Büyükşehir Başkanları arasında yönetim tartışması

YEREL 12.04.2023 - 10:56, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2106+ kez okundu.
 

Büyükşehir Başkanları arasında yönetim tartışması

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile eski Başkan Zihni Şahin arasında yönetim tartışması çıktı.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile eski Başkan Zihni Şahin arasında yönetim tartışması çıktı. Demir, eski başkan Zihni Şahin'in 11 aylık dönemine ağır ithamlarda bulunurken Başkan Şahin ise iftira dedi.   Eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Mustafa Demir'in kendisiyle ilgili iddialara yanıt hakkını kullanarak açıklamalarda bulundu.   Zihni Şahin, "Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, zaman zaman, çeşitli platformlarda sürekli benim görev yaptığı 11 aylık döneme atıfta bulunuyor, ağır suçlamalarda yöneltiyor. Bunların tamamı yalandır ve iftiradır. Bugüne kadar olan suskunluğumuz ise korkaklığımızdan ya da suçlu olduğumuzdan değil asaletimizdendir ancak artık hakikaten yeter" diye konuştu.   'BÜYÜK BİR İHALE YAPMADIM'    Zihni Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Biz göreve geldiğimizde eski yönetimin ihalelerini gerçekleştirdik yeni bir büyük ihaleye bile çıkmadık. Hal böyle iken Büyükşehir'in canına nasıl okuduk? Aşırı işçi alımından bahsediyor. Doğru değildir. Aşırı işçi alımını tam tersine kendisi yapmıştır. Sadece kendi medya ordusunu kurmak için 50'ye yakın kişiyi istihdam ettiğini herkes biliyor."    TAKDİR SAMSUN HALKININDIR   "Bakanlık yapmış birisinin böyle mesnetsiz iddialarla sadece 11 ay görev yapmış bizleri bu şekilde, sık sık suçlaması hakikaten akıl işi değildir" diyen Şahin şunları söyledi: "Doğru değildir, adaletli değildir. Bunu defalarca yapmasına karşın sesimizi çıkarmadık. Gerek duymadık. Polemik yaratılsın istemedik. Üstelik aynı partinin 2 belediye başkanıyız, camiaya, partiye zarar vermeyelim dedik. Israrla aynı suçlamaları, üstelik ortada hiçbir şey yokkken, üstelik beni çok iyi tanıyor olmasına rağmen yöneltmeye devam etmesi, kesinlikle sağlıklı bir ruh yapısının ürünü değildir. Kıymetli Bafralılar ve kıymetli Samsunlular, değerli hemşehrilerim, bizlerin nasıl hizmet ettiğimizi, hangi şartlar altında, hangi büyük mücadelelerle belediye başkanlığı yaptığımızı çok iyi bilmektedirler. Sayın Mustafa Demir'in bize yönelik iftiralarının, suçlamalarının ve hezeyanlarının takdirini kıymetli hemşehrilerime bırakıyorum. Zaman en büyük hakimdir. Hak'ka ve adalete olan inancımız tamdır."   'ESERLERİNİ NİYE YIKTI?'   Eski Başkan Zihni Şahin, Mustafa Demir'in, “Yusuf Ziya Yılmaz çok örnek ve güzel bir belediyecilik örneği gösterdi" sözlerine de değinerek, "Geldiği günden bu yana sayın Yusuf Ziya Yılmaz'ın tüm izlerin adeta ortadan kaldırmaya çalışan sayın Mustafa Demir değil midir? Bir dönem daha milletvekili olma olasılığı çok yüksek olan sayın Yılmaz'a karşı sayın Demir'deki bu değişimin nedeni acaba nedir? Eserlerini yok etmeye çalıştığı sayın Yılmaz'ı şimdi niçin övüyor? Takdir elbette bir kez daha kamuoyunundur" dedi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile eski Başkan Zihni Şahin arasında yönetim tartışması çıktı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile eski Başkan Zihni Şahin arasında yönetim tartışması çıktı. Demir, eski başkan Zihni Şahin'in 11 aylık dönemine ağır ithamlarda bulunurken Başkan Şahin ise iftira dedi.

 

Eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Mustafa Demir'in kendisiyle ilgili iddialara yanıt hakkını kullanarak açıklamalarda bulundu.

 

Zihni Şahin, "Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, zaman zaman, çeşitli platformlarda sürekli benim görev yaptığı 11 aylık döneme atıfta bulunuyor, ağır suçlamalarda yöneltiyor. Bunların tamamı yalandır ve iftiradır. Bugüne kadar olan suskunluğumuz ise korkaklığımızdan ya da suçlu olduğumuzdan değil asaletimizdendir ancak artık hakikaten yeter" diye konuştu.

 

'BÜYÜK BİR İHALE YAPMADIM' 

 

Zihni Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Biz göreve geldiğimizde eski yönetimin ihalelerini gerçekleştirdik yeni bir büyük ihaleye bile çıkmadık. Hal böyle iken Büyükşehir'in canına nasıl okuduk? Aşırı işçi alımından bahsediyor. Doğru değildir. Aşırı işçi alımını tam tersine kendisi yapmıştır. Sadece kendi medya ordusunu kurmak için 50'ye yakın kişiyi istihdam ettiğini herkes biliyor." 

 

TAKDİR SAMSUN HALKININDIR

 

"Bakanlık yapmış birisinin böyle mesnetsiz iddialarla sadece 11 ay görev yapmış bizleri bu şekilde, sık sık suçlaması hakikaten akıl işi değildir" diyen Şahin şunları söyledi: "Doğru değildir, adaletli değildir. Bunu defalarca yapmasına karşın sesimizi çıkarmadık. Gerek duymadık. Polemik yaratılsın istemedik. Üstelik aynı partinin 2 belediye başkanıyız, camiaya, partiye zarar vermeyelim dedik. Israrla aynı suçlamaları, üstelik ortada hiçbir şey yokkken, üstelik beni çok iyi tanıyor olmasına rağmen yöneltmeye devam etmesi, kesinlikle sağlıklı bir ruh yapısının ürünü değildir. Kıymetli Bafralılar ve kıymetli Samsunlular, değerli hemşehrilerim, bizlerin nasıl hizmet ettiğimizi, hangi şartlar altında, hangi büyük mücadelelerle belediye başkanlığı yaptığımızı çok iyi bilmektedirler. Sayın Mustafa Demir'in bize yönelik iftiralarının, suçlamalarının ve hezeyanlarının takdirini kıymetli hemşehrilerime bırakıyorum. Zaman en büyük hakimdir. Hak'ka ve adalete olan inancımız tamdır."

 

'ESERLERİNİ NİYE YIKTI?'

 

Eski Başkan Zihni Şahin, Mustafa Demir'in, “Yusuf Ziya Yılmaz çok örnek ve güzel bir belediyecilik örneği gösterdi" sözlerine de değinerek, "Geldiği günden bu yana sayın Yusuf Ziya Yılmaz'ın tüm izlerin adeta ortadan kaldırmaya çalışan sayın Mustafa Demir değil midir? Bir dönem daha milletvekili olma olasılığı çok yüksek olan sayın Yılmaz'a karşı sayın Demir'deki bu değişimin nedeni acaba nedir? Eserlerini yok etmeye çalıştığı sayın Yılmaz'ı şimdi niçin övüyor? Takdir elbette bir kez daha kamuoyunundur" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.