VEZİRKÖPRÜ KIZ FUTBOL TAKIMI ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Spor 16.12.2023 - 12:04, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 1350+ kez okundu.
 

VEZİRKÖPRÜ KIZ FUTBOL TAKIMI ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Spor Kulübü bünyesinde gerçekleşecek olan Kız Futbol takımının çalışmaları devam ediyor.
Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Spor Kulübü bünyesinde gerçekleşecek olan Kız Futbol takımının çalışmaları devam ediyor. Kız futbol takımı Vezirköprü İlçe stadı'nda ki yapılan çalışmalarına, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü futbol antrenörü İrfan Yolcu nezaretinde devam ediyor. Vezirköprü’de bir ilk olarak çalışmalarını sürdüren kız futbol takımı yoğun ilgi görüyor. Takımın çalıştırıcı antrenörü İrfan Yolcu, yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. İlk defa geçen yıl hedefledikleri çalışmalara 1 kişi ile başladıklarını dile getirerek şunları söyledi; "Geçen yıl 1 kişi ile başladığımız kız futbol takımının çalışmalarına bu yıl halen 14 kız  sporcumuz ile sürdürüyoruz. Bununla alakalı Kız Futbol takımı kurmayı planlıyoruz. İlerleyen süreçte durum değerlendirmesi yapacağız. Şu an katılım güzel. Çoğu yere bilgi verdik. Önümüzde ki kış sürecinde antrenmanlarımızı imkanlar ölçüsünde sürdüreceğiz. Kız futbolu anlamında lisanslı sporcular yetiştirmeyi planlıyoruz. Eğer ki bunu başarabilir isek onlara da okul anlamında puan katkısı olacak. Üniversitelerin beden eğitimi bölümlerine gittiklerinde ekstra puan geliyor. Bu puanlar diğer arkadaşlarına göre onlara avantaj sağlayacak. Bu sebeple önceliğimiz takımı kurup lisanlarını çıkarmak.  Ben burada yetiştim. Vezirköprü’de yıllarca böyle bir şey gerçekleşmedi. Dışarılarda da çok fazla girişim yok bu yönde. Dediğim gibi bunu iyice araştırıp, uygun yaş kategorisinde bizde bir ilki gerçekleştirerek katılım sağlayacağız."dedi. Kız futbol takımı futbolcularından Dila İşleyen ve Fatma Tok yaptıkları açıklamalarda şunları söylediler;  "Futbol oynamayı çok seviyoruz. Mahallemizde ki arkadaşlarımızla ve okulumuzda ki kız futsal takımında futbol oynuyoruz. Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde, kız futbol takımının kurulacağını duyarak buraya geldik. Vezirköprü’de bir ilki gerçekleştirerek olmanın heyecanı içerisindeyiz. Bütün Vezirköprü’de ki futbolu seven kız arkadaşlarımızın da bize katılmalarını bekliyoruz. Bura da çok mutluyuz. Hem spor olarak hem de sosyal aktivite olarak güzel vakit geçiriyoruz. Bize bu imkanı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."dediler.  
Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Spor Kulübü bünyesinde gerçekleşecek olan Kız Futbol takımının çalışmaları devam ediyor.

Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Spor Kulübü bünyesinde gerçekleşecek olan Kız Futbol takımının çalışmaları devam ediyor.

Kız futbol takımı Vezirköprü İlçe stadı'nda ki yapılan çalışmalarına, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü futbol antrenörü İrfan Yolcu nezaretinde devam ediyor. Vezirköprü’de bir ilk olarak çalışmalarını sürdüren kız futbol takımı yoğun ilgi görüyor. Takımın çalıştırıcı antrenörü İrfan Yolcu, yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

İlk defa geçen yıl hedefledikleri çalışmalara 1 kişi ile başladıklarını dile getirerek şunları söyledi;

"Geçen yıl 1 kişi ile başladığımız kız futbol takımının çalışmalarına bu yıl halen 14 kız  sporcumuz ile sürdürüyoruz. Bununla alakalı Kız Futbol takımı kurmayı planlıyoruz. İlerleyen süreçte durum değerlendirmesi yapacağız. Şu an katılım güzel. Çoğu yere bilgi verdik. Önümüzde ki kış sürecinde antrenmanlarımızı imkanlar ölçüsünde sürdüreceğiz. Kız futbolu anlamında lisanslı sporcular yetiştirmeyi planlıyoruz. Eğer ki bunu başarabilir isek onlara da okul anlamında puan katkısı olacak. Üniversitelerin beden eğitimi bölümlerine gittiklerinde ekstra puan geliyor. Bu puanlar diğer arkadaşlarına göre onlara avantaj sağlayacak. Bu sebeple önceliğimiz takımı kurup lisanlarını çıkarmak. 

Ben burada yetiştim. Vezirköprü’de yıllarca böyle bir şey gerçekleşmedi. Dışarılarda da çok fazla girişim yok bu yönde. Dediğim gibi bunu iyice araştırıp, uygun yaş kategorisinde bizde bir ilki gerçekleştirerek katılım sağlayacağız."dedi.

Kız futbol takımı futbolcularından Dila İşleyen ve Fatma Tok yaptıkları açıklamalarda şunları söylediler;
 "Futbol oynamayı çok seviyoruz. Mahallemizde ki arkadaşlarımızla ve okulumuzda ki kız futsal takımında futbol oynuyoruz. Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde, kız futbol takımının kurulacağını duyarak buraya geldik. Vezirköprü’de bir ilki gerçekleştirerek olmanın heyecanı içerisindeyiz. Bütün Vezirköprü’de ki futbolu seven kız arkadaşlarımızın da bize katılmalarını bekliyoruz. Bura da çok mutluyuz. Hem spor olarak hem de sosyal aktivite olarak güzel vakit geçiriyoruz. Bize bu imkanı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."dediler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.