Şet Kuşatma Töreni Yapıldı

Kültür 23.09.2023 - 11:33, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2379+ kez okundu.
 

Şet Kuşatma Töreni Yapıldı

Samsun'da 36. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında "şet kuşatma" töreni yapıldı.
Samsun'da 36. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında "şet kuşatma" töreni yapıldı.   Ahilik Haftası çevresinde düzenlenen etkinlik Yabancılar Çarşısı'nda gerçekleşti.   Törende konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, Ahilik geleneğinin tüm dünyada örnek alındığını belirtti. Bu geleneğin gelecek nesillere aktarılması için benzer programlarla Ahilik Haftası etkinliklerinin kutlandığını ifade eden Tavlı, "Tüm insanlığa örnek olacak ticari, ahlaki ve sosyal öğretileri içinde barındıran ahilik geleneğimiz esnaf ve sanatkarları örgütleyerek ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti, kalite kontrol, standartlaşma, tüketici hakları, arabuluculuk gibi bugünün kavramları asırlar öncesinde bu topraklarda hayata geçirmiştir." dedi.   Programda, Ahilik kültüründe, kalfalıktan ustalığa geçişi anlatan temsili şet kuşanma töreni ilgiyle izlendi, yılın kalfa, çırak, esnaf ve iş insanlarına protokol üyelerince ödülleri verildi.   İLİN KALFASI VEZİRKÖPRÜ’DEN   Her yıl 18 – 24 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen yarışmada Vezirköprü Mesleki Eğitim Merkezi Metal alanı Kaynakçılık dalı Öğrencisi Emre Bayraktar İlin Kalfası seçildi. Ahilik Haftası kapsamında 20 Eylül Çarşamba günü Yabancılar Çarşısı Meydanında düzenlenen törene Samsun Valimiz Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Kurum Amirleri, Oda Başkanları, Esnaf ve Sanatkarlar katıldı. İlin Ahisine ödülünü Valimiz Orhan Tavlı verdi. İlin Kalfası seçilen Vezirköprü Mesleki Eğitim Merkezi Metal alanı Kaynakçılık dalı Öğrencisi Emre Bayraktar’a ödülünü Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir vererek, Şed Kuşanma töreninde kaftan giydirdi.   İlçe Kaymakamı Özgür Kaya İlin Kalfası seçilen Vezirköprü Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi Emre Bayraktar’ı makamında kabul ederek tebrik etti.  Kaymakamlık makamındaki ziyarette Bayraktar’a İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Öğretmeni Faruk Acar eşlik etti. Ahilik kültürünün, esnafımızın, sanatkarımızın en büyük özelliklerinden bir olduğunu ifade eden İlçe Kaymakamı Özgür Kaya: “Ahilik kültürü yardımlaşma, dayanışma, birlik, beraberlik, kardeşlik duygularını ifade eder. Bu kültürümüzü yaşatmamız gerek. Bu nokta da unutulmaya yüz tutmuş mesleklerle birlikte, ara eleman yetiştiren mesleki eğitimin, mesleklerin devamı ve ülkemizin kalkınması açısından önemli.” dedi. Kaymakam Kaya İlin Kalfası’nın Vezirköprü’den seçilmesinden de mutluluk duyduğunu ifade etti.
Samsun'da 36. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında "şet kuşatma" töreni yapıldı.

Samsun'da 36. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında "şet kuşatma" töreni yapıldı.

 

Ahilik Haftası çevresinde düzenlenen etkinlik Yabancılar Çarşısı'nda gerçekleşti.

 

Törende konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, Ahilik geleneğinin tüm dünyada örnek alındığını belirtti. Bu geleneğin gelecek nesillere aktarılması için benzer programlarla Ahilik Haftası etkinliklerinin kutlandığını ifade eden Tavlı, "Tüm insanlığa örnek olacak ticari, ahlaki ve sosyal öğretileri içinde barındıran ahilik geleneğimiz esnaf ve sanatkarları örgütleyerek ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti, kalite kontrol, standartlaşma, tüketici hakları, arabuluculuk gibi bugünün kavramları asırlar öncesinde bu topraklarda hayata geçirmiştir." dedi.

 

Programda, Ahilik kültüründe, kalfalıktan ustalığa geçişi anlatan temsili şet kuşanma töreni ilgiyle izlendi, yılın kalfa, çırak, esnaf ve iş insanlarına protokol üyelerince ödülleri verildi.

 

İLİN KALFASI VEZİRKÖPRÜ’DEN

 

Her yıl 18 – 24 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen yarışmada Vezirköprü Mesleki Eğitim Merkezi Metal alanı Kaynakçılık dalı Öğrencisi Emre Bayraktar İlin Kalfası seçildi.

Ahilik Haftası kapsamında 20 Eylül Çarşamba günü Yabancılar Çarşısı Meydanında düzenlenen törene Samsun Valimiz Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Kurum Amirleri, Oda Başkanları, Esnaf ve Sanatkarlar katıldı. İlin Ahisine ödülünü Valimiz Orhan Tavlı verdi. İlin Kalfası seçilen Vezirköprü Mesleki Eğitim Merkezi Metal alanı Kaynakçılık dalı Öğrencisi Emre Bayraktar’a ödülünü Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir vererek, Şed Kuşanma töreninde kaftan giydirdi.

 

İlçe Kaymakamı Özgür Kaya İlin Kalfası seçilen Vezirköprü Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi Emre Bayraktar’ı makamında kabul ederek tebrik etti. 

Kaymakamlık makamındaki ziyarette Bayraktar’a İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Öğretmeni Faruk Acar eşlik etti.

Ahilik kültürünün, esnafımızın, sanatkarımızın en büyük özelliklerinden bir olduğunu ifade eden İlçe Kaymakamı Özgür Kaya: “Ahilik kültürü yardımlaşma, dayanışma, birlik, beraberlik, kardeşlik duygularını ifade eder. Bu kültürümüzü yaşatmamız gerek. Bu nokta da unutulmaya yüz tutmuş mesleklerle birlikte, ara eleman yetiştiren mesleki eğitimin, mesleklerin devamı ve ülkemizin kalkınması açısından önemli.” dedi.

Kaymakam Kaya İlin Kalfası’nın Vezirköprü’den seçilmesinden de mutluluk duyduğunu ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.