Hükümet Konağı Yıkılacak mı?

YEREL 26.04.2023 - 13:58, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2896+ kez okundu.
 

Hükümet Konağı Yıkılacak mı?

Deprem sonrası daha sık gündeme gelen binalardaki risk durumu kamu binalarında da göz önünde bulunduruluyor. Risk durumunun belirlenmesi için Vezirköprü Hükümet Konağından karot örneği alındı.
Vezirköprü Belediye hizmet binasının yıkılma kararının ardından gözler diğer kamu binalarının durumlarına çevrildi.   Çevre ilçelerde geçmiş yıllarda atılan adımlar neticesinde kamu binalarının yenilenmesinde ciddi ilerlemeler kaydedildi. Bazı ilçelerde projeler oluşturulurken, bazılarında ise inşaatları tamamlanma aşamasına geldi.   Vezirköprü ilçesinde ise yapımı yıllarca süren Devlet Hastanesi dışında hiçbir kamu binasında yenileme yapılmadı. İlçe Tarım Müdürlüğü binası çürük raporunun ardından yıkılmış ve kiralama usulüyle hizmetine devam ederken, çürük raporu çıkan Belediye binası için ise yıkım kararı alınarak tekrar yerine yapılacağı bildirildi.   Gazetemiz haberlerinde daha önce de gündeme getirdiğimiz kamu binalarının yenilenmesi konusu yaşanan deprem sonrasında daha da sık gündeme gelmeye başladı. Kurum yetkilileri somut adımlar atarak binalarda risk analizi yaptırmak üzere karot alınmasını sağladı.   Karot alınan kamu kurumlarından bir tanesi de Hükümet Konağı oldu. İçerisinde Kaymakamlık, Mal Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü barındıran hizmet binasının yıkılıp yıkılmayacağı merak konusu olurken, yıkılması durumunda bu kadar kurumun nereye taşınacağı ya da taşımadan yeni bir hizmet binasının nerede yapılacağı ise belirsizlikler arasında.
Deprem sonrası daha sık gündeme gelen binalardaki risk durumu kamu binalarında da göz önünde bulunduruluyor. Risk durumunun belirlenmesi için Vezirköprü Hükümet Konağından karot örneği alındı.

Vezirköprü Belediye hizmet binasının yıkılma kararının ardından gözler diğer kamu binalarının durumlarına çevrildi.

 

Çevre ilçelerde geçmiş yıllarda atılan adımlar neticesinde kamu binalarının yenilenmesinde ciddi ilerlemeler kaydedildi. Bazı ilçelerde projeler oluşturulurken, bazılarında ise inşaatları tamamlanma aşamasına geldi.

 

Vezirköprü ilçesinde ise yapımı yıllarca süren Devlet Hastanesi dışında hiçbir kamu binasında yenileme yapılmadı. İlçe Tarım Müdürlüğü binası çürük raporunun ardından yıkılmış ve kiralama usulüyle hizmetine devam ederken, çürük raporu çıkan Belediye binası için ise yıkım kararı alınarak tekrar yerine yapılacağı bildirildi.

 

Gazetemiz haberlerinde daha önce de gündeme getirdiğimiz kamu binalarının yenilenmesi konusu yaşanan deprem sonrasında daha da sık gündeme gelmeye başladı. Kurum yetkilileri somut adımlar atarak binalarda risk analizi yaptırmak üzere karot alınmasını sağladı.

 

Karot alınan kamu kurumlarından bir tanesi de Hükümet Konağı oldu. İçerisinde Kaymakamlık, Mal Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü barındıran hizmet binasının yıkılıp yıkılmayacağı merak konusu olurken, yıkılması durumunda bu kadar kurumun nereye taşınacağı ya da taşımadan yeni bir hizmet binasının nerede yapılacağı ise belirsizlikler arasında.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.