 28.02.2024 - 11:24 7513+ kez okundu.
 

Samsun Süper Amatör Ligi Tamamlandı

Samsun Süper Amatör Büyükler Ligi 2023-2024 futbol sezonu tamamlandı ve Play-Off gruplarına kalan takımlar ile küme düşen takımlar belli oldu.
Ligin son hafta karşılaşmasında A grubunda yer alan temsilcimiz Vezirköprü Belediye Spor, Vezirköprü İlçe stadı'nda Tekkeköy Spor'u  konuk etti. Küme de kalmayı önceki haftalarda garantileyen ve orta sıralarda yer alan Vezirköprü Belediye Spor, mücadeleye genç ağırlıklı kadro ile çıktı. Buna karşın lig'te play-off iddiasını sürdüren konuk ekip Tekkeköy Spor mücadeleye etkili başladı. Bu etkili oyunun sonucunda 3 gol bularak ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı.  Mücadelenin 2.yarısına her iki takımda tempolu başladı. Maçın 54.dakikasında Vezirköprü Belediye Spor atağında Sinan Yıldırım topu ağlarla buluşturdu ve skoru 1-3 yaptı. Bu golden sonra rakip baskısını biraz daha artırarak 3 gol daha buldu ve karşılaşmayı 6-1 kazanarak play-off grubunda mücadele etmeye hak kazanmış oldu. Oynanan tüm karşılaşmalar sonucunda temsilcimizin de yer aldığı A Grubunda Terme Spor, 1930 Bafra Spor, Yol Spor ve Tekkeköy Spor play-off grubunda mücadele etmeye hak kazanırken, Baruthane Spor ile Çarşamba Gençlergücü Spor takımları küme düştüler.  B Grubunda ise Atakum Belediye Spor,  Havza Belediye Spor, Ladik Belediye Spor ve Terme Sanayi Spor play-off grubuna kalırken, Bafra 1453 Fetih Spor ile Ayvacık Belediye Spor takımları küme düştüler.  Play-off heyecanı 15 gün sonra başlayacak ve çift devreli oynanacak olan mücalelerin sonunda 1. olacak olan takım 2024-2025 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Lige yükselirken, 2. olan takım ise play-aut oynayacak. Vezirköprü Belediye Spor teknik sorumlusu  Emir Akyüz karşılaşma sonrası şu açıklamalarda bulundu; "Sporcularımaza, yönetimimize ve bizlere destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, esnaflarımıza, külübümüz adına tesekkür ederim. 2023-2024 sezonunda A Takım Süper Amatör normal ligini noktaladık. Hedefimiz ilk 4'e kalıp play-off oynamak tı. Ama olmadı. Dünyanın sonu değil.  Yeni hedefler ve üstüne koyarak çalışmamız devam edecek. Play-off'a kalan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum."dedi.  
Samsun Süper Amatör Büyükler Ligi 2023-2024 futbol sezonu tamamlandı ve Play-Off gruplarına kalan takımlar ile küme düşen takımlar belli oldu.

Ligin son hafta karşılaşmasında A grubunda yer alan temsilcimiz Vezirköprü Belediye Spor, Vezirköprü İlçe stadı'nda Tekkeköy Spor'u  konuk etti. Küme de kalmayı önceki haftalarda garantileyen ve orta sıralarda yer alan Vezirköprü Belediye Spor, mücadeleye genç ağırlıklı kadro ile çıktı. Buna karşın lig'te play-off iddiasını sürdüren konuk ekip Tekkeköy Spor mücadeleye etkili başladı. Bu etkili oyunun sonucunda 3 gol bularak ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı. 

Mücadelenin 2.yarısına her iki takımda tempolu başladı. Maçın 54.dakikasında Vezirköprü Belediye Spor atağında Sinan Yıldırım topu ağlarla buluşturdu ve skoru 1-3 yaptı. Bu golden sonra rakip baskısını biraz daha artırarak 3 gol daha buldu ve karşılaşmayı 6-1 kazanarak play-off grubunda mücadele etmeye hak kazanmış oldu.

Oynanan tüm karşılaşmalar sonucunda temsilcimizin de yer aldığı A Grubunda Terme Spor, 1930 Bafra Spor, Yol Spor ve Tekkeköy Spor play-off grubunda mücadele etmeye hak kazanırken, Baruthane Spor ile Çarşamba Gençlergücü Spor takımları küme düştüler. 

B Grubunda ise Atakum Belediye Spor,  Havza Belediye Spor, Ladik Belediye Spor ve Terme Sanayi Spor play-off grubuna kalırken, Bafra 1453 Fetih Spor ile Ayvacık Belediye Spor takımları küme düştüler. 

Play-off heyecanı 15 gün sonra başlayacak ve çift devreli oynanacak olan mücalelerin sonunda 1. olacak olan takım 2024-2025 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Lige yükselirken, 2. olan takım ise play-aut oynayacak.

Vezirköprü Belediye Spor teknik sorumlusu  Emir Akyüz karşılaşma sonrası şu açıklamalarda bulundu;

"Sporcularımaza, yönetimimize ve bizlere destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, esnaflarımıza, külübümüz adına tesekkür ederim. 2023-2024 sezonunda A Takım Süper Amatör normal ligini noktaladık. Hedefimiz ilk 4'e kalıp play-off oynamak tı. Ama olmadı. Dünyanın sonu değil.  Yeni hedefler ve üstüne koyarak çalışmamız devam edecek. Play-off'a kalan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum."dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.