Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Havza Ziraat Odasında Ayçiçeği Toplantısı

YEREL 08.09.2023 - 18:32, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2315+ kez okundu.
 

Havza Ziraat Odasında Ayçiçeği Toplantısı

Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya ve beraberindekiler Havza Ziraat Odası Başkanı Çoşkun Genç’i ziyaret ederek bölgede başlayan ayçiçeği hasadı ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.
Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya ve beraberindekiler Havza Ziraat Odası Başkanı Çoşkun Genç’i ziyaret ederek bölgede başlayan ayçiçeği hasadı ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.   Havza Ziraat Odasında gerçekleşen ziyarette, Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç ile beraberindekiler bölgede başlayan ayçiçeği hasadı, ayçiçeği ekim alanlarının genişletilmesi  ile ilgili görüş alışverişinde bulunarak çiftçilerin beklentilerini değerlendirdiler.   Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya Vezirköprü’de ayçiçeği hasadının başladığını belirterek; “Beklentimiz bir an önce çiftçimizi memnun edecek bir taban fiyatı açıklanması. Yetkililerimizden isteğimiz ayçiçeği üreticisinin alın terinin karşılığının verilmesi, devlet desteklerinin arttırılması, yüksek girdi maliyetleri olan tohum, gübre, ilaç, mazot maliyetleri karşısında üreticilerimizin ezdirilmemesidir.  Ayçiçeği stratejik bir üründür. Ekim alanlarının artırılması gerekir. Fiyat ve alım garantisi, ayçiçeğinde ekim alanlarının artmasındaki önemli etkenlerdir. Ayçiçeği fiyatları üreticinin yeterli gelir elde edeceği seviyede tutulmalıdır. Ayçiçeği Toprak Mahsulleri Ofisi vasıtasıyla devlet müdahale alımı kapsamına alınmalıdır. İthalata harcanan milyarlarca lira, akılcı politikalara dayanan, dişe dokunur desteklerle ayçiçeği üreticilerimize aktarılırsa kısa vadede kendimize yeter hâle geleceğiz. Üreticilerimizin alın terinin karşılığını aldığı bir sezon olması en büyük temennimizdir.” Dedi.   Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç ise ayçiçeğinde taban fiyatın ivedilikle açıklanması gerektiğini belirterek; “ Aldığımız duyumlar ve piyasadan edindiğimiz fiyatlara göre şu an ayçiçeğinin kilo fiyatı 11 ila 12 lira arasında. Çiftçiler olarak beklentimiz çiftçinin bir yıllık emeğinin ve beklentisinin karşılandığı, piyasa fiyatını yukarıya çekecek ve çiftçiyi koruyacak bir fiyat açıklanması. Girdi fiyatlarının ortada olduğu bu dönemde çiftçimizin desteklenmesi gelecek sezonu garanti altına almak adına önemli. Bu yıl kuraklıktan ötürü ayçiçeği rekoltesinde düşüş yaşanması muhtemel. İlçemizde hava şartlarının gidişine göre önümüzdeki hafta ayçiçeği hasadı başlayacak. Çiftçilerimize bol bereketli bir hasat diliyorum.”dedi.
Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya ve beraberindekiler Havza Ziraat Odası Başkanı Çoşkun Genç’i ziyaret ederek bölgede başlayan ayçiçeği hasadı ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya ve beraberindekiler Havza Ziraat Odası Başkanı Çoşkun Genç’i ziyaret ederek bölgede başlayan ayçiçeği hasadı ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

 

Havza Ziraat Odasında gerçekleşen ziyarette, Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç ile beraberindekiler bölgede başlayan ayçiçeği hasadı, ayçiçeği ekim alanlarının genişletilmesi  ile ilgili görüş alışverişinde bulunarak çiftçilerin beklentilerini değerlendirdiler.

 

Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya Vezirköprü’de ayçiçeği hasadının başladığını belirterek; “Beklentimiz bir an önce çiftçimizi memnun edecek bir taban fiyatı açıklanması. Yetkililerimizden isteğimiz ayçiçeği üreticisinin alın terinin karşılığının verilmesi, devlet desteklerinin arttırılması, yüksek girdi maliyetleri olan tohum, gübre, ilaç, mazot maliyetleri karşısında üreticilerimizin ezdirilmemesidir.  Ayçiçeği stratejik bir üründür. Ekim alanlarının artırılması gerekir. Fiyat ve alım garantisi, ayçiçeğinde ekim alanlarının artmasındaki önemli etkenlerdir. Ayçiçeği fiyatları üreticinin yeterli gelir elde edeceği seviyede tutulmalıdır. Ayçiçeği Toprak Mahsulleri Ofisi vasıtasıyla devlet müdahale alımı kapsamına alınmalıdır. İthalata harcanan milyarlarca lira, akılcı politikalara dayanan, dişe dokunur desteklerle ayçiçeği üreticilerimize aktarılırsa kısa vadede kendimize yeter hâle geleceğiz. Üreticilerimizin alın terinin karşılığını aldığı bir sezon olması en büyük temennimizdir.” Dedi.

 

Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç ise ayçiçeğinde taban fiyatın ivedilikle açıklanması gerektiğini belirterek; “ Aldığımız duyumlar ve piyasadan edindiğimiz fiyatlara göre şu an ayçiçeğinin kilo fiyatı 11 ila 12 lira arasında. Çiftçiler olarak beklentimiz çiftçinin bir yıllık emeğinin ve beklentisinin karşılandığı, piyasa fiyatını yukarıya çekecek ve çiftçiyi koruyacak bir fiyat açıklanması. Girdi fiyatlarının ortada olduğu bu dönemde çiftçimizin desteklenmesi gelecek sezonu garanti altına almak adına önemli. Bu yıl kuraklıktan ötürü ayçiçeği rekoltesinde düşüş yaşanması muhtemel. İlçemizde hava şartlarının gidişine göre önümüzdeki hafta ayçiçeği hasadı başlayacak. Çiftçilerimize bol bereketli bir hasat diliyorum.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.