Mübadillerden görkemli açılış

YEREL 03.05.2023 - 12:43, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 3012+ kez okundu.
 

Mübadillerden görkemli açılış

Vezirköprü Mübadele ve Balkan Türkleri Derneği açılışı renkli anlara sahne oldu.
Vezirköprü Mübadele ve Balkan Türkleri Derneği açılışı renkli anlara sahne oldu.   Vezirköprü ilçesinde yaşayan mübadillerin kurduğu Vezirköprü Mübadele ve Balkan Türkleri Derneği açılışı gerçekleştirildi.   Köprülüler Caddesi eski Hastane yolu üzerindeki yerinde düzenlenen derneğin açılışında davul zurna eşliğinde Balkan Kültürünü yansıtan halk oyunu sergilendi.   Açılışta konuşan Vezirköprü Mübadele ve Balkan Türkleri Derneği Başkanı Serkan Arslan; "Derneğimizin kuruluş amacı mübadele kültürünü yaşatmak, geliştirmek ve gelecek kuşaklara en güzel şekilde taşımaktır. Bu bizim 100 yıl önce bu topraklara göç etmiş atalarımıza karşı en kıymetli görevimizdir." dedi.   Vezirköprü'de hatırı sayılır mübadil bulunduğuna dikkat çeken Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Meriç; "Karadeniz Bölgesinde 10 ilde, Orta Karadeniz'de 4 ilde faaliyet gösteren federasyonumuza üye olan Vezirköprü Mübadele ve Balkan Türkleri Derneğinin açılışındayız. Vezirköprü'de hatırı sayılır şekilde mübadil bir nüfus var. Samsun ilinde yaklaşık 250 bin mübadil nüfus var. Türkiye genelinde ise Balkanlardan göç eden yaklaşık 35 milyon nüfus bulunmakta. Bugün açılışını yaptığımız derneğimiz faaliyetlerinin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.   Programa katılan CHP, İYİ Parti ve Memleket Partisi milletvekili adayları da sırasıyla selamlama konuşmalarını yaptı. Konuşmalar sonrasında açılış kurdelesi katılımcılar ile birlikte kesildi.
Vezirköprü Mübadele ve Balkan Türkleri Derneği açılışı renkli anlara sahne oldu.

Vezirköprü Mübadele ve Balkan Türkleri Derneği açılışı renkli anlara sahne oldu.

 

Vezirköprü ilçesinde yaşayan mübadillerin kurduğu Vezirköprü Mübadele ve Balkan Türkleri Derneği açılışı gerçekleştirildi.

 

Köprülüler Caddesi eski Hastane yolu üzerindeki yerinde düzenlenen derneğin açılışında davul zurna eşliğinde Balkan Kültürünü yansıtan halk oyunu sergilendi.

 

Açılışta konuşan Vezirköprü Mübadele ve Balkan Türkleri Derneği Başkanı Serkan Arslan; "Derneğimizin kuruluş amacı mübadele kültürünü yaşatmak, geliştirmek ve gelecek kuşaklara en güzel şekilde taşımaktır. Bu bizim 100 yıl önce bu topraklara göç etmiş atalarımıza karşı en kıymetli görevimizdir." dedi.

 

Vezirköprü'de hatırı sayılır mübadil bulunduğuna dikkat çeken Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Meriç; "Karadeniz Bölgesinde 10 ilde, Orta Karadeniz'de 4 ilde faaliyet gösteren federasyonumuza üye olan Vezirköprü Mübadele ve Balkan Türkleri Derneğinin açılışındayız. Vezirköprü'de hatırı sayılır şekilde mübadil bir nüfus var. Samsun ilinde yaklaşık 250 bin mübadil nüfus var. Türkiye genelinde ise Balkanlardan göç eden yaklaşık 35 milyon nüfus bulunmakta. Bugün açılışını yaptığımız derneğimiz faaliyetlerinin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

 

Programa katılan CHP, İYİ Parti ve Memleket Partisi milletvekili adayları da sırasıyla selamlama konuşmalarını yaptı. Konuşmalar sonrasında açılış kurdelesi katılımcılar ile birlikte kesildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.