Vezirköprü'de Şeker Pancarı Hasadı Devam Ediyor

YEREL 04.11.2023 - 12:33, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 785+ kez okundu.
 

Vezirköprü'de Şeker Pancarı Hasadı Devam Ediyor

Vezirköprülü çiftçilerin en önemli gelir kaynaklarından biri olan şeker pancarı hasadı 11 Eylül 2023 tarihinde başladı. Pancar hasadı aralık ayı sonuna kadar devam edeceği belirtildi.
Vezirköprülü çiftçilerin en önemli gelir kaynaklarından biri olan şeker pancarı hasadı 11 Eylül 2023 tarihinde başladı. Pancar hasadı aralık ayı sonuna kadar devam edeceği belirtildi.   Vezirköprü’de 2023 yılı sezonu için sözleşme imzalayan 2 bin 832 çiftçi şeker pancarı üretimi yaptı. 2022 yılında 14 bin 250 dekar alanda olan ekim, bu yıl ise ; 28 bin dekar alana yükseldi.   Geçen yıl 98 bin ton şeker pancarı hasadı yapılmıştı, bu yıl ise 160 bin ton olacağı bekleniyor. Vezirköprü Pancar Bölge Müdürlüğü tarafından 1 Kasım 2023’e kadar toplam 89 bin ton şeker pancarı aldığını ve bunların 76 binini kendi depolarına, 13 binini ise çiftçi tarafından fabrikaya taşındığı belirtildi. Vezirköprü’de hasadı yapılan şeker pancarını Bölge kantarları ve fabrikaya teslim eden üreticiler yoğun bir çalışma yürütüyor. Vezirköprü Pancar Bölge Müdürlüğü yedi tane mühendis ile tesellüm ve sevk işlerini yürütüyor.   Amasya Şeker Fabrikası iç sahada  çiftçilere 16 polar ihtiva eden pancar fiyatını tonu 2 bin TL olarak sözleşme imzaladığı şu anda açıklanan Türk Şekerin fiyatının bin 850 TL olduğu Amasya Şeker Fabrikası’nın  açıklanan fiyatın 150 TL üzerinde olduğu belirtildi.   Ayrıca şeker pancarı üreten çiftçiye ayni ve nakdi olarak (tohum - gübre - şeker - çapa - sulama ve söküm avansları) olarak 100 milyon TL avans ödemeleri gerçekleştirildiği kaydedildi.   Amasya Şeker Fabrikası tarafından 2023 üretim sezonunda ayni - nakit olarak Vezirköprü'ye 500 milyon lira bir girdi sağlandı.     2023 yılı sonbahar sezonu kurak ve sıcak geçmekte bu durumda silove fire kayıplarının artmakta olduğunu, şuan aynı ekim seviyesinde olan Gümüşhacıköy söküm ve tesellümde yüzde 46 seviyelerinde,  Vezirköprü %56 seviyelerindedir yani Vezirköprü ilçesi söküm ve tesellümde diğer bölgelerden daha ilerde olduğu, Amasya Şeker Fabrikası kampanya süreci Aralık sonuna kadar devam edeceği üreticilerin söküm işlerinde aceleci davranmamaları teslimatı kolay hale getireceği belirtildi.  
Vezirköprülü çiftçilerin en önemli gelir kaynaklarından biri olan şeker pancarı hasadı 11 Eylül 2023 tarihinde başladı. Pancar hasadı aralık ayı sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

Vezirköprülü çiftçilerin en önemli gelir kaynaklarından biri olan şeker pancarı hasadı 11 Eylül 2023 tarihinde başladı. Pancar hasadı aralık ayı sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

 

Vezirköprü’de 2023 yılı sezonu için sözleşme imzalayan 2 bin 832 çiftçi şeker pancarı üretimi yaptı. 2022 yılında 14 bin 250 dekar alanda olan ekim, bu yıl ise ; 28 bin dekar alana yükseldi.

 

Geçen yıl 98 bin ton şeker pancarı hasadı yapılmıştı, bu yıl ise 160 bin ton olacağı bekleniyor.
Vezirköprü Pancar Bölge Müdürlüğü tarafından 1 Kasım 2023’e kadar toplam 89 bin ton şeker pancarı aldığını ve bunların 76 binini kendi depolarına, 13 binini ise çiftçi tarafından fabrikaya taşındığı belirtildi.
Vezirköprü’de hasadı yapılan şeker pancarını Bölge kantarları ve fabrikaya teslim eden üreticiler yoğun bir çalışma yürütüyor. Vezirköprü Pancar Bölge Müdürlüğü yedi tane mühendis ile tesellüm ve sevk işlerini yürütüyor.

 

Amasya Şeker Fabrikası iç sahada  çiftçilere 16 polar ihtiva eden pancar fiyatını tonu 2 bin TL olarak sözleşme imzaladığı şu anda açıklanan Türk Şekerin fiyatının bin 850 TL olduğu Amasya Şeker Fabrikası’nın  açıklanan fiyatın 150 TL üzerinde olduğu belirtildi.

 

Ayrıca şeker pancarı üreten çiftçiye ayni ve nakdi olarak (tohum - gübre - şeker - çapa - sulama ve söküm avansları) olarak 100 milyon TL avans ödemeleri gerçekleştirildiği kaydedildi.

 

Amasya Şeker Fabrikası tarafından 2023 üretim sezonunda ayni - nakit olarak Vezirköprü'ye 500 milyon lira bir girdi sağlandı.

 

 

2023 yılı sonbahar sezonu kurak ve sıcak geçmekte bu durumda silove fire kayıplarının artmakta olduğunu, şuan aynı ekim seviyesinde olan Gümüşhacıköy söküm ve tesellümde yüzde 46 seviyelerinde,  Vezirköprü %56 seviyelerindedir yani Vezirköprü ilçesi söküm ve tesellümde diğer bölgelerden daha ilerde olduğu, Amasya Şeker Fabrikası kampanya süreci Aralık sonuna kadar devam edeceği üreticilerin söküm işlerinde aceleci davranmamaları teslimatı kolay hale getireceği belirtildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.