Vezirköprü’de Çerkez Kültürü Yaşatılacak !

YEREL 08.11.2023 - 12:20, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2139+ kez okundu.
 

Vezirköprü’de Çerkez Kültürü Yaşatılacak !

Vezirköprü’de bulunan Çerkez Köylerinde ÇERKEZ Kültürünü yaşatmak için bir dizi çalışmalar başlatmak üzere Samsun ADİGE Derneği Vezirköprü’ ye geldi.
Vezirköprü’de bulunan Çerkez Köylerinde ÇERKEZ Kültürünü yaşatmak için bir dizi çalışmalar başlatmak üzere Samsun ADİGE Derneği Vezirköprü’ ye geldi.   Vezirköprü Özlem Gazetesi’nin Kuruluşunun 30 . yıl dönümü nedeniyle gazetemizi ziyaret eden , Özlem Gazetesi’ne başarılar dileyen, Samsun ADİGE Dernek yöneticileri çalışmaları hakkında bilgi verdi.    Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Hayati Ağca’ya faaliyetleri ile ilgili bilgi veren  Samsun Adige Kültür Derneği Başkanı Abdulkadir ÖZYILMAZ :” Samsun’da Çerkez köylerinin yoğun olduğu bir ilçemiz Vezirköprü. Geçmiş yıllarda Samsun ve bölgesinde Çerkezler Adige düğünlerini izlemek ve kültürü yaşamak için Vezirköprü’ye gelirdi.  Biz tekrar aynı Adige düğünleri yaşatmak için çalışmalar başlattık. Vezirköprü yine Çerkez düğünlerinin örnek gösterildiği  bir ilçe olacak. Düğünlerin yanı sıra diğer kültürlerimizin yaşatılması, kuşaktan kuşağa aktarılması için gayret göstereceğiz.” Dedi.   Samsun Adige Kültür Derneği Başkanı Abdulkadir ÖZYILMAZ’ın ziyaretine   Proje koordinatörü Cengiz Batu, Sosyal Yardım Komisyonu Başkanı Enver Tuna, Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Eşref Baş, Adige Derneği Vezirköprü Temsilcisi Aslan Yeşilova eşlik etti.    Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ağca; Samsun Adige Derneği yöneticilerinin Özlem Gazetesi’nin 30. Yıl dönümü  nedeniyle ziyaretlerinden memnun olduğunu ve  teşekkür ettiğini belirtti. 
Vezirköprü’de bulunan Çerkez Köylerinde ÇERKEZ Kültürünü yaşatmak için bir dizi çalışmalar başlatmak üzere Samsun ADİGE Derneği Vezirköprü’ ye geldi.

Vezirköprü’de bulunan Çerkez Köylerinde ÇERKEZ Kültürünü yaşatmak için bir dizi çalışmalar başlatmak üzere Samsun ADİGE Derneği Vezirköprü’ ye geldi.

 

Vezirköprü Özlem Gazetesi’nin Kuruluşunun 30 . yıl dönümü nedeniyle gazetemizi ziyaret eden , Özlem Gazetesi’ne başarılar dileyen, Samsun ADİGE Dernek yöneticileri çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

 

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Hayati Ağca’ya faaliyetleri ile ilgili bilgi veren  Samsun Adige Kültür Derneği Başkanı Abdulkadir ÖZYILMAZ :” Samsun’da Çerkez köylerinin yoğun olduğu bir ilçemiz Vezirköprü. Geçmiş yıllarda Samsun ve bölgesinde Çerkezler Adige düğünlerini izlemek ve kültürü yaşamak için Vezirköprü’ye gelirdi.  Biz tekrar aynı Adige düğünleri yaşatmak için çalışmalar başlattık. Vezirköprü yine Çerkez düğünlerinin örnek gösterildiği  bir ilçe olacak. Düğünlerin yanı sıra diğer kültürlerimizin yaşatılması, kuşaktan kuşağa aktarılması için gayret göstereceğiz.” Dedi.

 

Samsun Adige Kültür Derneği Başkanı Abdulkadir ÖZYILMAZ’ın ziyaretine   Proje koordinatörü Cengiz Batu, Sosyal Yardım Komisyonu Başkanı Enver Tuna, Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Eşref Baş, Adige Derneği Vezirköprü Temsilcisi Aslan Yeşilova eşlik etti. 

 

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ağca; Samsun Adige Derneği yöneticilerinin Özlem Gazetesi’nin 30. Yıl dönümü  nedeniyle ziyaretlerinden memnun olduğunu ve  teşekkür ettiğini belirtti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.