Zeki Cevher İlkokulu bir e - Twinning projesini daha başarıyla tamamladı

YEREL (Web Sitesi) - Web Sitesi | 14.02.2024 - 10:58, Güncelleme: 14.02.2024 - 10:58 5809+ kez okundu.
 

Zeki Cevher İlkokulu bir e - Twinning projesini daha başarıyla tamamladı

Zeki Cevher İlkokulu 2-B sınıfı öğretmeni Kenan Kocakoç'un projesi I’m Learning toCode (Kodlama Öğreniyorum) eTwinning projesi tamamlandı.
Zeki Cevher İlkokulu'nun da dahil olduğu Türkiye, Azerbaycan, Ürdün  ülkelerinden   12 ortakla yürütülen I’m Learning toCode( Kodlama Öğreniyorum)  eTwinning  projesi tamamlandı. Proje ortakları tarafından, öğrencilerin teknoloji ve bilgisayar bağımlılığından yola çıkarak başlanan proje de öğrencilere kodlama becerileri öğreterek düşünme becerilerini güçlendirmek amaçlandı.  Proje kapsamında çeşitli kodlama araçlarıyla etkinlikler yapılarak öğrencilerin 21.yüzyılın gereklerine uygun bireyler olarak hazırlanması hedeflenmiştir. Proje takvimi boyunca Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ve 70’in üzerinde ülkede aktif olarak devam eden  “Codeweek ( Kod Haftası)” ve 186 ülkede eş zamanlı yürütülen “Hour of Code (Kodlama Saati)”  etkinliklerine de katılım sağlandı. Projeye önce bilgisayarsız kodlama etkinlikleriyle başlayan öğrenciler daha sonra  stracht ve codeorg kodlama programlarını öğrenerek bilgisayarlı kodlama çalışmaları yaptı. Ekim ayında başlayıp Şubat ayında sona eren proje süresince öğrenciler 13 tane farklı etkinlik yaptı.   Proje ekibi, final ürünü olarak da karma ülke takımları oluşturarak stracht programı ile  “Masal Kodluyorum”, “Hacivat Karagöz Kodluyorum”, “Yemek Tarifi Kodluyorum”, “ Eğitsel Oyun Kodluyorum”, “Şarkı Kodluyorum”, “Harflerin Dansı” konuları üzerinde her takımın kendi çalışmasını yaparak projeyi tamamladı.  
Zeki Cevher İlkokulu 2-B sınıfı öğretmeni Kenan Kocakoç'un projesi I’m Learning toCode (Kodlama Öğreniyorum) eTwinning projesi tamamlandı.

Zeki Cevher İlkokulu'nun da dahil olduğu Türkiye, Azerbaycan, Ürdün  ülkelerinden   12 ortakla yürütülen I’m Learning toCode( Kodlama Öğreniyorum)  eTwinning  projesi tamamlandı.

Proje ortakları tarafından, öğrencilerin teknoloji ve bilgisayar bağımlılığından yola çıkarak başlanan proje de öğrencilere kodlama becerileri öğreterek düşünme becerilerini güçlendirmek amaçlandı. 

Proje kapsamında çeşitli kodlama araçlarıyla etkinlikler yapılarak öğrencilerin 21.yüzyılın gereklerine uygun bireyler olarak hazırlanması hedeflenmiştir.

Proje takvimi boyunca Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ve 70’in üzerinde ülkede aktif olarak devam eden  “Codeweek ( Kod Haftası)” ve 186 ülkede eş zamanlı yürütülen “Hour of Code (Kodlama Saati)”  etkinliklerine de katılım sağlandı.

Projeye önce bilgisayarsız kodlama etkinlikleriyle başlayan öğrenciler daha sonra  stracht ve codeorg kodlama programlarını öğrenerek bilgisayarlı kodlama çalışmaları yaptı.
Ekim ayında başlayıp Şubat ayında sona eren proje süresince öğrenciler 13 tane farklı etkinlik yaptı.  

Proje ekibi, final ürünü olarak da karma ülke takımları oluşturarak stracht programı ile  “Masal Kodluyorum”, “Hacivat Karagöz Kodluyorum”, “Yemek Tarifi Kodluyorum”, “ Eğitsel Oyun Kodluyorum”, “Şarkı Kodluyorum”, “Harflerin Dansı” konuları üzerinde her takımın kendi çalışmasını yaparak projeyi tamamladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.