Kırsal Kalkınma Destekleri Müracaat Tarihleri Açıklandı

YEREL 06.01.2024 - 10:25, Güncelleme: 06.01.2024 - 10:25 5262+ kez okundu.
 

Kırsal Kalkınma Destekleri Müracaat Tarihleri Açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımlarının Desteklenmesi Tebliği yayımlanmış olup Programla ilgili Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim SAĞLAM açıklamalarda bulundu.
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımlarının Desteklenmesi Tebliği yayımlanmış olup Programla ilgili Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim SAĞLAM açıklamalarda bulundu. SAĞLAM; "Kırsal Kalkınma Destekleri Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımlara ait Uygulama Esasları Tarım ve Orman Bakanlığımız Tarım Reformu Genel Müdürlüğümüzce yayımlanmıştır. Bu kapsamda yatırımcılarımızın yapacak oldukları tarımsal sanayi tesisleri projeleri veüreticilerimizin başvurabilecekleri makine ve ekipmanlar ile ilgili müracaatları 03 Ocak 2024 tarihi itibariyle başlamıştır.Yatırımcılarımız bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığımızın internet sitesi üzerinden başvurularını yapabileceklerdir. Yatırımcılarımız için proje başvurularının son müracaat tarihi 19.02.2024 tarihidir.  Hibe Programı kapsamında Tarımsal Ürünlerin İşlenmesi, Depolanması, Paketlenmesi, Tarımsal Üretime Yönelik Ahır, Ağıl, Kanatlı Kümesleri Yapılması, Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliğine Yönelik Yatırımlar, Hayvansal ve Bitkisel Orjinli Gübre İşleme , Paketleme , Depolama Tesislerine yönelik yatırımlara 3.000.001 TL ile 14.000.000 TL arasından KDV hariç % 50 Hibe desteği verilebilecektir.  Aynı Programın Kırsal Ekonomik Altyapı Projeleri kapsamında ise Küçük Aile İşletmeciliğine Yönelik Yatırımlar , Arıcılık ve Arı Ürünleri , Bilişim Sistemleri ve Eğitimi Yatırımları , El Sanatları , İpek Böcekçiliği Yetiştiriciliği , Su Ürünleri Yetiştiriciliği , Tarımsal Amaçlı Örgütler İçin Makine Parkı , Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projelerine ise   100.000 TL ile 3.000.000 TL. arasındakiKDV hariç % 50 Hibe Desteği verilebilecektir. Program kapsamında bu güne kadar ilimizde 188 adet tarımsal sanayi projesine ve 6773 adettarım makinesine % 50 hibe desteği verilmiştir. Program Kapsamında Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüzce İlimizin 17 İlçesinde tanıtım programları düzenlenerek Yatırımcılarımıza ve Üreticilerimize hibe uygulamaları hakkında bilgiler verilecektir. Yine yatırımlar hakkında bilgi almak için Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüze müracaat edebilirler. Yapılacak olan Yatırımların, Ülkemiz ,bölgemiz , yöremiz ve ilimiz tarımına, tarım sanayine , yatırımcılarımıza ve üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.  
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımlarının Desteklenmesi Tebliği yayımlanmış olup Programla ilgili Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim SAĞLAM açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımlarının Desteklenmesi Tebliği yayımlanmış olup Programla ilgili Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim SAĞLAM açıklamalarda bulundu.

SAĞLAM; " Kırsal Kalkınma Destekleri Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımlara ait Uygulama Esasları Tarım ve Orman Bakanlığımız Tarım Reformu Genel Müdürlüğümüzce yayımlanmıştır. Bu kapsamda yatırımcılarımızın yapacak oldukları tarımsal sanayi tesisleri projeleri veüreticilerimizin başvurabilecekleri makine ve ekipmanlar ile ilgili müracaatları 03 Ocak 2024 tarihi itibariyle başlamıştır.Yatırımcılarımız bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığımızın internet sitesi üzerinden başvurularını yapabileceklerdir. Yatırımcılarımız için proje başvurularının son müracaat tarihi 19.02.2024 tarihidir. 

Hibe Programı kapsamında Tarımsal Ürünlerin İşlenmesi, Depolanması, Paketlenmesi, Tarımsal Üretime Yönelik Ahır, Ağıl, Kanatlı Kümesleri Yapılması, Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliğine Yönelik Yatırımlar, Hayvansal ve Bitkisel Orjinli Gübre İşleme , Paketleme , Depolama Tesislerine yönelik yatırımlara 3.000.001 TL ile 14.000.000 TL arasından KDV hariç % 50 Hibe desteği verilebilecektir. 

Aynı Programın Kırsal Ekonomik Altyapı Projeleri kapsamında ise Küçük Aile İşletmeciliğine Yönelik Yatırımlar , Arıcılık ve Arı Ürünleri , Bilişim Sistemleri ve Eğitimi Yatırımları , El Sanatları , İpek Böcekçiliği Yetiştiriciliği , Su Ürünleri Yetiştiriciliği , Tarımsal Amaçlı Örgütler İçin Makine Parkı , Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projelerine ise   100.000 TL ile 3.000.000 TL. arasındakiKDV hariç % 50 Hibe Desteği verilebilecektir. Program kapsamında bu güne kadar ilimizde 188 adet tarımsal sanayi projesine ve 6773 adettarım makinesine % 50 hibe desteği verilmiştir.

Program Kapsamında Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüzce İlimizin 17 İlçesinde tanıtım programları düzenlenerek Yatırımcılarımıza ve Üreticilerimize hibe uygulamaları hakkında bilgiler verilecektir. Yine yatırımlar hakkında bilgi almak için Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüze müracaat edebilirler.

Yapılacak olan Yatırımların, Ülkemiz ,bölgemiz , yöremiz ve ilimiz tarımına, tarım sanayine , yatırımcılarımıza ve üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.