Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Karaaslan ve Yılmaz Genel Başkan Yardımcısı Oldu

Siyaset 10.10.2023 - 17:06, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 905+ kez okundu.
 

Karaaslan ve Yılmaz Genel Başkan Yardımcısı Oldu

AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde MKYK’ye seçilen Karaaslan ve Yılmaz, genel başkan yardımcısı oldu.
AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, Samsun siyaset tarihinde ilk kez yaşanan bir gelişme oldu ve partinin en önemli kurulu olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na yeniden giren Çiğdem Karaaslan ile Yusuf Ziya Yılmaz, genel başkan yardımcılığı görevine seçildi. KARAASLAN REKORU AK Parti'nin Ankara Spor Salonu'nda yapılan Büyük Kongre'de 75 kişilik MKYK'de yerini koruyan 26 isim arasında Samsun milletvekili Çiğdem Karaaslan da yer aldı. Karaaslan, 9. kez seçilerek, AK Parti kurulduğundan bu yana Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan sonra en çok MKYK'de yer alan siyasetçi oldu. YILMAZ RESMEN SEÇİLDİ Mehmet Özhaseki'nin İmar, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olmasının ardından Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, başkan yardımcılığı yaptığı Yerel Yönetimler Başkanlığı'na getirildi. O dönemde MKYK üyesi olmadığı için tüzük gereği genel başkan yardımcılığı sıfatı verilmeyen Yusuf Ziya Yılmaz, 4. Olağanüstü Kongre'nin ardından Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'ne seçildi. SAMSUN'UN GURURU Büyük Kongre'ye binlerce Samsunlu ile birlikte katılan AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, partinin MKYK'sinde iki Samsun milletvekilinin yer alması ve ikisinin de genel başkan yardımcısı seçilmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, şunları söyledi: "Beklediğimiz bir durumdu. İki genel başkan yardımcımızın da partimiz adına yaptığı çalışmalar adından söz ettiriyordu. Şehrimiz adına çok mutluyuz. Sayın Çiğdem Karaaslan ve Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'ın partimizin genel politikaları açısından çok uyumlu olduğunu onun için de devam edeceklerini bekliyorduk. Genel merkez nezdinde matematiğe bakarsak, 15 ilden MKYK'ye seçilen genel başkan yardımcılarından 2'sinin Samsun'dan olması bizleri çok gururlandırdı. Diğer vekillerimizin de etkin görevleri var. Sayın Mehmet Muş biliyorsunuz ki TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı yapıyor. Sayın Ersan Aksu da bu komisyonun üyesi. Sayın Orhan Kırcalı da Adalet Komisyonu'nda. Samsun 28. dönemde siyaseti çok güçlü bir şekilde temsil ediyor."  Samsun'dan AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne giden 5 bin kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi. 
AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde MKYK’ye seçilen Karaaslan ve Yılmaz, genel başkan yardımcısı oldu.

AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, Samsun siyaset tarihinde ilk kez yaşanan bir gelişme oldu ve partinin en önemli kurulu olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na yeniden giren Çiğdem Karaaslan ile Yusuf Ziya Yılmaz, genel başkan yardımcılığı görevine seçildi.

KARAASLAN REKORU

AK Parti'nin Ankara Spor Salonu'nda yapılan Büyük Kongre'de 75 kişilik MKYK'de yerini koruyan 26 isim arasında Samsun milletvekili Çiğdem Karaaslan da yer aldı. Karaaslan, 9. kez seçilerek, AK Parti kurulduğundan bu yana Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan sonra en çok MKYK'de yer alan siyasetçi oldu.

YILMAZ RESMEN SEÇİLDİ

Mehmet Özhaseki'nin İmar, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olmasının ardından Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, başkan yardımcılığı yaptığı Yerel Yönetimler Başkanlığı'na getirildi. O dönemde MKYK üyesi olmadığı için tüzük gereği genel başkan yardımcılığı sıfatı verilmeyen Yusuf Ziya Yılmaz, 4. Olağanüstü Kongre'nin ardından Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'ne seçildi.

SAMSUN'UN GURURU

Büyük Kongre'ye binlerce Samsunlu ile birlikte katılan AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, partinin MKYK'sinde iki Samsun milletvekilinin yer alması ve ikisinin de genel başkan yardımcısı seçilmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, şunları söyledi:
"Beklediğimiz bir durumdu. İki genel başkan yardımcımızın da partimiz adına yaptığı çalışmalar adından söz ettiriyordu. Şehrimiz adına çok mutluyuz. Sayın Çiğdem Karaaslan ve Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'ın partimizin genel politikaları açısından çok uyumlu olduğunu onun için de devam edeceklerini bekliyorduk. Genel merkez nezdinde matematiğe bakarsak, 15 ilden MKYK'ye seçilen genel başkan yardımcılarından 2'sinin Samsun'dan olması bizleri çok gururlandırdı. Diğer vekillerimizin de etkin görevleri var. Sayın Mehmet Muş biliyorsunuz ki TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı yapıyor. Sayın Ersan Aksu da bu komisyonun üyesi. Sayın Orhan Kırcalı da Adalet Komisyonu'nda. Samsun 28. dönemde siyaseti çok güçlü bir şekilde temsil ediyor." 
Samsun'dan AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne giden 5 bin kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.