Akıl ve Zeka Oyunlarında bir büyük başarı daha

YEREL 15.06.2023 - 10:40, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2603+ kez okundu.
 

Akıl ve Zeka Oyunlarında bir büyük başarı daha

5. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nın Türkiye Finalleri Reversi Yarışmalarında Sarıalan Ortaokulu Türkiye 3.’sü olarak büyük bir başarıya imza attı.
5. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nın Türkiye Finalleri Reversi Yarışmalarında Sarıalan Ortaokulu Türkiye 3.’sü olarak büyük bir başarıya imza attı.   T.C. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında düzenlenen 5. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nın Türkiye finalleri 9-10-11 Haziran 2023 tarihlerinde Kayseri Kadir Has Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.   Finallerde İlimizi Sarıalan Ortaokulu Bilişim teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Çağrı Yalçın ve Canik Fatih Temiz İlkokulu Sınıf Öğretmeni Ali Çatalkaya refakatinde 9 Kişilik oyuncu grubu temsil etti.   SARIALAN’DAN TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜNE   Samsun kafilesinde yer alan Sarıalan Ortaokulu Öğrencisi Selma Çağlıyan, ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen Reversi yarışmalarında Türkiye 3.sü olarak büyük bir başarıya imza attı.   Finallerde İlimizi temsil eden diğer oyuncuların aldıkları dereceler ise şu şekilde:   Muhammet Mustafa Tuncer - Vezirköprü Zeki Cevher İlkokulu (İlkokullar Arası Küre Oyunu Türkiye 22.si), Miraç Efe Altun - Canik Cahit Zarifoğlu İlkokulu (İlkokullar Arası Q-Bitz Oyunu Türkiye 24.sü), Yunus Çayıroğlu - Canik 100.Yıl İlkokulu (İlkokullar arası Pentago Oyunu Türkiye 56.sı), Zahide Akdaş -  Vezirköprü Mirza Çalışkan Ortaokulu (Ortaokullar arası Küre Oyunu Türkiye 23.sü), Zafer Demir - Vezirköprü Mehmet Paşa İlkokulu (İlkokullar Arası Mangala Oyunu Türkiye 26.sı), Şüheda Bayramoğlu - Çarşamba Gaziosmanpaşa Ortaokulu (Ortaokullar arası Kulami Oyunu Türkiye 3.sü) Beren Üstündağ - Canik Belediye Evleri İHO (Ortaokullar arası Mangala Oyunu Türkiye 35.si), Ensar Öztürk - Bafra Mustafa Kemal Ortaokulu (Ortaokullar arası Pentago Oyunu Türkiye 50.si).   ÖZATA’DAN TEBRİK   İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata yaptığı açıklamada; “Çocuklarımızın düşünen, üreten ve karşılaştıkları problem karşısında çözümler bulabilen bireyler olarak yetişmesi, bireysel ve grup oyunları ile öğrencilerimizin yeteneklerinin geliştirilmesi, sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilere kendilerini ifade edebilme fırsatının sunulması, öğrenciler arasındaki iletişim ve dostluk duygularının geliştirilmesi amacıyla akıl ve zekâ oyunları ile vakitlerini daha verimli geçirmelerinin sağlanması amacıyla düzenlenen yarışmalarda ilçemizdeki okullar büyük başarı gösterdi.   Bu kapsamda başta Türkiye 3.sü olan Selma Çağlıyan ve kendisini yarışmalara hazırlayan Çağrı Yalçın olmak üzere tüm oyuncu ve eğitmenlerimizi tebrik ederek başarılarının devamını dilerim.” dedi.
5. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nın Türkiye Finalleri Reversi Yarışmalarında Sarıalan Ortaokulu Türkiye 3.’sü olarak büyük bir başarıya imza attı.

5. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nın Türkiye Finalleri Reversi Yarışmalarında Sarıalan Ortaokulu Türkiye 3.’sü olarak büyük bir başarıya imza attı.

 

T.C. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında düzenlenen 5. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nın Türkiye finalleri 9-10-11 Haziran 2023 tarihlerinde Kayseri Kadir Has Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

 

Finallerde İlimizi Sarıalan Ortaokulu Bilişim teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Çağrı Yalçın ve Canik Fatih Temiz İlkokulu Sınıf Öğretmeni Ali Çatalkaya refakatinde 9 Kişilik oyuncu grubu temsil etti.

 

SARIALAN’DAN TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜNE

 

Samsun kafilesinde yer alan Sarıalan Ortaokulu Öğrencisi Selma Çağlıyan, ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen Reversi yarışmalarında Türkiye 3.sü olarak büyük bir başarıya imza attı.

 

Finallerde İlimizi temsil eden diğer oyuncuların aldıkları dereceler ise şu şekilde:

 

Muhammet Mustafa Tuncer - Vezirköprü Zeki Cevher İlkokulu (İlkokullar Arası Küre Oyunu Türkiye 22.si), Miraç Efe Altun - Canik Cahit Zarifoğlu İlkokulu (İlkokullar Arası Q-Bitz Oyunu Türkiye 24.sü), Yunus Çayıroğlu - Canik 100.Yıl İlkokulu (İlkokullar arası Pentago Oyunu Türkiye 56.sı), Zahide Akdaş -  Vezirköprü Mirza Çalışkan Ortaokulu (Ortaokullar arası Küre Oyunu Türkiye 23.sü), Zafer Demir - Vezirköprü Mehmet Paşa İlkokulu (İlkokullar Arası Mangala Oyunu Türkiye 26.sı), Şüheda Bayramoğlu - Çarşamba Gaziosmanpaşa Ortaokulu (Ortaokullar arası Kulami Oyunu Türkiye 3.sü) Beren Üstündağ - Canik Belediye Evleri İHO (Ortaokullar arası Mangala Oyunu Türkiye 35.si), Ensar Öztürk - Bafra Mustafa Kemal Ortaokulu (Ortaokullar arası Pentago Oyunu Türkiye 50.si).

 

ÖZATA’DAN TEBRİK

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata yaptığı açıklamada; “Çocuklarımızın düşünen, üreten ve karşılaştıkları problem karşısında çözümler bulabilen bireyler olarak yetişmesi, bireysel ve grup oyunları ile öğrencilerimizin yeteneklerinin geliştirilmesi, sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilere kendilerini ifade edebilme fırsatının sunulması, öğrenciler arasındaki iletişim ve dostluk duygularının geliştirilmesi amacıyla akıl ve zekâ oyunları ile vakitlerini daha verimli geçirmelerinin sağlanması amacıyla düzenlenen yarışmalarda ilçemizdeki okullar büyük başarı gösterdi.

 

Bu kapsamda başta Türkiye 3.sü olan Selma Çağlıyan ve kendisini yarışmalara hazırlayan Çağrı Yalçın olmak üzere tüm oyuncu ve eğitmenlerimizi tebrik ederek başarılarının devamını dilerim.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.