Vezirköprü Akıl ve Zekada Birinci

YEREL 06.05.2023 - 10:12, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2599+ kez okundu.
 

Vezirköprü Akıl ve Zekada Birinci

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) tarafından düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Şampiyonasına Vezirköprü'nün ilk ve ortaokullarından öğrenciler katıldı.
Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) tarafından düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Şampiyonasına Vezirköprü'nün ilk ve ortaokullarından öğrenciler katıldı.   Samsun'da düzenlenen il müsabakalarında ilçemizi temsilen yarışan öğrenciler 4 tane 1.lik, 2 tane 2.lik, 2 tane 3.lük, 1 tane 4.lük ve 1 tane de 5.lik derecesi elde etti. Bu dereceler sonucunda İlçemiz, Samsun'da bulunan 17 ilçe arasında 1. olarak büyük bir başarıya imza attı. Oyun kategorilerinde 1. olan öğrenciler Türkiye Şampiyonasında Samsun'u temsil edecekler.   Şampiyona sonrası konuşan Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata; "Başarılarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyor, emeklerinden dolayı öğretmen ve okul yöneticilerimize, ayrıca desteklerinden dolayı da Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar ve Gençlik Merkezi Müdürü Mecit Keskin'e teşekkür ediyorum." dedi.   Öğrencilerin aldıkları dereceler şu şekilde:   Zafer DEMİR (Mehmet Paşa İlkokulu) Mangala Oyunu İl 1.liği, Muhammet Mustafa TUNCER (Zeki Cevher İlkokulu) Küre Oyunu İl 1.liği, Selma ÇAĞLIYAN (Sarıalan Ortaokulu) Reversi Oyunu İl 1.liği, Zahide AKDAŞ (Mirza Çalışkan Ortaokulu) Küre Oyunu İl 1.liği, Yekta Ulaş ELİKARA (Mehmet Paşa İlkokulu) Q-Bitz Oyunu İl 2.liği, Hafsa Rabia Salgut (Mehmet Paşa İlkokulu) Equilibrio Oyunu İl 2.liği, Hüseyin Emre SAĞLAM (Mirza Çalışkan Ortaokulu) Pentago Oyunu İl 3.lüğü, Yaşar Ata AYDOĞDU (Mehmet Paşa İlkokulu) Pentago Oyunu İl 3.lüğü, Ezgi KURT (Sarıalan Ortaokulu) Mangala Oyunu İl 4.lüğü, Kezban Sude ÇIPLAK (Sarıalan Ortaokulu) Kulami Oyunu İl 5.liği.
Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) tarafından düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Şampiyonasına Vezirköprü'nün ilk ve ortaokullarından öğrenciler katıldı.

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) tarafından düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Şampiyonasına Vezirköprü'nün ilk ve ortaokullarından öğrenciler katıldı.

 

Samsun'da düzenlenen il müsabakalarında ilçemizi temsilen yarışan öğrenciler 4 tane 1.lik, 2 tane 2.lik, 2 tane 3.lük, 1 tane 4.lük ve 1 tane de 5.lik derecesi elde etti. Bu dereceler sonucunda İlçemiz, Samsun'da bulunan 17 ilçe arasında 1. olarak büyük bir başarıya imza attı. Oyun kategorilerinde 1. olan öğrenciler Türkiye Şampiyonasında Samsun'u temsil edecekler.

 

Şampiyona sonrası konuşan Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata; "Başarılarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyor, emeklerinden dolayı öğretmen ve okul yöneticilerimize, ayrıca desteklerinden dolayı da Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar ve Gençlik Merkezi Müdürü Mecit Keskin'e teşekkür ediyorum." dedi.

 

Öğrencilerin aldıkları dereceler şu şekilde:

 

Zafer DEMİR (Mehmet Paşa İlkokulu) Mangala Oyunu İl 1.liği, Muhammet Mustafa TUNCER (Zeki Cevher İlkokulu) Küre Oyunu İl 1.liği, Selma ÇAĞLIYAN (Sarıalan Ortaokulu) Reversi Oyunu İl 1.liği, Zahide AKDAŞ (Mirza Çalışkan Ortaokulu) Küre Oyunu İl 1.liği, Yekta Ulaş ELİKARA (Mehmet Paşa İlkokulu) Q-Bitz Oyunu İl 2.liği, Hafsa Rabia Salgut (Mehmet Paşa İlkokulu) Equilibrio Oyunu İl 2.liği, Hüseyin Emre SAĞLAM (Mirza Çalışkan Ortaokulu) Pentago Oyunu İl 3.lüğü, Yaşar Ata AYDOĞDU (Mehmet Paşa İlkokulu) Pentago Oyunu İl 3.lüğü, Ezgi KURT (Sarıalan Ortaokulu) Mangala Oyunu İl 4.lüğü, Kezban Sude ÇIPLAK (Sarıalan Ortaokulu) Kulami Oyunu İl 5.liği.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.