Amasya Şeker araç parkını büyüttü

YEREL 04.07.2023 - 15:02, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 1992+ kez okundu.
 

Amasya Şeker araç parkını büyüttü

Amasya Şeker Fabrikası ve Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi bünyesine yeni araçlar alındı.
Amasya Şeker Fabrikası ve Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi bünyesine yeni araçlar alındı   Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Mustafa Saatcı, yaptığı açıklamada; “Şeker Fabrikamıza on adet, Kooperatifimize ise iki adet yeni binek araç alımı yapılmıştır.” dedi.   Başkan Mustafa Saatcı’nın açıklaması şöyle; “Bu yıl dört İl, on Bölge Tarım Müdürlüklerimiz ekim alanlarında 110.000 dönüm Şeker Pancarı ekimi tamamlanmıştır. Çiftçilerimiz bu dönemde ihtiyaç duyacağı her türlü ayni ve nakdi avans için imkan ve kabiliyetlerimiz sonuna kadar kullanılmış Çapa Avansı daha pancarlar tarlada görülmeden Sulama avansları ise bölgemizin yoğun yağış almasına rağmen belirli sıra dahilinde ödenmektedir. Bugüne kadar Şirketimiz ve Kooperatifimizden çiftçilerimize sağlanan Ayni ve nakdi avans tutarı yaklaşık 500 milyon Türk lirasına ulaşmış durumdadır. Sizlerden gelen talep üzerine Temlik Kredisi kullanmak isteyen çiftçilerimiz için kredi garantörü Şeker Fabrikamız olmak kaydıyla banka ile anlaşma tesis edilmiştir.   Sizlere daha kaliteli hizmet sunabilmek adına Amasya merkez ve Merzifon bölgelerimizde iki adet yeni satış mağazamız hizmete açılmış, çiftçilerimizle sözleşmeli tohum yetiştirme faaliyetlerine başlanmış, devlet imkanları ve kendi imkanlarımız dahilinde Suluova Hacı Bayramda son model tohum eleme selektörü hazır hale getirilerek temmuz ayından itibaren hizmete alınacaktır. Özelikle bu sene Vezirköprü bölgelerimizdeki mağazalarımız da ciddi anlamda yenileme faaliyetlerine girişilmiştir. Ayrıca Yine Vezirköprü bölgemiz Yağcı kantarında Vezirköprü Belediye Başkanlığı öncülüğünde Kaymakamlık ve Ziraat Odası talebi üzerine Mısır Silajlama ve paketleme imkanı çiftçilerimizin hizmetine sunulmuştur. Tüm bölgelerimizde olduğu gibi Vezirköprü özelinde pancar ekiminde gelinen noktadan oldukça mutlu olduğumuzu ve Vezirköprü Bölgemizin pancar ekiminde lider konuma yükseldiğini belirtmek isteriz. Ayrıca çok yakında Şirketimiz ürünü Konsantre Şlempeden elde edilen Ambalajlı sıvı gübre de çiftçilerimizin kullanımına hazır hale gelecektir.    Bu yıl Çiftçilerimize daha iyi hizmet verebilmek için arazi şartlarına uygun Şeker Fabrikamıza on adet, Kooperatifimize ise iki adet yeni binek araç alımı yapılmıştır. Yine Pancar hasat döneminde kullanılmak üzere mevcut makine parkımıza ilave hasat ve yükleme makinaları alınarak toplamda dört adet hasat üç adet yükleme makine sayısına ulaşmış olduk. Hasat ve yükleme makinalarında gelinen bu sayının çiftçilerimizin hasat döneminde oldukça konforlu ve sorunsuz bir şekilde pancar hasatlarını tamamlayacaklarını düşünüyoruz.   Ayrıca sizlere seçim döneminde söz verdiğimiz üzere Kooperatifimiz tarafından Besi ve damızlık hayvan yetiştiriciliği konusunda yatırımlarımız hız kesmeden devam etmektedir. Buna ilave olarak Suluova Besi Organize Sanayinde 186 Ada 12 numaralı parselde 13.000 metrekare yer, Amasya Pancar Kooperatifi Şirketimize kazandırılmıştır.”               
Amasya Şeker Fabrikası ve Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi bünyesine yeni araçlar alındı.

