Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Kronik Ağrılar Tedavi Edilebilir Mi?

Sağlık 16.12.2023 - 12:13, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2076+ kez okundu.
 

Kronik Ağrılar Tedavi Edilebilir Mi?

Ağrı, insan hayatını olumsuz etkileyen ve yaşam kalitesini düşüren önemli bir konudur. Üç aydan fazla devam eden ağrılar ise kronik ağrı olarak isimlendiriliyor
Ağrı, insan hayatını olumsuz etkileyen ve yaşam kalitesini düşüren önemli bir konudur. Üç aydan fazla devam eden ağrılar ise kronik ağrı olarak isimlendiriliyor. Algoloji ya da ağrı bilimi, ağrının nedenlerini inceleyen ve tedavi etmeyi hedefleyen tıp yan dallarından birisidir.  Kronik ağrıların teşhis ve tedavisine ise Algoloji yan dal uzmanı doktorlar bakıyor. Ağrı tedavilerini başarıyla uygulayan Algoloji (Ağrı) Uzmanı Dr. Pınar Özlülerden, ameliyat olmak istemeyen, ameliyat olması gerekmeyen veya ameliyat olmasına rağmen durumu düzelmeyen ağrılı hastaların teşhis ve tedavisinin algoloji yöntemleriyle yapıldığını söyledi. Dr. Pınar özlülerden, ağrının ve hastanın durumuna göre radyofrekans tedavisi, PRP, kök hücre, eklem sıvısı, proloterapi uygulamaları, sinir kökü blokajı, ameliyatsız fıtık küçültme ile girişimsel ağrı tedavilerini tercih ettiklerini bildirdi. Uzm. Dr. Pınar Özlülerden şu bilgileri verdi: NE TÜR AĞRILAR TEDAVİ EDİLİYOR? Ağrının birçok çeşidi bulunuyor. Bel fıtığı, boyun fıtığı, bel kireçlenmesi, boyun kireçlenmesi, kanal daralması, baş ağrıları, nevrajiler, omuz, diz, kalça gibi eklem ağrıları, yüzde ağrılar, kanser ağrıları, kas tendon yırtıkları hastalarımızın en çok şikayetçi oldukları konular. Hastadan ağrının öyküsünü dinleyip gerekli tetkikleri yaptıktan sonra teşhis ve tedavisine karar veriyoruz. HANGİ AĞRIYA HANGİ TEDAVİ? -Bel ve boyun fıtıklarında ameliyatsız fıtık küçültme -Bel ve boyun kireçlenmesinde ameliyatsız radyofrekans tedavisi -Diz, omuz, kalça gibi eklemlere ultrason eşliğinde PRP kök hücre, eklem sıvısı, Proloterapi uygulamaları -Kas yırtıkları, tendon ve kas zedelenmesi gibi durumlarda ultrason eşliğinde tedaviler -Trigeminal Nevralji, Oksipital Nevralji, küme baş ağrısı gibi durumlarda sinir kökü blokajı ve radyofrekansı  -Kanser ağrılarında girişimsel ağrı tedavileri RADYOFREKANS TEDAVİSİ NEDİR? NASIL UYGULANIR? Radyofrekans; radyo dalgaları aracılığıyla hasta vücudunun belli bir bölgesine yüksek ısı vererek dokuların tedavisini sağlayan bir cihaz. Çok ilerlemiş fıtık vakaları hariç bel ve boyun fıtığı vakalarının yüzde 95’inde ağrıları Radyofrekans yöntemiyle giderilebiliyor. Fıtık olan bölgeye özel Radyofrekans iğneleri ile giriyoruz. Hem disk içi hem de fıtığın baskı yaptığı sinire kontrollü elektrik enerjisi verilerek fıtıkta küçülme sağlıyor ve baskı altındaki sinirin ağrı iletimi durduruyoruz. Yaklaşık 45 dakikalık işlemden sonra hasta taburcu ediliyor. Ertesi gün de istirahata gerek kalmadan normal hayatına, işine dönebilir. Bel ve boyun fıtığı hastaları, fıtığının durumuna göre bu şekilde uygulanan 1 veya 2 seans ile ağrılarından kurtuluyor.  Daha çok yaşlılarda görülen eklem kireçlenmelerine bağlı ağrıların tedavisinde de Radyofrekans yöntemi uygulanabiliyor.  
Ağrı, insan hayatını olumsuz etkileyen ve yaşam kalitesini düşüren önemli bir konudur. Üç aydan fazla devam eden ağrılar ise kronik ağrı olarak isimlendiriliyor

