“Ben komiserim, savcıyım” Dolandırıcılığı

YEREL 19.12.2023 - 12:56, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2599+ kez okundu.
 

“Ben komiserim, savcıyım” Dolandırıcılığı

Vezirköprü’de çok sayıda vatandaşı arayan “Ben komiserim, savcıyım” diyerek telefon açan dolandırıcılar, vatandaşları ağlarına düşürmeye çalışıyor.
Vezirköprü’de çok sayıda vatandaşı arayan  “Ben komiserim, savcıyım” diyerek telefon açan dolandırıcılar, vatandaşları ağlarına düşürmeye çalışıyor. Telefon dolandırıcılığı konusunda uyarılarda bulunan güvenlik güçleri, bu tür telefonlara itibar edilmemesini istiyor. Akıl almaz yollar deneyen, senaryoları oynayan dolandırıcılar, “İyi günler beyfendi, Ben komiser Murat, kimliğinizi çaldırdınız mı, bazı kişilerin sizin ve eşinizin kimliğini kullanırlarken yakalandılar” diye arayarak, vatandaşları dolandırmaya çalışıyor.  Son  günlerde Vezirköprü’de  bazı vatandaşlara da dolandırıcılık aramaları gelmeye başladı. “Polis, savcı veya devlet görevlisi telefonla arayarak vatandaşlardan asla para talebinde bulunmaz” vurgusunda bulunan güvenlik kaynakları, “Arayan dolandırıcılar ismi ile hitap ederek kimliğiniz ele geçirildi, tutuklanan  bir  kişi üzerinden kimliğiniz çıktı, PKK/FETÖ terör örgütü üyeleri hesaplarınızda para aklıyor, kimliğiniz kullanılarak para çekiliyor, isminiz kara para aklama suçuna karıştı gibi çeşitli yalanlarla vatandaşlardan kimlik bilgilerini, hesap bilgilerini, hesap şifrelerini veya para göndermelerini istiyorlar. Bu kişilerle asla herhangi bir bilginiz paylaşmayın. Para göndermeyin.” diyerek vatandaşları uyardı.
Vezirköprü’de çok sayıda vatandaşı arayan “Ben komiserim, savcıyım” diyerek telefon açan dolandırıcılar, vatandaşları ağlarına düşürmeye çalışıyor.

Vezirköprü’de çok sayıda vatandaşı arayan  “Ben komiserim, savcıyım” diyerek telefon açan dolandırıcılar, vatandaşları ağlarına düşürmeye çalışıyor. Telefon dolandırıcılığı konusunda uyarılarda bulunan güvenlik güçleri, bu tür telefonlara itibar edilmemesini istiyor.

Akıl almaz yollar deneyen, senaryoları oynayan dolandırıcılar, “İyi günler beyfendi, Ben komiser Murat, kimliğinizi çaldırdınız mı, bazı kişilerin sizin ve eşinizin kimliğini kullanırlarken yakalandılar” diye arayarak, vatandaşları dolandırmaya çalışıyor. 

Son  günlerde Vezirköprü’de  bazı vatandaşlara da dolandırıcılık aramaları gelmeye başladı.

“Polis, savcı veya devlet görevlisi telefonla arayarak vatandaşlardan asla para talebinde bulunmaz” vurgusunda bulunan güvenlik kaynakları,

“Arayan dolandırıcılar ismi ile hitap ederek kimliğiniz ele geçirildi, tutuklanan  bir  kişi üzerinden kimliğiniz çıktı, PKK/FETÖ terör örgütü üyeleri hesaplarınızda para aklıyor, kimliğiniz kullanılarak para çekiliyor, isminiz kara para aklama suçuna karıştı gibi çeşitli yalanlarla vatandaşlardan kimlik bilgilerini, hesap bilgilerini, hesap şifrelerini veya para göndermelerini istiyorlar. Bu kişilerle asla herhangi bir bilginiz paylaşmayın. Para göndermeyin.” diyerek vatandaşları uyardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.