Cumhuriyet Halk Partisi Depremin 1. Yıl dönümünde anma programı düzenledi

YEREL (Web Sitesi) - Web Sitesi | 07.02.2024 - 12:33, Güncelleme: 07.02.2024 - 12:33 5605+ kez okundu.
 

Cumhuriyet Halk Partisi Depremin 1. Yıl dönümünde anma programı düzenledi

CHP Vezirköprü ilçe başkanlığı Ülkemizde, geçen yıl şubat ayında 'Asrın Felaketi' olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yıldönümünü parti binasında andı.
Parti binasında depremin yaşandığı saat 04.17’de Vezirköprü İlçe başkanı Nazım Kale ve Belediye Başkan adayı Cemal Türkoğlu ve partililer bir araya geldi. Chp ilçe başkanı Nazım Kale “Öncelikle, hayatını kaybeden yurttaşlarımızın acısını ilk günkü gibi yüreğimizde hissederek, başsağlığı, sabır ve dayanışma dileklerimizi iletiyoruz.  Resmi rakamlara göre 50.783 yurttaşımızın hayatını kaybettiği ,107.204 yurttaşımızın ise yaralandığı açıklandı. Yaşadığımız afetin yönetim sürecinde AK parti iktidarının sergilediği tutumlardan şunu çok iyi gördük ki resmi açıklamalarla paylaşılan veriler gerçekliği yansıtmaktan oldukça uzaktır. Afet yönetim sürecinde gösterilen zafiyet nedeniyle ortaya çıkan her sorunun yeni sorunlara kapı aralaması ile bugüne kadar geldik. Deprem sonrasında Cumhuriyet Halk partili belediyelerimizin hepsinin dahil olduğu dünya tarihinde eşine az rastlanır bir dayanışma seferberliği yaşanırken iktidar partileri ve yandaş gazeteler demokratik kitle örgütlerini yardım sağlayan gönüllü kuruluşları belediyeleri hatta tribün gruplarını hedef aldılar. Bu durum, depremden etkilenen tüm illerde neredeyse aynı düzeyde olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez. Hataya geldi mi? diyerek bütün toplumun vicdanını sızlatan bir itirafta bulunmuştur. Kentsel dönüşüm adı altında yürütülen süreç rantsal dönüşüme kurban edilmeseydi. Kentleşme ve barınma politikaları partimizin savunduğu gibi kamucu bir anlayışla oluşturulsaydı, evlerimiz, iş yerlerimiz, kamu binalarımız depremler ile yıkılmazdı” dedi.  
CHP Vezirköprü ilçe başkanlığı Ülkemizde, geçen yıl şubat ayında 'Asrın Felaketi' olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yıldönümünü parti binasında andı.

Parti binasında depremin yaşandığı saat 04.17’de Vezirköprü İlçe başkanı Nazım Kale ve Belediye Başkan adayı Cemal Türkoğlu ve partililer bir araya geldi.

Chp ilçe başkanı Nazım Kale “Öncelikle, hayatını kaybeden yurttaşlarımızın acısını ilk günkü gibi yüreğimizde hissederek, başsağlığı, sabır ve dayanışma dileklerimizi iletiyoruz. 

Resmi rakamlara göre 50.783 yurttaşımızın hayatını kaybettiği ,107.204 yurttaşımızın ise yaralandığı açıklandı. Yaşadığımız afetin yönetim sürecinde AK parti iktidarının sergilediği tutumlardan şunu çok iyi gördük ki resmi açıklamalarla paylaşılan veriler gerçekliği yansıtmaktan oldukça uzaktır. Afet yönetim sürecinde gösterilen zafiyet nedeniyle ortaya çıkan her sorunun yeni sorunlara kapı aralaması ile bugüne kadar geldik.

Deprem sonrasında Cumhuriyet Halk partili belediyelerimizin hepsinin dahil olduğu dünya tarihinde eşine az rastlanır bir dayanışma seferberliği yaşanırken iktidar partileri ve yandaş gazeteler demokratik kitle örgütlerini yardım sağlayan gönüllü kuruluşları belediyeleri hatta tribün gruplarını hedef aldılar. Bu durum, depremden etkilenen tüm illerde neredeyse aynı düzeyde olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez. Hataya geldi mi? diyerek bütün toplumun vicdanını sızlatan bir itirafta bulunmuştur.

Kentsel dönüşüm adı altında yürütülen süreç rantsal dönüşüme kurban edilmeseydi. Kentleşme ve barınma politikaları partimizin savunduğu gibi kamucu bir anlayışla oluşturulsaydı, evlerimiz, iş yerlerimiz, kamu binalarımız depremler ile yıkılmazdı” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.