Ağrı, insan hayatını olumsuz etkileyen ve yaşam kalitesini düşüren önemli bir konudur. Üç aydan fazla devam eden ağrılar ise kronik ağrı olarak isimlendiriliyor. Algoloji ya da ağrı bilimi, ağrının nedenlerini inceleyen ve tedavi etmeyi hedefleyen tıp yan dallarından birisidir.  Kronik ağrıların teşhis ve tedavisine ise Algoloji yan dal uzmanı doktorlar bakıyor.

Ağrı tedavilerini başarıyla uygulayan Algoloji (Ağrı) Uzmanı Dr. Pınar Özlülerden, ameliyat olmak istemeyen, ameliyat olması gerekmeyen veya ameliyat olmasına rağmen durumu düzelmeyen ağrılı hastaların teşhis ve tedavisinin algoloji yöntemleriyle yapıldığını söyledi.

Dr. Pınar özlülerden, ağrının ve hastanın durumuna göre radyofrekans tedavisi, PRP, kök hücre, eklem sıvısı, proloterapi uygulamaları, sinir kökü blokajı, ameliyatsız fıtık küçültme ile girişimsel ağrı tedavilerini tercih ettiklerini bildirdi.
Uzm. Dr. Pınar Özlülerden şu bilgileri verdi:

NE TÜR AĞRILAR TEDAVİ EDİLİYOR?

Ağrının birçok çeşidi bulunuyor. Bel fıtığı, boyun fıtığı, bel kireçlenmesi, boyun kireçlenmesi, kanal daralması, baş ağrıları, nevrajiler, omuz, diz, kalça gibi eklem ağrıları, yüzde ağrılar, kanser ağrıları, kas tendon yırtıkları hastalarımızın en çok şikayetçi oldukları konular. Hastadan ağrının öyküsünü dinleyip gerekli tetkikleri yaptıktan sonra teşhis ve tedavisine karar veriyoruz.

HANGİ AĞRIYA HANGİ TEDAVİ?

-Bel ve boyun fıtıklarında ameliyatsız fıtık küçültme
-Bel ve boyun kireçlenmesinde ameliyatsız radyofrekans tedavisi
-Diz, omuz, kalça gibi eklemlere ultrason eşliğinde PRP kök hücre, eklem sıvısı, Proloterapi uygulamaları
-Kas yırtıkları, tendon ve kas zedelenmesi gibi durumlarda ultrason eşliğinde tedaviler
-Trigeminal Nevralji, Oksipital Nevralji, küme baş ağrısı gibi durumlarda sinir kökü blokajı ve radyofrekansı 
-Kanser ağrılarında girişimsel ağrı tedavileri

RADYOFREKANS TEDAVİSİ NEDİR? NASIL UYGULANIR?

Radyofrekans; radyo dalgaları aracılığıyla hasta vücudunun belli bir bölgesine yüksek ısı vererek dokuların tedavisini sağlayan bir cihaz. Çok ilerlemiş fıtık vakaları hariç bel ve boyun fıtığı vakalarının yüzde 95’inde ağrıları Radyofrekans yöntemiyle giderilebiliyor. Fıtık olan bölgeye özel Radyofrekans iğneleri ile giriyoruz. Hem disk içi hem de fıtığın baskı yaptığı sinire kontrollü elektrik enerjisi verilerek fıtıkta küçülme sağlıyor ve baskı altındaki sinirin ağrı iletimi durduruyoruz. Yaklaşık 45 dakikalık işlemden sonra hasta taburcu ediliyor. Ertesi gün de istirahata gerek kalmadan normal hayatına, işine dönebilir. Bel ve boyun fıtığı hastaları, fıtığının durumuna göre bu şekilde uygulanan 1 veya 2 seans ile ağrılarından kurtuluyor. 

Daha çok yaşlılarda görülen eklem kireçlenmelerine bağlı ağrıların tedavisinde de Radyofrekans yöntemi uygulanabiliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.