Vezirköprü'de Otizm Farkındalığına dikkat çektiler

YEREL 05.04.2023 - 12:02, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2121+ kez okundu.
 

Vezirköprü'de Otizm Farkındalığına dikkat çektiler

Vezirköprü Özel Eğitim ve Uygulama Okulunda '2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü' dolayısıyla etkinlik düzenlendi.......
Vezirköprü Özel Eğitim ve Uygulama Okulunda '2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü' dolayısıyla etkinlik düzenlendi.   Vezirköprü Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesi, Ayşe Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fazıl Ahmet Paşa Ortaokulu ile Özel Şafak Kreş öğretmen ve öğrencilerinin de katıldığı programda çeşitli etkinlikler yer aldı.   II.Kademe Özel Eğitim öğrencileri ile ortaokul ve lise öğrencilerinin yer aldığı eğlenceli etkinlikler ile otizm farkındalığına dikkat çekildi. Etkinliklerin yanı sıra Özel Eğitim ve Uygulama Okulu sınıfında oluşturulan 'Otizm Farkındalık Odası' Özel Eğitim Öğretmenleri Rümeysa Güçlü ve Sevim Doğan tarafından farkındalık eğitimi verildi. Eğitimde 'otizmlilerin tarafından dünya nasıl görülür ve sesler nasıl duyurulur' simülasyonuna yer verildi.   Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Mehmet Yaman, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; "Türkiye'de yaklaşık 450 bin otizmli birey olduğu tahmin ediliyor. 2 Nisan tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edilmiştir.   Bugün burada çeşitli okullardan misafir ettiğimiz öğrencilerimize otizm farkındalık odasında eğitim verdik. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilere şükranlarımı sunarım." dedi.   Etkinliğe Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Resül Özata, Şube Müdürü Muhsin Yıldız, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Vezirköprü Özel Eğitim ve Uygulama Okulunda '2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü' dolayısıyla etkinlik düzenlendi.......

Vezirköprü Özel Eğitim ve Uygulama Okulunda '2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü' dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

 

Vezirköprü Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesi, Ayşe Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fazıl Ahmet Paşa Ortaokulu ile Özel Şafak Kreş öğretmen ve öğrencilerinin de katıldığı programda çeşitli etkinlikler yer aldı.

 

II.Kademe Özel Eğitim öğrencileri ile ortaokul ve lise öğrencilerinin yer aldığı eğlenceli etkinlikler ile otizm farkındalığına dikkat çekildi. Etkinliklerin yanı sıra Özel Eğitim ve Uygulama Okulu sınıfında oluşturulan 'Otizm Farkındalık Odası' Özel Eğitim Öğretmenleri Rümeysa Güçlü ve Sevim Doğan tarafından farkındalık eğitimi verildi. Eğitimde 'otizmlilerin tarafından dünya nasıl görülür ve sesler nasıl duyurulur' simülasyonuna yer verildi.

 

Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Mehmet Yaman, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; "Türkiye'de yaklaşık 450 bin otizmli birey olduğu tahmin ediliyor. 2 Nisan tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edilmiştir.

 

Bugün burada çeşitli okullardan misafir ettiğimiz öğrencilerimize otizm farkındalık odasında eğitim verdik. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilere şükranlarımı sunarım." dedi.

 

Etkinliğe Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Resül Özata, Şube Müdürü Muhsin Yıldız, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Habere ifade bırak !
Özlem Köşe Yazarı Mustafa ERDEN / SGK Başmüfettişi
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.