Yeniden Refah Partisi Samsun İl Yönetimi İstifa Etti

YEREL 11.04.2023 - 14:44, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2600+ kez okundu.
 

Yeniden Refah Partisi Samsun İl Yönetimi İstifa Etti

Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin ve 25 kişilik yönetim kurulu istifa etti.
Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin, geçen ay partisinin Cumhur ittifakına katılmasıyla istifa ettiğini açıklamıştı. Şahin’e gelen istifa etme çağrıları sonrasında Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin görevine devam etme kararı almıştı.   14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak genel seçimleri için Yeniden Refah Partisi Samsun Milletvekili Adayı belirleme sürecinde genel merkezin Samsun teşkilatının istediği isimleri aday göstermemesi üzerine kriz yaşandı.   Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin, milletvekili adayı olarak Halil İbrahim Demirelli’yi aday listesinde istediklerini ve son güne kadar bu ismin aday olarak çıkarılacağını sözü alındı. 9 Nisan tarihine kadar parti içerisinde bazı isimlerin Halil İbrahim Demirelli aleyhinde karalama propagandaları yapıldığı ifade edildi.   Yaşanan karalama ve iftira kampanyası üzerine Yeniden Refah Partisi Samsun Milletvekili Adayı Halil İbrahim Demirelli, adaylıktan istifa etti.   Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin özetle şu ifadelere yer verdi;   “3 yıldır onurla ve gururla, gece gündüz demeden maddi ve manevi zorluklarla ekibimle birlikte partim ve davam adına mücadele ettim. Lakin heves ve heyecanımızı kaybetmemize sebep olan ittifak süreci gündemimize girdiği andan itibaren teşkilatımıza müsaade etmediğimiz dedikodu mekanizması tekrar aktif hale geldi.   Genel merkezimizin ve özellikle genel başkanımızın bu dedikodu taifesi tarafından her iki karar alındığında da yanlış yönlendirildiği kanaatine varmış, partimizin ve teşkilatlarımızın milli görüş değerlerinden uzaklaştığını ve bu hususta gereken onurlu ve gururlu duruşumuzdan taviz vermeyerek şahsım adına Genel Başkanımızdan istifa talebim olmuştur.    İl yönetim kurulumuzun ısrarları ve genel başkanımızın da af talebimizi reddetmesiyle gönlümüz buruk bile olsa teşkilatlarımızı sahipsiz bırakmamak adına görevimize devam ettik.    Milletvekilliği aday adaylık başvuru süreçlerinin  de devam ettiği bu süre zarfında teşkilatçılık esas ve usullerine uygun bir şekilde teamüllerimizi ve istişarelerimizi yerine getirdik. Genel merkezimize teşkilatımızın hemfikir olduğu isimler hususunda gerekli raporu sunduk ve şahsi tavsiye mektubumuzu ve kanaatlerimizi de bizzat genel merkeze ilettik.    Ve iftira kampanyası dedikodu kumkuması tekrar gün yüzüne çıktı. Tüm teamülleri yok sayıp geçmiş dönem İl Başkanımız ve MKYK üyemiz Halil İbrahim Demirelli Bey için akla hayale gelmeyecek iftiralarla genel merkezimizin son birkaç saat içinde ablukaya alındığını fark ettik.    Geldiğimiz noktada niyetler anlaşılmış, söyleyeceği olanlar söylemleriyle icraatlarının aynı olmadığını ispatlamış ve milli görüş davasını temsil ettiğini her fırsatta söyleyen sözde dava erlerinin ne kadar dedikodu ve fitne hareket edebileceklerini görmüş bulunmaktayız.” dedi.
Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin ve 25 kişilik yönetim kurulu istifa etti.

Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin, geçen ay partisinin Cumhur ittifakına katılmasıyla istifa ettiğini açıklamıştı. Şahin’e gelen istifa etme çağrıları sonrasında Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin görevine devam etme kararı almıştı.

 

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak genel seçimleri için Yeniden Refah Partisi Samsun Milletvekili Adayı belirleme sürecinde genel merkezin Samsun teşkilatının istediği isimleri aday göstermemesi üzerine kriz yaşandı.

 

Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin, milletvekili adayı olarak Halil İbrahim Demirelli’yi aday listesinde istediklerini ve son güne kadar bu ismin aday olarak çıkarılacağını sözü alındı. 9 Nisan tarihine kadar parti içerisinde bazı isimlerin Halil İbrahim Demirelli aleyhinde karalama propagandaları yapıldığı ifade edildi.

 

Yaşanan karalama ve iftira kampanyası üzerine Yeniden Refah Partisi Samsun Milletvekili Adayı Halil İbrahim Demirelli, adaylıktan istifa etti.

 

Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin özetle şu ifadelere yer verdi;

 

“3 yıldır onurla ve gururla, gece gündüz demeden maddi ve manevi zorluklarla ekibimle birlikte partim ve davam adına mücadele ettim. Lakin heves ve heyecanımızı kaybetmemize sebep olan ittifak süreci gündemimize girdiği andan itibaren teşkilatımıza müsaade etmediğimiz dedikodu mekanizması tekrar aktif hale geldi.

 

Genel merkezimizin ve özellikle genel başkanımızın bu dedikodu taifesi tarafından her iki karar alındığında da yanlış yönlendirildiği kanaatine varmış, partimizin ve teşkilatlarımızın milli görüş değerlerinden uzaklaştığını ve bu hususta gereken onurlu ve gururlu duruşumuzdan taviz vermeyerek şahsım adına Genel Başkanımızdan istifa talebim olmuştur. 

 

İl yönetim kurulumuzun ısrarları ve genel başkanımızın da af talebimizi reddetmesiyle gönlümüz buruk bile olsa teşkilatlarımızı sahipsiz bırakmamak adına görevimize devam ettik. 

 

Milletvekilliği aday adaylık başvuru süreçlerinin  de devam ettiği bu süre zarfında teşkilatçılık esas ve usullerine uygun bir şekilde teamüllerimizi ve istişarelerimizi yerine getirdik. Genel merkezimize teşkilatımızın hemfikir olduğu isimler hususunda gerekli raporu sunduk ve şahsi tavsiye mektubumuzu ve kanaatlerimizi de bizzat genel merkeze ilettik. 

 

Ve iftira kampanyası dedikodu kumkuması tekrar gün yüzüne çıktı. Tüm teamülleri yok sayıp geçmiş dönem İl Başkanımız ve MKYK üyemiz Halil İbrahim Demirelli Bey için akla hayale gelmeyecek iftiralarla genel merkezimizin son birkaç saat içinde ablukaya alındığını fark ettik. 

 

Geldiğimiz noktada niyetler anlaşılmış, söyleyeceği olanlar söylemleriyle icraatlarının aynı olmadığını ispatlamış ve milli görüş davasını temsil ettiğini her fırsatta söyleyen sözde dava erlerinin ne kadar dedikodu ve fitne hareket edebileceklerini görmüş bulunmaktayız.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.