Muhtarın Su Feryadı

YEREL 15.08.2023 - 18:19, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2148+ kez okundu.
 

Muhtarın Su Feryadı

Vezirköprü’de 1993 yılında Belediye olan, Narlısaray kasabası , 12 Kasım 2012’de TBMM’de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile mahalle olmuştu.
Vezirköprü’de 1993 yılın Belediye olan,  Narlısaray kasabası , 12 Kasım 2012’de TBMM’de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile mahalle olmuştu.    İlçe de yapılan, Duruçay ve Vezirköprü  Sulama barajlarından yararlanamayan  Aşağınarlı mahallesi muhtarı Ali Sezgen yetkililere seslenerek feryadını sosyal medya hesabından paylaştı.    “Sesimizi duymayanlara duyurun !” diyen Gazetemizi telefon ile arayan Muhtar Ali  Sezgen : ”Aşağınarlı Mahallesi  10 bin dönüm araziye  sahip. 1980 yıllarında yapılan köyümüzün sulama göletinden sadece 2 bin dönüm alanda  sulu tarım yapabiliyoruz.  Geriye kalan 8 bin dönüm alanda kuru tarım yapmak zorunda kalıyoruz. Defalarca sorunumuzu yetkili mercilere iletmemize rağmen , sorunumuzun çözümü noktasında bir arpa boyu yol alamdık. Köyümüz sürekli göçü veriyor. Kan kaybediyoruz.  Cumhurbaşkanımızın Kenevirin  Anayurdu dediği  Vezirköprü’nün Narlısaray köyü yapılan bu duyarsızlığı hak etmiyor. ” Dedi    Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Muhtar Ali Sezgin “Köprüye gelip giderken yol kenarındaki ekinlerin böyle sulandığını görüyorum ama kahretmemek elde değil acaba bir yanlış mı yaptık diyorum.   Vezirköprü’nün en verimli arazisine sahibiz ama sınırlarımıza kadar gelen su köyümüze gelmediği için köyde sulama olmadığı için 4000 nüfus 1000’e düştü.   Vezirköprü’de siyasetçilere gide gele, gide gele artık yoruldum ama adamlar diyor ki : “Zaten akp hizmet yapsa da  da yapmasa da oy veriyorlar.” Diyorlar Ama önümüzdeki seçimde nasıl gelecekler bilmiyorum ama Allah bu köye hor bakan siyasetçileri öbür dünyada iki elimiz yakalarında olacak hakkımız haram zehir olsun” şeklinde feryadını dile getirdi. 
Vezirköprü’de 1993 yılında Belediye olan, Narlısaray kasabası , 12 Kasım 2012’de TBMM’de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile mahalle olmuştu.

Vezirköprü’de 1993 yılın Belediye olan,  Narlısaray kasabası , 12 Kasım 2012’de TBMM’de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile mahalle olmuştu. 

 

İlçe de yapılan, Duruçay ve Vezirköprü  Sulama barajlarından yararlanamayan  Aşağınarlı mahallesi muhtarı Ali Sezgen yetkililere seslenerek feryadını sosyal medya hesabından paylaştı. 

 

“Sesimizi duymayanlara duyurun !” diyen Gazetemizi telefon ile arayan Muhtar Ali  Sezgen : ”Aşağınarlı Mahallesi  10 bin dönüm araziye  sahip. 1980 yıllarında yapılan köyümüzün sulama göletinden sadece 2 bin dönüm alanda  sulu tarım yapabiliyoruz.  Geriye kalan 8 bin dönüm alanda kuru tarım yapmak zorunda kalıyoruz. Defalarca sorunumuzu yetkili mercilere iletmemize rağmen , sorunumuzun çözümü noktasında bir arpa boyu yol alamdık. Köyümüz sürekli göçü veriyor. Kan kaybediyoruz. 

Cumhurbaşkanımızın Kenevirin  Anayurdu dediği  Vezirköprü’nün Narlısaray köyü yapılan bu duyarsızlığı hak etmiyor. ” Dedi 

 

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Muhtar Ali Sezgin “Köprüye gelip giderken yol kenarındaki ekinlerin böyle sulandığını görüyorum ama kahretmemek elde değil acaba bir yanlış mı yaptık diyorum.

 

Vezirköprü’nün en verimli arazisine sahibiz ama sınırlarımıza kadar gelen su köyümüze gelmediği için köyde sulama olmadığı için 4000 nüfus 1000’e düştü.

 

Vezirköprü’de siyasetçilere gide gele, gide gele artık yoruldum ama adamlar diyor ki : “Zaten akp hizmet yapsa da  da yapmasa da oy veriyorlar.” Diyorlar Ama önümüzdeki seçimde nasıl gelecekler bilmiyorum ama Allah bu köye hor bakan siyasetçileri öbür dünyada iki elimiz yakalarında olacak hakkımız haram zehir olsun” şeklinde feryadını dile getirdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.