Amasya Şeker Fabrikası ve Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi bünyesine yeni araçlar alındı

 

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Mustafa Saatcı, yaptığı açıklamada; “Şeker Fabrikamıza on adet, Kooperatifimize ise iki adet yeni binek araç alımı yapılmıştır.” dedi.

 

Başkan Mustafa Saatcı’nın açıklaması şöyle; “Bu yıl dört İl, on Bölge Tarım Müdürlüklerimiz ekim alanlarında 110.000 dönüm Şeker Pancarı ekimi tamamlanmıştır. Çiftçilerimiz bu dönemde ihtiyaç duyacağı her türlü ayni ve nakdi avans için imkan ve kabiliyetlerimiz sonuna kadar kullanılmış Çapa Avansı daha pancarlar tarlada görülmeden Sulama avansları ise bölgemizin yoğun yağış almasına rağmen belirli sıra dahilinde ödenmektedir. Bugüne kadar Şirketimiz ve Kooperatifimizden çiftçilerimize sağlanan Ayni ve nakdi avans tutarı yaklaşık 500 milyon Türk lirasına ulaşmış durumdadır. Sizlerden gelen talep üzerine Temlik Kredisi kullanmak isteyen çiftçilerimiz için kredi garantörü Şeker Fabrikamız olmak kaydıyla banka ile anlaşma tesis edilmiştir.

 

Sizlere daha kaliteli hizmet sunabilmek adına Amasya merkez ve Merzifon bölgelerimizde iki adet yeni satış mağazamız hizmete açılmış, çiftçilerimizle sözleşmeli tohum yetiştirme faaliyetlerine başlanmış, devlet imkanları ve kendi imkanlarımız dahilinde Suluova Hacı Bayramda son model tohum eleme selektörü hazır hale getirilerek temmuz ayından itibaren hizmete alınacaktır. Özelikle bu sene Vezirköprü bölgelerimizdeki mağazalarımız da ciddi anlamda yenileme faaliyetlerine girişilmiştir. Ayrıca Yine Vezirköprü bölgemiz Yağcı kantarında Vezirköprü Belediye Başkanlığı öncülüğünde Kaymakamlık ve Ziraat Odası talebi üzerine Mısır Silajlama ve paketleme imkanı çiftçilerimizin hizmetine sunulmuştur. Tüm bölgelerimizde olduğu gibi Vezirköprü özelinde pancar ekiminde gelinen noktadan oldukça mutlu olduğumuzu ve Vezirköprü Bölgemizin pancar ekiminde lider konuma yükseldiğini belirtmek isteriz. Ayrıca çok yakında Şirketimiz ürünü Konsantre Şlempeden elde edilen Ambalajlı sıvı gübre de çiftçilerimizin kullanımına hazır hale gelecektir. 

 

Bu yıl Çiftçilerimize daha iyi hizmet verebilmek için arazi şartlarına uygun Şeker Fabrikamıza on adet, Kooperatifimize ise iki adet yeni binek araç alımı yapılmıştır. Yine Pancar hasat döneminde kullanılmak üzere mevcut makine parkımıza ilave hasat ve yükleme makinaları alınarak toplamda dört adet hasat üç adet yükleme makine sayısına ulaşmış olduk. Hasat ve yükleme makinalarında gelinen bu sayının çiftçilerimizin hasat döneminde oldukça konforlu ve sorunsuz bir şekilde pancar hasatlarını tamamlayacaklarını düşünüyoruz.

 

Ayrıca sizlere seçim döneminde söz verdiğimiz üzere Kooperatifimiz tarafından Besi ve damızlık hayvan yetiştiriciliği konusunda yatırımlarımız hız kesmeden devam etmektedir. Buna ilave olarak Suluova Besi Organize Sanayinde 186 Ada 12 numaralı parselde 13.000 metrekare yer, Amasya Pancar Kooperatifi Şirketimize kazandırılmıştır.”               

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.