Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Sadece Havva Şen Saygın listeye girdi

YEREL 12.04.2023 - 10:17, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2381+ kez okundu.
 

Sadece Havva Şen Saygın listeye girdi

Partilerin Milletvekili Aday Listeleri Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildi. Vezirköprülü 10 Aday Adayından Sadece Havva Şen Saygın listeye girdi.
28.Dönem Milletvekili Seçimleri için partiler milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etti.   Açıklanan listelere göre Ak Parti Samsun Milletvekili Aday Adaylarından Vezirköprülü Avukat Havva Şen Saygın, Milletvekili Aday Listesinde 7’inci sırada yer aldı.   KİMLER BAŞVURU YAPMIŞTI?   Vezirköprü’de Ak Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Yeniden Refah Partisinden olmak üzeri 10 Aday Adayının başvurusu bulunuyordu.   Ak Parti’den; Vakıflar önceki Genel Müdürü Burhan Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Mevzuat İnceleme ve Yayın Daire Başkanı Bekir Keleş, Rekabet Kurumu 2’inci Başkanı Arslan Narin, Vezirköprü’nün başarılı avukatlarından Havva Şen Saygın ve İş İnsanı Ramazan Yıldırım başvuru yapmıştı.   Millet İttifakı ortaklarından Cumhuriyet Halk Partisinde ise Vezirköprü’nün tanınmış simalarından Cömert Sigorta sahibi Nuri Cömert aday adayı olmuştu.   MHP’den 2015 seçimlerinde Milletvekili Adayı olan İbrahim Yılmaz 2023 için tekrar başvuru yaparken, Gelecek Partisi Vezirköprü İlçe Başkanı İbrahim Durmaz ile Yeniden Refah Partisi Vezirköprü İlçe Başkanı Fatih Koç ve Saadet Partisi’nden Abdullah Kaya milletvekili Aday Adayı olmuştu.   DAĞILIM NASIL OLMUŞTU?   2018 yılında yapılan 27.Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde 443 bin 467 oy ile Ak Parti 5 milletvekili, 147 bin 443 oy ile CHP 2 milletvekili, 138 bin 472 oy ile MHP 1 milletvekili ve 92 bin 811 oy ile İyi Parti 1 milletvekili çıkarmıştı.   VEZİRKÖPRÜ KAÇ OY VERDİ?   2018 yılı Genel Seçimlerinde milletvekili çıkaran partilere Vezirköprü’den giden oy sayısı şöyle olmuştu; Ak Parti 37 bin 760, MHP 7 bin 812, CHP 5 bin 323, İyi Parti ise 4 bin 963 oy.
Partilerin Milletvekili Aday Listeleri Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildi. Vezirköprülü 10 Aday Adayından Sadece Havva Şen Saygın listeye girdi.

28.Dönem Milletvekili Seçimleri için partiler milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etti.

 

Açıklanan listelere göre Ak Parti Samsun Milletvekili Aday Adaylarından Vezirköprülü Avukat Havva Şen Saygın, Milletvekili Aday Listesinde 7’inci sırada yer aldı.

 

KİMLER BAŞVURU YAPMIŞTI?

 

Vezirköprü’de Ak Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Yeniden Refah Partisinden olmak üzeri 10 Aday Adayının başvurusu bulunuyordu.

 

Ak Parti’den; Vakıflar önceki Genel Müdürü Burhan Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Mevzuat İnceleme ve Yayın Daire Başkanı Bekir Keleş, Rekabet Kurumu 2’inci Başkanı Arslan Narin, Vezirköprü’nün başarılı avukatlarından Havva Şen Saygın ve İş İnsanı Ramazan Yıldırım başvuru yapmıştı.

 

Millet İttifakı ortaklarından Cumhuriyet Halk Partisinde ise Vezirköprü’nün tanınmış simalarından Cömert Sigorta sahibi Nuri Cömert aday adayı olmuştu.

 

MHP’den 2015 seçimlerinde Milletvekili Adayı olan İbrahim Yılmaz 2023 için tekrar başvuru yaparken, Gelecek Partisi Vezirköprü İlçe Başkanı İbrahim Durmaz ile Yeniden Refah Partisi Vezirköprü İlçe Başkanı Fatih Koç ve Saadet Partisi’nden Abdullah Kaya milletvekili Aday Adayı olmuştu.

 

DAĞILIM NASIL OLMUŞTU?

 

2018 yılında yapılan 27.Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde 443 bin 467 oy ile Ak Parti 5 milletvekili, 147 bin 443 oy ile CHP 2 milletvekili, 138 bin 472 oy ile MHP 1 milletvekili ve 92 bin 811 oy ile İyi Parti 1 milletvekili çıkarmıştı.

 

VEZİRKÖPRÜ KAÇ OY VERDİ?

 

2018 yılı Genel Seçimlerinde milletvekili çıkaran partilere Vezirköprü’den giden oy sayısı şöyle olmuştu; Ak Parti 37 bin 760, MHP 7 bin 812, CHP 5 bin 323, İyi Parti ise 4 bin 963 oy.

Habere ifade bırak !
Özlem Köşe Yazarı Mustafa ERDEN / SGK Başmüfettişi
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.