Vezirköprü'de Ayçiçek Hasadı

YEREL 08.09.2023 - 17:59, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2048+ kez okundu.
 

Vezirköprü'de Ayçiçek Hasadı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde çiftçiler ayçiçeği hasadına başladı.
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde çiftçiler ayçiçeği hasadına başladı.    Ayçiçeği üretiminde en önemli bölgelerinden biri olan Vezirköprü ilçesinde alternatif tarım ürünü olarak ekimi yapılan, yağlık ayçiçeğinde hasat dönemi başladı.   İlçenin birçok bölgesinde yaklaşık 80 - 90 bin dönüm arazide İlkbahar mevsiminde ekimi yapılan ayçiçekleri olgunlaştı.  Hasadına başlanan  Ayçiçeği  eylül ayı ortasına kadar devam edeceği belirtildi.   Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, ayçiçeğinin Vezirköprü’nün en önemli tarım ürünlerinin başında geldiğini söyleyerek; “Ayçiçeği ilçemizde üretilen tarım ürünleri arasında buğdaydan sonra ikinci sırada geliyor. İlçemizde 80 - 90 bin dekara ayçiçeği ekiliyor. Bölgemizde yan yana onlarca dönüm ayçiçeği tarlalarını görmek mümkün.    Geçen yıl 85 bin dekar alanda ekimi yapılmıştı. Sulanan tarım arazilerinin artmasıyla bazı çiftçilerimiz alternatif ürünlere yöneldi.   Bu nedenle bu yıl geçn yıla oranla ekimde artış oldu.     Başkan Kaya ; " Hasat Ağustos ayı ortalarında  başladı ve Eylül ayı ortasına kadar devam edecek. Ayçiçeği ilçemiz çiftçisi ve ilçe ekonomisine girdi bakımından önemli bir tarım ürünü.   Devletimizin yükselen girdi maliyetleri ve çiftçimizin refah payını da düşünerek ayçiçeği alım fiyatını biran önce açıklamasını bekliyoruz.   2023 yılı  hasadımızı, kazasız, bekasız ve bereketli bitirmeyi ümit ediyoruz. Üretim yapan tüm çiftçilerimize kolaylıklar diliyorum."dedi
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde çiftçiler ayçiçeği hasadına başladı.

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde çiftçiler ayçiçeği hasadına başladı. 

 

Ayçiçeği üretiminde en önemli bölgelerinden biri olan Vezirköprü ilçesinde alternatif tarım ürünü olarak ekimi yapılan, yağlık ayçiçeğinde hasat dönemi başladı.

 

İlçenin birçok bölgesinde yaklaşık 80 - 90 bin dönüm arazide İlkbahar mevsiminde ekimi yapılan ayçiçekleri olgunlaştı. 
Hasadına başlanan  Ayçiçeği  eylül ayı ortasına kadar devam edeceği belirtildi.

 

Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, ayçiçeğinin Vezirköprü’nün en önemli tarım ürünlerinin başında geldiğini söyleyerek; “Ayçiçeği ilçemizde üretilen tarım ürünleri arasında buğdaydan sonra ikinci sırada geliyor. İlçemizde 80 - 90 bin dekara ayçiçeği ekiliyor. Bölgemizde yan yana onlarca dönüm ayçiçeği tarlalarını görmek mümkün. 

 

Geçen yıl 85 bin dekar alanda ekimi yapılmıştı. Sulanan tarım arazilerinin artmasıyla bazı çiftçilerimiz alternatif ürünlere yöneldi.

 

Bu nedenle bu yıl geçn yıla oranla ekimde artış oldu.  

 

Başkan Kaya ; " Hasat Ağustos ayı ortalarında  başladı ve Eylül ayı ortasına kadar devam edecek. Ayçiçeği ilçemiz çiftçisi ve ilçe ekonomisine girdi bakımından önemli bir tarım ürünü.

 

Devletimizin yükselen girdi maliyetleri ve çiftçimizin refah payını da düşünerek ayçiçeği alım fiyatını biran önce açıklamasını bekliyoruz.

 

2023 yılı  hasadımızı, kazasız, bekasız ve bereketli bitirmeyi ümit ediyoruz. Üretim yapan tüm çiftçilerimize kolaylıklar diliyorum."dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.