SEYYAR SANDIK İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ BUGÜN

Siyaset (Web Sitesi) - Web Sitesi | 16.01.2024 - 19:41, Güncelleme: 16.01.2024 - 19:41 4086+ kez okundu.
 

SEYYAR SANDIK İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ BUGÜN

31 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde 4 Ocak’ta başlayan seyyar sandık başvuruları 17 Ocak'ta sona eriyor.
31 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde  4 Ocak’ta başlayan seyyar sandık başvuruları 17 Ocak'ta sona eriyor. 4 Ocak'ta başlayan seyyar sandık uygulamasından kimler faydalanabilir? -Ortopedik ve görme engelli seçmenler -75 yaş ve üzeri seçmenler Seçmen kütüğünden engelli seçmen olarak kayıtlı olmayanlar; askı süresi içinde (4 Ocak 2024 - 17 Ocak 2024) tarihleri arasına www.ysk.gov.tr adresinden temin edecekleri engelli beyan formu ile bizzat veya bir yakını tarafından bağlı olduğu ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvurmalıdır. Seyyar sandık uygulaması ile muhtarlık seçimi hariç bütün seçim türleri için oy kullanılabilmektedir.  
31 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde 4 Ocak’ta başlayan seyyar sandık başvuruları 17 Ocak'ta sona eriyor.

31 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde  4 Ocak’ta başlayan seyyar sandık başvuruları 17 Ocak'ta sona eriyor.

4 Ocak'ta başlayan seyyar sandık uygulamasından kimler faydalanabilir?

-Ortopedik ve görme engelli seçmenler

-75 yaş ve üzeri seçmenler

Seçmen kütüğünden engelli seçmen olarak kayıtlı olmayanlar; askı süresi içinde (4 Ocak 2024 - 17 Ocak 2024) tarihleri arasına www.ysk.gov.tr adresinden temin edecekleri engelli beyan formu ile bizzat veya bir yakını tarafından bağlı olduğu ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvurmalıdır.

Seyyar sandık uygulaması ile muhtarlık seçimi hariç bütün seçim türleri için oy kullanılabilmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.