Vezirköprü Kadın Orkestrası Avrupa'ya hazırlanıyor

YEREL 16.06.2023 - 16:01, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2382+ kez okundu.
 

Vezirköprü Kadın Orkestrası Avrupa'ya hazırlanıyor

Vezirköprü’de farklı yaş ve meslek gruplarından oluşan yaklaşık on beş kadının bir araya gelerek oluşturdukları “Vezirköprü Kadın Orkestrası” Avrupa’ya açılmaya hazırlanıyor.
Vezirköprü’de farklı yaş ve meslek gruplarından oluşan yaklaşık on beş kadının bir araya gelerek oluşturdukları “Vezirköprü Kadın Orkestrası” Avrupa’ya açılmaya hazırlanıyor.   Öğretmen Reşat Gümüş’ün sahibi olduğu Sonat Müzik Evi’nde faaliyete başlayan ve ardından uluslararası bir projeye dönüşerek İtalya’ya ardından, Avrupa’ya uzanmayı planlayan Vezirköprü Kadın Orkestrası Projesinin Avrupa ayağında ise yine Vezirköprülü olan ve İtalya’da yaşayan mühendis ve müzisyen Sıtkı Taşkayalı var.   ORKESTRAYI ÖZEL YAPAN NEDİR?   Kadın Orkestrası, daha önce hiç enstrüman çalmamış, farklı yaş ve meslek gruplarından oluşan yaklaşık on beş kadının bir araya gelerek oluşturdukları bir orkestra. Bir yandan enstrüman çalmayı öğrenirken diğer yandan bir ilçede yaşamanın verdiği kısıtlayıcı hayattan uzaklaşıyorlar. Haftanın birkaç günü bir araya gelerek çalışma yapan kadın orkestrası, aynı zamanda kendilerinden sonra gelecek nesillere önemli bir miras bırakıyor.   ORKESTRA ŞEFİ BUĞUR; ‘PROJENİN ULUSLARARASI DÜZEYDE OLMASINI ÇOK ÖNEMSİYORUM’   Orkestranın şefi, İtalya’da konservatuvar eğitimi görmüş, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde müzik faaliyetlerine katılmış. Vezirköprü’de müzik öğretmeni olarak görev yapan Burçin Aria Buğur. Kız kardeş geleneğinden gelen, dayanışma ruhunu besleyen böyle bir projede yer almaktan ve kadınlar adına elinden geleni yapmaktan çok mutlu olduğunu, ayrıca projenin uluslararası düzeyde olmasını çok önemsediğini ifade ediyor.   Uğur son olarak “İnsan yaşarken heybesinde birçok şey biriktiriyor ve bundan besleniyor.  Bu projedeki dayanışma ruhu ve topluma kattığı değer benim için çok önemli. Çünkü duygu ve düşüncelerini özgürce ifade eden kadınların yaşadığı toplumlar hızlı kalkınıyor. Bizim toplumumuzun da kalkınmasına bu proje yoluyla katkıda bulunmak beni çok mutlu ediyor ve besliyor” diyor.    
Vezirköprü’de farklı yaş ve meslek gruplarından oluşan yaklaşık on beş kadının bir araya gelerek oluşturdukları “Vezirköprü Kadın Orkestrası” Avrupa’ya açılmaya hazırlanıyor.

Vezirköprü’de farklı yaş ve meslek gruplarından oluşan yaklaşık on beş kadının bir araya gelerek oluşturdukları “Vezirköprü Kadın Orkestrası” Avrupa’ya açılmaya hazırlanıyor.

 

Öğretmen Reşat Gümüş’ün sahibi olduğu Sonat Müzik Evi’nde faaliyete başlayan ve ardından uluslararası bir projeye dönüşerek İtalya’ya ardından, Avrupa’ya uzanmayı planlayan Vezirköprü Kadın Orkestrası Projesinin Avrupa ayağında ise yine Vezirköprülü olan ve İtalya’da yaşayan mühendis ve müzisyen Sıtkı Taşkayalı var.

 

ORKESTRAYI ÖZEL YAPAN NEDİR?

 

Kadın Orkestrası, daha önce hiç enstrüman çalmamış, farklı yaş ve meslek gruplarından oluşan yaklaşık on beş kadının bir araya gelerek oluşturdukları bir orkestra. Bir yandan enstrüman çalmayı öğrenirken diğer yandan bir ilçede yaşamanın verdiği kısıtlayıcı hayattan uzaklaşıyorlar. Haftanın birkaç günü bir araya gelerek çalışma yapan kadın orkestrası, aynı zamanda kendilerinden sonra gelecek nesillere önemli bir miras bırakıyor.

 

ORKESTRA ŞEFİ BUĞUR; ‘PROJENİN ULUSLARARASI DÜZEYDE OLMASINI ÇOK ÖNEMSİYORUM’

 

Orkestranın şefi, İtalya’da konservatuvar eğitimi görmüş, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde müzik faaliyetlerine katılmış. Vezirköprü’de müzik öğretmeni olarak görev yapan Burçin Aria Buğur. Kız kardeş geleneğinden gelen, dayanışma ruhunu besleyen böyle bir projede yer almaktan ve kadınlar adına elinden geleni yapmaktan çok mutlu olduğunu, ayrıca projenin uluslararası düzeyde olmasını çok önemsediğini ifade ediyor.

 

Uğur son olarak “İnsan yaşarken heybesinde birçok şey biriktiriyor ve bundan besleniyor.  Bu projedeki dayanışma ruhu ve topluma kattığı değer benim için çok önemli. Çünkü duygu ve düşüncelerini özgürce ifade eden kadınların yaşadığı toplumlar hızlı kalkınıyor. Bizim toplumumuzun da kalkınmasına bu proje yoluyla katkıda bulunmak beni çok mutlu ediyor ve besliyor” diyor.    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.