Cumhuriyet Bayramı Coşku İle Kutlandı

Gündem 29.10.2023 - 17:38, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 1400+ kez okundu.
 

Cumhuriyet Bayramı Coşku İle Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Vezirköprü'de coşku ile kutlandı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Vezirköprü'de coşku ile kutlandı.   Cumhuriyet'in 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Vezirköprü İlçe Stadyumunda tören düzenlendi.   Programa, İlçe Kaymakamı Özgür Kaya, İlçe Belediye Başkanı İ.Sadık Edis, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Emre Kaya, İlçe Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Burak Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Çetinkaya, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Feride Paşayiğit, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Çelik, diğer protokol üyeleri, İlçe Kurum Müdürleri ve Amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.   Öğrencilere ve halka hitap eden Kaymakam Özgür Kaya; "Ülkemiz son yıllarda daha da güçlenen ordusu güçlü devlet yönetimi ve zengin insan kaynağıyla uluslar arası arenada her geçen gün daha saygın bir konum kazanmaktadır. Bu etkin güce sahip olunmasında muhakkak ki egemenliğini milletinden alan demokratik bir devlet yönetiminin olması önemli rol oynamaktadır.Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Türkiye yüzyılı hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerlerken durmadan yorulmadan ülkemizin gelişmesine katkı sağlamak için çok çalışmamız gerekmektedir."diye konuştu   Günün anlam ve önemi konuşmasını yapan Köprülü Mehmet Paşa  Anadolu Lisesi Öğretmeni Yücel Zahireci; "Cumhuriyet özgürlük demektir. Sokaklarda oynadığınız oyunların, yarınlar için kurduğunuz sınırsız düşlerin teminatıdır. Vardığınızda sıcak yuvalarınıza hissettiğiniz güvendir Cumhuriyet Mustafa Kemal 'Ey yükselen nesil istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve sürdürecek olan sizlersiniz.' Diyerek Cumhuriyeti bizlere emanet etmiştir."ifadelerini kullandı   Daha sonra 100. Yıl kapsamı hafta içi düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere protokol tarafından ödül verilerek, tören geçişi yapıldı.   Program, Protokol üyeleri ve öğrencilerin hatıra fotoğrafı çekinmesi ile son buldu.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Vezirköprü'de coşku ile kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Vezirköprü'de coşku ile kutlandı.

 

Cumhuriyet'in 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Vezirköprü İlçe Stadyumunda tören düzenlendi.

 

Programa, İlçe Kaymakamı Özgür Kaya, İlçe Belediye Başkanı İ.Sadık Edis, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Emre Kaya, İlçe Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Burak Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Çetinkaya, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Feride Paşayiğit, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Çelik, diğer protokol üyeleri, İlçe Kurum Müdürleri ve Amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Öğrencilere ve halka hitap eden Kaymakam Özgür Kaya; "Ülkemiz son yıllarda daha da güçlenen ordusu güçlü devlet yönetimi ve zengin insan kaynağıyla uluslar arası arenada her geçen gün daha saygın bir konum kazanmaktadır. Bu etkin güce sahip olunmasında muhakkak ki egemenliğini milletinden alan demokratik bir devlet yönetiminin olması önemli rol oynamaktadır.Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Türkiye yüzyılı hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerlerken durmadan yorulmadan ülkemizin gelişmesine katkı sağlamak için çok çalışmamız gerekmektedir."diye konuştu

 

Günün anlam ve önemi konuşmasını yapan Köprülü Mehmet Paşa  Anadolu Lisesi Öğretmeni Yücel Zahireci; "Cumhuriyet özgürlük demektir. Sokaklarda oynadığınız oyunların, yarınlar için kurduğunuz sınırsız düşlerin teminatıdır. Vardığınızda sıcak yuvalarınıza hissettiğiniz güvendir Cumhuriyet Mustafa Kemal 'Ey yükselen nesil istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve sürdürecek olan sizlersiniz.' Diyerek Cumhuriyeti bizlere emanet etmiştir."ifadelerini kullandı

 

Daha sonra 100. Yıl kapsamı hafta içi düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere protokol tarafından ödül verilerek, tören geçişi yapıldı.

 

Program, Protokol üyeleri ve öğrencilerin hatıra fotoğrafı çekinmesi ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.