Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

BİR TAKIMDAN DAHA FAZLASI: SAMSUNSPOR

03.12.2023 - 20:54, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2220+ kez okundu.
 

BİR TAKIMDAN DAHA FAZLASI: SAMSUNSPOR

Muhammet Nacak'ın kaleminden Bir takımdan daha Fazlası ; Samsunspor
Bazı bağlar vardır; arada ne zincir ne halatlar vardır ama kopmaz. Bazı sevgiler vardır; Acıtır, sancıtır, incitir ama bırakılmaz. Bazı dostluklar vardır; görüşmez konuşmaz yok sayarsın. Ama hatırına düştüğünde, aklına geldiğinde burnunun kemiği sızlar, hislenir, rikkate gelirsin. Çünkü tüm bu bağların, sevgilerin, dostlukların yaşanmışlıkları, hatıraları, hikayeleri vardır. Seni ondan artık koparamayacak hikayeleri.   Samsun’un hangi ilçesinde hangi semtinde yaşarsa yaşasın ister kırsalında ister merkezin göbeğinde her Samsunlu için Samsun spor bağı işte böyle koparılmaz bağlarla bağlanmış bir sevgi biçimidir. İster sadece Samsunsporlu olsun ister bir İstanbul takımıyla birlikte olsun Samsunspora gönül verenler için ondan kopamayacağı hikayeler barındırır Samsunspor.   Nasıl mı? Bazen bir yönetici çıkar taraftara olmadık şeyler söyler bağlar zedelenir. Bazen takım öyle ruhsuz oynar ki bir sonraki maça gitmemek için yeminler edersin. Bazen değil çoğu zaman ekran başında kanser olur, tansiyonun yükselir, küfürbaz olur çıkarsın. Bazen araya mesafeler koyar unutmak ister unuttuğunu zannedersin.   Ama sonra bir şarkıda geçtiği gibi “ne yapsan sen beni unutamazsın” der adeta SAMSUNSPOR. Çünkü daha dün taraftara yan bakan başkan kendisine gelen şike teklifine şampiyonluğu elinin tersiyle itercesine “yere batsın öyle şampiyonluk” deyiverir. Daha dün halı saha maçına almam dediğin topçu çıkar “Arma bizim kutsalımız. Kaç dakika derlerse çıkar Atatürklü arma için savaşırız” deyiverir. Bir yerlerde bir otobüs kaza yapar için sızlar. Aklına gelir çünkü 20 Ocak 1989. Futbol şehitleri Nuri Asan ve diğerleri. Kazadabir futbolcu için en önemli organ olan bacaklarına veda eden bir Trabzonlu kazadan yıllar sonra “Hiç düşünmediniz mi Trabzon’a dönmeyi” diye sorulunca. GİDEBİLİRDİM GİTMEDİM GİTMEYECEĞİM diye yanıtlayıverir. İyi günde herkes varken kötü günde tek başına set gibi duran Emin Kar.   Yani kısaca sana ızdırapların en şiddetlisini de yaşatsa “Sonunu Bile Bile Sevdik” der kaybedince daha çok seversin. Çünkü hatıraların, anıların, hikayelerin, hayallerin vardır bu takıma dair.   Çünkü bir takımdan daha fazlasıdır SAMSUNSPOR.   MUHAMMET NACAK  
Muhammet Nacak'ın kaleminden Bir takımdan daha Fazlası ; Samsunspor

Bazı bağlar vardır; arada ne zincir ne halatlar vardır ama kopmaz. Bazı sevgiler vardır; Acıtır, sancıtır, incitir ama bırakılmaz. Bazı dostluklar vardır; görüşmez konuşmaz yok sayarsın. Ama hatırına düştüğünde, aklına geldiğinde burnunun kemiği sızlar, hislenir, rikkate gelirsin. Çünkü tüm bu bağların, sevgilerin, dostlukların yaşanmışlıkları, hatıraları, hikayeleri vardır. Seni ondan artık koparamayacak hikayeleri.

 

Samsun’un hangi ilçesinde hangi semtinde yaşarsa yaşasın ister kırsalında ister merkezin göbeğinde her Samsunlu için Samsun spor bağı işte böyle koparılmaz bağlarla bağlanmış bir sevgi biçimidir. İster sadece Samsunsporlu olsun ister bir İstanbul takımıyla birlikte olsun Samsunspora gönül verenler için ondan kopamayacağı hikayeler barındırır Samsunspor.

 

Nasıl mı? Bazen bir yönetici çıkar taraftara olmadık şeyler söyler bağlar zedelenir. Bazen takım öyle ruhsuz oynar ki bir sonraki maça gitmemek için yeminler edersin. Bazen değil çoğu zaman ekran başında kanser olur, tansiyonun yükselir, küfürbaz olur çıkarsın. Bazen araya mesafeler koyar unutmak ister unuttuğunu zannedersin.

 

Ama sonra bir şarkıda geçtiği gibi “ne yapsan sen beni unutamazsın” der adeta SAMSUNSPOR. Çünkü daha dün taraftara yan bakan başkan kendisine gelen şike teklifine şampiyonluğu elinin tersiyle itercesine “yere batsın öyle şampiyonluk” deyiverir. Daha dün halı saha maçına almam dediğin topçu çıkar “Arma bizim kutsalımız. Kaç dakika derlerse çıkar Atatürklü arma için savaşırız” deyiverir. Bir yerlerde bir otobüs kaza yapar için sızlar. Aklına gelir çünkü 20 Ocak 1989. Futbol şehitleri Nuri Asan ve diğerleri. Kazadabir futbolcu için en önemli organ olan bacaklarına veda eden bir Trabzonlu kazadan yıllar sonra “Hiç düşünmediniz mi Trabzon’a dönmeyi” diye sorulunca. GİDEBİLİRDİM GİTMEDİM GİTMEYECEĞİM diye yanıtlayıverir. İyi günde herkes varken kötü günde tek başına set gibi duran Emin Kar.

 

Yani kısaca sana ızdırapların en şiddetlisini de yaşatsa “Sonunu Bile Bile Sevdik” der kaybedince daha çok seversin. Çünkü hatıraların, anıların, hikayelerin, hayallerin vardır bu takıma dair.

 

Çünkü bir takımdan daha fazlasıdır SAMSUNSPOR.

 

MUHAMMET NACAK

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.